«Συνήθως χάνετε την ψυχραιμία σας στην δευτερολογία. Βγάλατε έναν ακατανόητο εκνευρισμό και μας δώσατε μια πρόγευση στο τι θα ακολουθήσει στην προεκλογική περίοδο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του κατά την διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.
«Αν βγείτε και κάνετε μια βόλτα -αν μπορείτε να το κάνετε γιατί στην Θεσσαλονίκη μέχρι το αεροδρόμιο πήγατε-, αν ρωτήσετε ποιος είναι ο πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας μια λέξη θα πει: Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε σημαδιακή τη σημερινή μέρα, «τότε που φέρατε τη χώρα στα πρόθυρα του διχασμού και της χρεοκοπίας» όπως είπε.
«Μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας –μια που αναφερθήκατε και στη δική μου- να θρηνούν κάθε μέρα που το όχι έγινε ναι, αλλά για τους υπόλοιπους είναι μια οδυνηρή επέτειος. Η επέτειος αυτή είναι επέτειος της ουσιαστικής σας ήττας, όχι μόνο της μετάλλαξης σας. Φωνάζατε «go back» κ. Μέρκελ και σήμερα εκλιπαρείτε για ένα χτύπημα στην πλάτη. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους για να γίνετε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής» είπε.

«Παριστάνετε τον επαναστάτη που θα άλλαζε την Ευρώπη και σήμερα έχετε γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές»

Και πρόσθεσε: Παριστάνετε τον επαναστάτη που θα άλλαζε την Ευρώπη και σήμερα έχετε γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές. Υπογράφετε τα πάντα και βαφτίζετε το ξεγύμνωμα επιτυχία».
«Και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, δεν είχατε πει κουβέντα για το Υπερταμείο» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό. «Είχατε πει ότι θα δεσμεύσετε τη δημόσια περιουσία έως το 2115; Δεν ντρέπεστε; Αλήθεια, γιατί δεν πήρατε δίπλα σας τον κ. Καμμένο σήμερα; Σας χαλάει το κάδρο;»
Σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Κυρ. Μητσοτάκης ρώτησε: «Πως θα πάτε; Θα πάτε διαφορετική μέρα με τον κ. Καμμένο;
«Χθες μάθαμε ότι υπάρχει και Μακεδονικός στρατός» σχετικά με τις δηλώσεις Ζάεφ. «Πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι λίγο αργά για δάκρυα… Είχαμε προειδοποιήσει ότι η συμφωνία παράγει τετελεσμένα από την υπογραφή της. Γι’αυτό καταθέσαμε την πρόταση μομφής και θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Δυστυχώς είχαμε δίκιο» σημείωσε.
«Προσπαθήσατε να διχάσετε τους Έλληνες και να ενώσετε άλλους. Αλλά αποτύχατε. Κι εγω και άλλοι επισημαίνουν με στοιχεία συγκεκριμένα λάθη στην συμφωνία, υποχωρήσεις που είναι απαράδεκτες και η απάντησή σας είναι: Είστε ακροδεξιοί. Ακροδεξιός κι εγώ και η Γεννηματά και ο Λεβέντης και ο Κουτσούμπας…» είπε και τόνισε: «Όση λάσπη και αν πετάξετε δεν με ακουμπάτε. Εμείς αποκαταστήσαμε την δημοσκρατία. Ο μεγάλος ευεργέτης της Ακροδεξιάς είστε εσείς».
«Εσείς φωνάζατε μαζί τους στις πλατείες για προδότες και κρεμάλες. Τι διαφορά έχει το tweet του κ. Πολάκη με αυτά που έλεγε η Χρυσή Αυγή; Και βέβαια, εσείς κυβερνάτε εδώ και 2,5 χρόνια με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Εσείς ψάχνατε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο» επεσήμανε.
Κινηθήκατε διχαστικά στο Σκοπιανό τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ζήτησε εκλογές «για να φύγει αυτός ο θίασος και να πάει η Ελλάδα μπροστά».
«Κάθε προσπάθεια δανεισμού θα συνοδεύεται από εκθέσεις» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν λέγεται τέλος των μνημονίων και έξοδος στις αγορές.
Δεσμευθήκατε να λάβετε πρόσθετα μέτρα λιτότητας μέσα στην επόμενη διετία, η χώρα δεσμεύθηκε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και 2,2% έως το 2060. Με αυτά τα μέτρα δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή.

«Με φιέστες και γραβάτες δεν θα έρθει η έξοδος από την κρίση»

«Με φιέστες και γραβάτες δεν θα έρθει η έξοδος από την κρίση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Τελειώνετε με την προπαγάνδα και μην προκαλείτε άλλο τους Έλληνες. Και επιτέλους, εσείς και κάποιοι στην Ευρώπη που επιμένουν να σας σιγοντάρουν, δείξτε αν μη τι άλλο, λίγο σεβασμό σε ένα λαό που υποφέρει λόγω των δικών σας τραγικών επιλογών. Καταθέτω στα πρακτικά τις σχετικές δεσμεύσεις, να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη κ. Τσίπρα για όσα υπογράψατε.
Οσον αφορά στις δηλώσεις Μοσκοβισί για τις συντάξεις ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τις συντάξεις δεν θα τις κόψουμε από τον κ. Μοσκοβισί αλλά από τον ελληνικό λαό» και πρόσθεσε: «Οι περικοπές των συντάξεων δεν προβλεπόντουσαν στο τρίτο μνημόνιο. Οι περικοπές αυτές ήταν αχρείαστες… Εμείς δεν τις ψηφίσαμε. Εσείς τις ψηφίσατε και έχετε το θράσος να μας ζητάτε και τα ρέστα;»
«Καταθέτω τροπολογία για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων. Εμείς την ψηφίζουμε γιατί είμαστε ενάντια στο κόψιμο τους. Τις καταψηφίσαμε, όταν εσείς τις ψηφίζατε. Ελάτε να την ψηφίσουμε μαζί. Τώρα. Για να δούμε επιτέλους ποιος λέει αλήθεια και ποιος είναι υποκριτής. Και είναι υποχρέωσή μας να προστατέψουμε το εισόδημα των συνταξιούχων. Το σχέδιό μας είναι πολύ διαφορετικό από το δικό σας», είπε.

«Η απάντησή μας είναι ρεαλιστική, δεν κρύβει δυσκολίες και παγίδες»

«Η απάντησή μας είναι ρεαλιστική, δεν κρύβει δυσκολίες και παγίδες. Κάποιοι με ρωτούν πως θα καταφέρουμε να αλλάξουμε ρώτα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμεύσει τη χώρα. Πιστεύω στη δύναμη του επενδυτικού σοκ.. Εμπιστεύομαι τον Ελληνα που μεγαλουργεί όταν νιώθει ότι δεν τον κοροϊδεύουν.
Μεταξύ του διπλού νομίσματος Βαρουφάκη και των μνημονίων που έρχονται γραμμένα στα αγγλικά, υπάρχει και ο δικός μας δρόμος: Ο δρόμος του μέτρου, της αλήθειας και της πειστικής επιχειρηματολογίας. Ο ρόλος του ισότιμου συνομιλητή και όχι του επαναστάτη που μετατρέπεται σε «yes man»
Όταν η επόμενη κυβέρνηση αποδείξει την μεταρρυθμιστική της προσήλωση θα διεκδικήσει και θα πετύχει την μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος. Είναι άδικο οι Ελληνες να πληρώνουν για δυο γενιές την ανικανότητα και τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα.
«Είστε διπλός ψεύτης όταν μιλώντας για το μεταναστευτικό με ταυτίζετε με τον Όρμπαν. Σε κάθε Σύνοδο έχω συγκρουστεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Είστε ψεύτης, ψεύτης ψευτης αυτό θα σας συνοδεύει! Ντροπή σας!» ανέφερε.
«Δεν αξίζετε κ. Τσίπρα τρίτη ευκαιρία και γι’ αυτό δεν θα την έχετε. Είστε ένας κυνικός χειριστής της εξουσίας. Το ότι δεν έχετε αίσθημα ευθύνης φάνηκε στην παράδοση της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας. Η πολιτική σας στο προσφυγικό φάνηκε το 2015 όταν ανοίξατε τα σύνορα» σημείωσε.
«Η πολιτική αλλαγή αποτελεί ζωτική ανάγκη για την χώρα. Το μόνο που σας μένει είναι να ορίσετε την ημερομηνία των εκλογών. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και το μέλλον της χώρας δεν μπορεί να περιμένει άλλο».
«Οφείλω να προειδοποιήσω ότι ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι δύσκολος. Η κυβερνητική προπαγάνδα μέσω των υπογείων του Μαξίμου θα διακινεί σενάρια εναντίον των πολιτικών σας αντιπάλων. Τον κ. Φρουζή τον έχω δει δυο φορές στην ζωή μου. Και τα mail τα οποία επικαλείστε αναφέρονται σε μια περίοδο που δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος στη Novartis. Είστε άθλιος συκοφάντης. Είστε ντροπή και κατάντια για την χώρα. Είστε ο πιο μεγάλος ψεύτης και ο πιο χυδαίος» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Δεν θα επιτρέψουμε ένα νέο διχασμό. Οι πολίτες αναζητούν σταθερή απάντηση στα προβλήματα που αφήνουν πίσω τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι πολίτες θέλουν καθαρές κουβέντες και ψάχνουν καθαρές λύσεις.