Δυστυχώς για τους έλληνες φίλους της μοντέρνας μουσικής και ενώ η χώρα βρίσκεται μόνο έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ. Τα δύο φεστιβάλ που είχαν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, το Rockwave και το Womad, το καθένα για λόγους που σίγουρα δεν αφορούν το κοινό, αποφάσισαν να μην ανοίξουν τις πύλες τους εφέτος και έτσι όσοι θέλουν δυνατές γεύσεις από ροκ, έθνικ και ποπ μουσική δεν έχουν παρά να τις αναζητήσουν στις συναυλίες των Suede, των Massive Attack, τoυ Σαλίφ Κεϊτά, των Pearl Jam αργότερα, του Μόμπι, των Dandy Warhols και της Τζέιν Μπίρκιν, όπως ήδη έχουμε αναφέρει αναλυτικά στο «Αλλο Βήμα». Στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ όμως εφέτος υπάρχει μια έκπληξη που ακούει στο όνομα Ιαν Αντερσον.




Οι Jethro Tull χωρίς αμφιβολία ανήκουν στην ελίτ των συγκροτημάτων της ροκ μουσικής. Ο Ιαν Αντερσον και η παρέα του τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες γνωρίζουν πώς να συνδυάζουν το ροκ με την τζαζ, τη φολκ και την κλασική μουσική δημιουργώντας ένα εντελώς ξεχωριστό, δικό τους ιδίωμα που αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη. Αλμπουμ όπως τα «Stand Up», «Benefit» και βεβαίως τα «Aqualung» και «Thick As Α Brick» έχουν στιγματίσει το ροκ λεξιλόγιο, ενώ η παρουσία του Αντερσον, ο οποίος γυρίζει ως δαίμονας στη σκηνή με το φλάουτό του, είναι ίσως ο σημαντικότερος πόλος έλξης σε μια συναυλία τους.


20 Ιουλίου


Συναυλία με τραγούδια της μεγάλης οθόνης περιλαμβάνει το αφιέρωμα με τίτλο «Μουσική από τον κινηματογράφο» που φιλοξενεί το Ηρώδειο. Με σολίστ την Κιμ Κρίσγουελ, η οποία έχει κάνει καριέρα στο Μπρόντγουεϊ, η Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, υπό τη διεύθυνση του Νικ Ράινε, θα ερμηνεύσει τραγούδια από γνωστά κινηματογραφικά μιούζικαλ και άλλες ταινίες θυμίζοντάς μας αξέχαστες μελωδίες των Τζον Μπάρι, Ελμερ Μπέρνσταϊν, Στάνλεϊ Μάγερς, Χάουαρντ Σορ, Φράνσις Λε, Τζέιμς Χόρνερ και Χανς Τσίμερ.