Το 1980 στη Μόσχα και το 1984 στο Λος Αντζελες ήταν ο Κώστας Κωντομανώλης. Το 1988 στη Σεούλ και το 1992 στη Βαρκελώνη ήταν η Τόνια Σβάιερ. Και εφέτος είναι το δίδυμο Βασίλη Πολύμερου / Νίκου Σκιαθίτη, αυτό που θα διεκδικήσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο στην κωπηλασία. Οι έλληνες αθλητές μετέχουν σήμερα στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών και ελπίζουν ότι αυτή τη φορά η ελληνική σημαία θα ανυψωθεί για χάρη τους σε έναν από τους τρεις ολυμπιακούς ιστούς.


Την τιμητική της έχει η πάλη γυναικών, η οποία κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα ταπί του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Ανω Λιοσίων θα ριχτούν από τις 09.30 στη μάχη της πρόκρισης η Φανή Ψαθά στα 48 κ., η Σοφία Πουμπουρίδου στα 55 κ., η Σταυρούλα Ζυγούρη στα 63 κ. και η Μαρία-Λουίζα Βρυώνη στα 72 κ. Οι αγώνες της πάλης γυναικών θα συνεχιστούν το απόγευμα από τις 17.30.


Στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας στον Αγιο Κοσμά αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα οι αγώνες στα Λέιζερ (11η ιστιοδρομία) με τον Βαγγέλη Χειμώνα και στα Europe (11η ιστιοδρομία) με τη Βιργινία Κραβαριώτη. Παράλληλα θα συνεχιστούν οι ιστιοδρομίες στα 49er με τους Θανάση Παχουμά / Βασίλη Πορτοσάλτε (10η, 11η και 12η ιστιοδρομία), στα Tornado με τους Ιορδάνη Πασχαλίδη / Χρήστο Γαρέφη (3η και 4η ιστιοδρομία) και στα Star με τους Λεωνίδα Πελεκανάκη / Γιώργο Κοντογούρη.


Στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο αγωνίζονται σήμερα (09.00) στον προκριματικό του ατομικού αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων η Εμμανουέλα Αθανασιάδη, η Χάνα Ρόμπερτσον-Μυτηλιναίου και η Δανάη Τσάτσου. Πιο δίπλα, στο Ολυμπιακό Κέντρο Σκοποβολής ο Βαγγέλης Λιόγρης θα διεκδικήσει την πρόκριση (09.00) στο τουφέκι τριών στάσεων από 50 μ. (ο τελικός θα διεξαχθεί στις 13.30 το μεσημέρι) και στη δεύτερη ημέρα του προκριματικού στο σκιτ ανδρών «σημαδεύει» ο Γιώργος Σαλαβαντάκης (11.00).


Στα ομαδικά αθλήματα η εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών αντιμετωπίζει την Ιαπωνία (16.45, Κλειστό Γυμναστήριο Ελληνικού), η ομάδα πόλο γυναικών αγωνίζεται με τη Ρωσία (17.00, Κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ), διεκδικώντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, η ομάδα μπέιζμπολ δοκιμάζεται απέναντι στην πανίσχυρη Ιαπωνία (11.30, Ολυμπιακό Κέντρο Μπέιζμπολ Ελληνικού), η ομάδα βόλεϊ γυναικών αντιμετωπίζει την Ιταλία (16.00, ΣΕΦ) και η ομάδα χάντμπολ ανδρών θα πανηγυρίσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά αγωνιζόμενη με την Ουγγαρία (16.30, Κλειστό Γυμναστήριο Ελληνικού).