Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Βυζοβίτης σε ηλικία 67 ετών. Βουλευτής της ΝΔ από το 1989, ο Χρήστος Βυζοβίτης τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε αυτοκινητικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 1999 και παρέμεινε έκτοτε νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο. H κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στην Εδεσσα, όπως ήταν η προσωπική του επιθυμία. ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΡΑΛΙ ΥΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ


Μοιραία απέβη η αγάπη του 25χρονου Δημήτρη Κολιοπάνου, γιου του βουλευτή του ΠαΣοΚ και πρώην υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, για τους αγώνες ταχύτητας. Ο νεαρός, που συμμετείχε χθες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι στην Πάτρα, έχασε τη ζωή του όταν το αγωνιστικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από τη διαδρομή και προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ. Τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου Θεόκλητος Χασιώτης. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ


H Κάρπαθος γιορτάζει την 59η επέτειο από το επαναστατικό, απελευθερωτικό κίνημα της 5ης Οκτωβρίου 1944. Με τις δικές του δυνάμεις το ακριτικό νησί έσπασε τα δεσμά του κατακτητή οκτώ μήνες νωρίτερα από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Καρπάθου θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ., στο χωριό Μενετές, επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στο ιστορικό γεγονός.


Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Σβωλόπουλος και οι συνάδελφοί του καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός και Μηνάς Αλεξιάδης. Ο πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός θα εκφωνήσει και τον πανηγυρικό λόγο ανήμερα της γιορτής 5 Οκτωβρίου στην κεντρική εκκλησία των Μενετών.