από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Προσβασιμότητα σε όλους

* Στον Ιατρικό Σύλλογο να δοθεί η δυνατότητα κοστολόγησης των ιατρικών και χειρουργικών πράξεων στον ιδιωτικό τομέα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

H ιατρική επιστήμη που αφορά τη μαιευτική και τη γυναικολογία σε παγκόσμιο επίπεδο και στη χώρα μας έχει δημιουργήσει - όχι άδικα - υψηλού επιπέδου προσδοκίες αφού δίνει λύσεις σχεδόν σε κάθε πρόβλημα αναπαραγωγικό για κάθε ζευγάρι.

Το θέμα όμως που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από την πολιτεία είναι να εξασφαλιστεί η ισότιμη και εύκολη προσβασιμότητα όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάστασή τους, στην πρόοδο που δίνει η ιατρική επιστήμη.

Βήματα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος στον συγκεκριμένο τομέα, όμως χρειάζονται περισσότερες ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις ώστε να έρθουμε στο ιδεατό επίπεδο που είναι αναγκαίο για τη χώρα μας, αφού είμαστε λαός με ιδιαίτερη υπογεννητικότητα.

Τα δημόσια γυναικολογικά και μαιευτικά νοσηλευτήρια χρόνια τώρα έχουν μια υπολειμματική δυνατότητα στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση όλων των αναγκών στην περίθαλψη παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων σε αυτά (ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού) προσωπικού, με αποτέλεσμα την ιδιαίτερη άνθηση εύλογα του ιδιωτικού νοσοκομειακού τομέα.

Τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει στην παρούσα υγειονομική κατάσταση να αντιμετωπίσουν το γεγονός αυτό θεσπίζοντας άμεσα γυναικολογικά χειρουργικά και νοσηλευτικά πακέτα στον ιδιωτικό τομέα, όπως συμβαίνει στα ορθοπαιδικά και καρδιοχειρουργικά περιστατικά. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει η δυνατότητα προσέγγισης όλων των πολιτών στη μαιευτική, γυναικολογική εξέλιξη, σε υψηλού επιπέδου περιβάλλον, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, αφού η αποτίμηση θα είναι συγκεκριμένου συμφωνηθέντος οικονομικού ποσού μεταξύ ασφαλιστικού ταμείου και ιδιωτικού νοσηλευτηρίου.

Ταυτόχρονα οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να καλύπτουν σε όσους ενδιαφερόμενους συνάπτουν συμβόλαια με πλήρες το ποσόν του κόστους, για κάλυψη από την πρώτη ημέρα εγκυμοσύνης έως και την ημέρα αποχώρησης της γυναίκας από το ιδιωτικό νοσηλευτήριο μετά τη γέννα, ανεξαρτήτως του τρόπου σύλληψης (εξωσωματική, παρένθετη μήτρα κτλ.), που δεν γίνεται σήμερα.

Επίσης στον Ιατρικό Σύλλογο να δοθεί η δυνατότητα κοστολόγησης των ιατρικών και χειρουργικών πράξεων στον ιδιωτικό τομέα, με τη μέγιστη και ελάχιστη τιμή τους, όπως υπάρχουν εξάλλου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξασφαλίζοντας τον ασθενή, αλλά και την αξιοπρέπεια του έλληνα σύγχρονου γιατρού.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης είναι πρόεδρος της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας.ΡΕΠΟΡΤΑΖ περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.