Αίτηση για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου κατέθεσε η εταιρεία Μ. Λεβής που δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης, με βασικό αντικείμενο δραστηριότητας την προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων του οπτικοακουστικού συστήματος εκμάθησης ξένων γλωσσών Linguaphone.


Μέτοχοι της Μ. Λεβής είναι η Altec με ποσοστό 50%, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη με 25% και η κυρία Μπριγκίτα Παπασταύρου-Λεβή με ποσοστό 25%. Η εταιρεία με την εισαγωγή της στο ΧΑΑ θα εκδώσει 1.731.000 νέες μετοχές, εκ των οποίων 1.650.000 θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή και 81.000 με ιδιωτική τοποθέτηση. Σύμβουλος έκδοσης είναι η εταιρεία Marfin ΑΕΠΕΥ και κύριος ανάδοχος η Εμπορική Τράπεζα.


Μέρος των χρημάτων που θα αντληθούν θα διατεθούν για την ανάπτυξη του συστήματος franchising Linguaphone σε πόλεις της περιφέρειας αλλά και σε χώρες της Βαλκανικής. Εμφαση θα δοθεί επίσης στην ενίσχυση της 100% θυγατρικής εταιρείας Interface που έχει ως αντικείμενο την επαγγελματική κατάρτιση στελεχών επιχειρήσεων στους τομείς της πληροφορικής, της οικονομίας και της διοίκησης επιχειρήσεων.


Η Μ. Λεβής σχεδιάζει την επέκταση της εμπορικής δραστηριότητας με τη διάθεση εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή (CD-ROM, DVD κτλ.) αξιοποιώντας το εμπορικό δίκτυο της Microland του ομίλου Altec.


Το 1999 ο κύκλος εργασιών της Μ. Λεβής ανήλθε σε 1,8 δισ. δρχ. και εκτιμάται ότι στην τρέχουσα χρήση θα φθάσει τα 3,1 δισ. δρχ. Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 315 εκατ. δρχ. και εκτιμάται ότι το 2000 θα ανέλθουν σε 612 εκατ. δρχ.