από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Δυσαρεστημένη η Αντιπολίτευση από την χαλαρή στάση Μοσκοβισί έναντι της κυβέρνησης

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ερχόμενος στην Αθήνα δεν υπολόγισε καλά το πολιτικό κλίμα και αντί να εισπράξει ευχαριστίες για τον υπαινιγμό περί επαναδιαπραγμάτευσης της περικοπής των συντάξεων εισέπραξε οργή
Δυσαρεστημένη η Αντιπολίτευση από την χαλαρή στάση Μοσκοβισί έναντι της κυβέρνησης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ως ένδειξη προσωπικής στρατηγικής και μεροληπτικής στάσης απέναντι στην κυβέρνηση, και ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα, σε μια περίοδο οιονεί προεκλογική εξέλαβαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη χαλαρή στάση του Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα. Η ομοβροντία που δέχθηκε στη Βουλή ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Τα υπόλοιπα ελέγχθησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες στα γραφεία των πολιτικών αρχηγών με τους οποίους συναντήθηκε. Ο κ. Μοσκοβισί έκανε δυσάρεστες και έντονες συζητήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.


Είναι γνωστό ότι ο κ. Μοσκοβισί ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν, αναζητώντας στήριξη από σοσιαλιστές και αριστερούς. Αν θα το πετύχει είναι μια άλλη συζήτηση. Ερχόμενος στην Αθήνα πάντως δεν υπολόγισε καλά το πολιτικό κλίμα και αντί να εισπράξει ευχαριστίες για τον υπαινιγμό περί επαναδιαπραγμάτευσης της περικοπής των συντάξεων εισέπραξε οργή.


Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη στη Βουλή. «Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να θέλει να περικοπούν οι συντάξεις. Αλλά εδώ, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για όλους τους Έλληνες πολίτες και κυρίως για τους συνταξιούχους. Εμείς το πρόγραμμά μας το έχουμε διαμορφώσει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας.

Αν, κύριε Επίτροπε, μας πείτε ότι η συμφωνία αυτή για τις συντάξεις να ακυρωθεί, και θα ακυρωθούν και οι υπόλοιπες ενδεχομένως συμφωνίες της χώρας, καλοδεχούμενο! Καλοδεχούμενο, να το ξέρουμε για να διαμορφώσουμε και εμείς αντίστοιχα το πρόγραμμά μας. Αλλά θα πρέπει να υπάρχουν καθαροί οι όροι για όλα τα πολιτικά κόμματα, για όλους τους Έλληνες, και θα πρέπει να ξέρουμε πώς θα προχωρήσει η χώρα μπροστά, με βάση τις διεθνείς της δεσμεύσεις», επισήμανε.


Στη ΝΔ ενοχλήθηκαν επειδή, όπως σχολίαζαν, ο κ. Μοσκοβισί «υιοθέτησε με ανεπίτρεπτο τρόπο το κυβερνητικό αφήγημα της τάχα καθαρής εξόδου, τη στιγμή που οι κ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν δεσμεύσει τη χώρα με νέα επαχθή μέτρα τα επόμενα χρόνια και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση».


Το κλίμα έντασης στη συνάντηση του Επιτρόπου με τον κ. Μητσοτάκη αποτυπώθηκε καθαρά στην ανακοίνωση της Πειραιώς. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος, καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα, δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία. «Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει», ανέφερε, «είναι ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το 2015» και ότι «η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο».

Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια Διοίκηση.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες. Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα, αναφέρει η ανακοίνωση.


'Οπως σχολίαζαν στελέχη της ΝΔ, ο κ. Μοσκοβισί έχει δημόσια δεχθεί να είναι κορυφαίος υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας προσκαλείται συνεχώς σε όλες τις συναντήσεις των Σοσιαλιστών. Οι ευρωεκλογές, πρόσθεταν, πλησιάζουν και για τη διαμόρφωση των αναγκαίων συμμαχιών συχνά γίνονται αμοιβαίες παραχωρήσεις και εξυπηρετήσεις. Συνεπώς αυτή η υπερβολική θέρμη και στήριξη με μεγάλα λόγια προς την κυβέρνηση μπορεί να μην είναι καθόλου τυχαία, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν και να λαμβάνουν υπόψη τους οι πολίτες.

Εξηγώντας τη θέση τους, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευκρίνιζαν ότι η ΝΔ δεν διαφωνεί με την κατάργηση των ψηφισμένων μέτρων για μειώσεις στις συντάξεις. Εξάλλου έχει ήδη καταψηφίσει την νέα περικοπή των συντάξεων που υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος για την 1/1/19. «Μόνοι τους το συμφώνησαν και μόνοι τους ψήφισαν το συγκεκριμένο μέτρο. Γι αυτό και είναι ο ορισμός της υποκρισίας να εγκαλείται η ΝΔ σήμερα ότι τάχα επιθυμεί την νέα περικοπή στις συντάξεις όπως και τη μείωση του αφορολόγητου. Η ΝΔ επέκρινε τη στάση του Ευρωπαίου Επιτρόπου επειδή -και ας επιχειρεί να διαστρεβλώσει τους λόγους η κυβέρνηση-, αν υπάρχει περιθώριο να μην περικοπούν οι συντάξεις, τόσο η κυβέρνηση, όσο κυρίως η τρόικα οφείλουν να το δηλώσουν αμέσως και να πάψουν να παίζουν με τις τύχες εκατομμυρίων συνταξιούχων. Είναι αδιανόητο να μην έχουν ενημερωθεί οι συνταξιούχοι για το τι θα μένει στις τσέπες τους σε έξι μήνες από σήμερα. Ειναι βαθιά προσβλητικό. Αν λοιπόν οι κυβερνώντες έχουν συμφωνήσει κρυφίως την αναβολή ή ακόμη και την αθέτηση της συμφωνίας που έχουν υπογράψει, οφείλουν σήμερα κι όλας να το πουν. Δεν νοείται να παίζουν με τη ζωή τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων και να τους πουλάνε, όπως πάντα φρούδες ελπίδες με μισόλογα και υποσχέσεις», σχολίαζαν.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μοσκοβισί: Υπάρχει απόσταση να καλυφθεί-Να είστε σώφρονες και επιφυλακτικοί 
Γεννηματά σε Μοσκοβισί: «Μαζί με το πρόγραμμα έκλεισε και ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης» 
 
 
σχόλια (15)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  καρέκλα μόνο | 05/07/2018 15:50
  καρέκλα και κληρονομική διαδοχή... παπανδρέου, καραλαμανλήδες μητσοτακέοι και τούμπαλιν... ειδικά ο τελευταίος μητσοτάκης, τόσο τα δίνει όλα για την καρέκλα. προτιμάει αποτυχία της χώρας και στραπάτσα παρά παραδοχή ότι η κυβέρνηση τα κατάφερε. κάτι που αποδέχονται όλοι παγκοσμίως, μας αρέσει δεν μας αρέσει... για αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους, θα ψηφίσω τον ψεύτη πινόκιο που τελικά κοίτα να δεις... μας έβγαλε από τα μνημόνια!
  t
  απάντηση46
   
   
  μια του ψευτοκλεφτη δυο του.....τρεις κι κακη του μερα | 05/07/2018 12:14
  Λοιπον ψευτοπροπαγανδιστες συριζαιοψευτες με οποιοδηποτε ψευδωνυμο κλπ για να το καταλαβετε.Σημερα επετειο του ναι Οχι ναι οχχχχχχχ.Ο Κουλης προκαλεσε τα ινδαλματα σας.ΦΕΡΤΕ ΝΟΜΟ για ακυρωση μειωσης συνταξεων να τον ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. Τα υπολοιπα μετα τις ΕΚΛΟΓΕΣ,.Και δεν ειναι λιγα. Οσο για το Λαο(το 80% που σας γιουχαρε, ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ οι ακροδεξιοι!!!!!!) εχει παρει μπαριχα,που ΕΜΠΛΕΞΕ. Το καλο της υποθεσης,τσιριζακια μου ειναι πως Πρωτη και Τελευταια.
  Ακροδεξιος εξαπατημενος ψηφοφορος2014,15
  απάντηση413
   
   
  Αυτο... | 05/07/2018 10:27
  ...το συμβαν δειχνει τη διαφορα νοοτριπιας εδω με εξω. Ο κ. Μοσκοβισι, υπεθεσε οτι ενα θετικο γεγονος (η ληξη του μνημονιου) θα ικανοποιουσε ολους τους πολιτικους της χωρας. Αμ δε. Που να ηξερε οτι στην Ελλαδα η βασικη αρχη των κομματων δεν ειναι αυτο που συμφερει τη χωρα, αλλα αυτο που συμφερει το κομμα. Μια καλη ειδηση για τη χωρα δεν ειναι καλη αν ακουγεται σαν επιβραβεση της (οποιας) κυβερνησης. Για αυτον ακριβως το λογο, δε θα παμε ποτε μπροστα. Γιατι ειμαστε μικροι.
  ΒΜ
  απάντηση149
   
   
  μα καλά είμαστε σοβαροί; | 04/07/2018 19:01
  Δεν γνωρίζω αν οι συντάξεις μας θα γλυτώσουν αυτήν την νέα περικοπή -όπως ελπίζω-, όμως δυσκολεύομαι να κατανοήσω την στάση της αντιπολιτεύσεως, που ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζεται σαν να ζητά από τους πιστωτές να τις περικόψουν απλά και μόνο για να πλήξει την κυβέρνηση.
  μα καλά, τόσο γελοίοι είμαστε;
  απάντηση138
   
   
  αχ, καλέ-καλέ-καλέ... | 04/07/2018 18:49
  είναι κακούτσικος αυτός ο Μοσκοβισί. Κακούτσικος-κακούτσικος-κακούτσικος. Πάρα πολύ κακούτσικος. Και λέει ψέμματα. Ναι. Πολλά ψέματα. Πάρα πολλά ψέματα. Αντίθετα είναι καλός άνθρωπος αυτός ο νεοφιλελές ο Ρεγκλινγκ. Που λέει πάντα την αλήθεια. Να για παράδειγμα πως ο Βαρουφάκης σας έκλεψε. Ενώ φυσικά εμείς της ΝΔ ποτέ δεν σας κλέψαμε, ακόμη και όταν σας χρεωκοπήσαμε. Είμαστε καλοί εμείς. Και φιλαλήθεις. Και τίμιοι. Και προ παντός είμαστε έτοιμοι ξανά για την εξουσία...
  αχ, πόσο με άρεσε, υγράνθηκα σας λέω...
  απάντηση128
   
   
  ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ | 04/07/2018 17:47
  "αν υπάρχει περιθώριο να μην περικοπούν οι συντάξεις, τόσο η κυβέρνηση, όσο κυρίως η τρόικα οφείλουν να το δηλώσουν αμέσως ". Η Ν.Δ. δεν ξέρει "αν υπάρχει περιθώριο"?Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία θα κληθεί πολύ σύντομα να κυβερνήσει και περιμένει αυτό να μας το πουν "η τρόικα" και "η κυβέρνηση"?Αυτή είναι η σοβαρή μελέτη των προβλημάτων?Αυτό είναι το σχέδιο για το αύριο? Επίσης πώς γίνεται κάποιος να έχει διαμορφώσει το πρόγραμμά του "με βάση διεθνείς συμφωνίες" που περιέχουν μέτρα που έχει καταψηφήσει?! Να συμπεράνουμε οτι η διακυβέρνηση της δύστυχης χώρας πάει από τον ένα ασυνείδητο στον άλλο? Αλοίμονό μας
  ΚΑΣΑΝΔΡΑ
  απάντηση98
   
   
  Είναι λάθος τακτικής αυτό του Κυριάκου | 04/07/2018 17:27
  έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες ψεύτες και δημαγωγούς, ο Αντρέας οχριούσε μπροστά τους, που είχε και επίπεδο τουλάχιστον. Ο Κυριάκος έπρεπε να πει στον Μοσχοβισί και ενώπιον όλων: ευχαριστούμε για την μη περικοπή των συντάξεων, συμπεραίνουμε ότι δεν ισχύουν όλες οι υπογραφές Τσίπρα, προχωράμε ελεύθεροι στο πρόγραμμά μας μείωσης φόρων και ερχομού της ανάπτυξης, γειά σας, στο φινάλε δεν μας δίνετε λεφτά.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση126
   
   
   
  μια ζωή δωσίλογοι | 04/07/2018 14:19
  μια ζωή εναντίον των συμφερόντων της χώρας οι δεξιοι.... ντροπή σας
  ΚΩΣΤΗΣ
  απάντηση3626
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  αχ καλέ, δείτε τα κακόμοιρα τα μικρά δεξιούλια... | 04/07/2018 12:52
  ζουλεύετε μωρέ;
  ζήλεια - ψώρα...
  απάντηση3631
   
   
  Ψυχραιμία | 04/07/2018 12:14
  Ο κ. Μοσκοβισί είναι μια αντιφατική προσωπικότητα ,προιόν της πολιτικής θολοκουλτούρας του γαλλικού PS , με απώτερο παρελθόν περίπου εχθρικό προς την Ελλάδα και παρόν περιφερόμενου φιλέλληνα . Είναι τελικά θέμα (προβληματικού) πολιτικού στύλ και λιγότερο ουσίας και γι αυτό η αντιπολίτευση χρειάζεται περισσότερη ψυχραιμία.
  Biss
  απάντηση2628
   
   
  δηλαδή η ΝΔ ζήτησε στον Μοσκοβισί να μειωθούν οι συντάξεις; | 04/07/2018 12:14
  Η ΝΔ ελπίζει στην αποσταθεροποίηση της οικονομίας. Εις μάτην όμως προσπαθεί να μεταδώσει την δήθεν αποσταθεροποίηση αφού οι πάντες τους έχουν καταλάβει εντός και εκτός χώρας. Προτείνω, για να μην κλαίγονται που θα χάσουν και τις επόμενες εκλογές, να γίνει ένα Υπουργείο Μυκόνου και τους παραχωρηθεί, ώστε ακόμη και χαμένοι, να βολευτούν όλοι μαζί εκεί.
  Κούλης ζητά μείωση συντάξεων μπας και βγει
  απάντηση3834
   
   
   
  ψευδοαριστερά ή φασίζουσα αριστερά | 04/07/2018 12:02
  Ποίος πιστεύει τους λήσταρχους της σύνταξης μου που ενώ άλλα υπόσχονταν μέχρι να πάρουν την θεσούλα του κυβερνήτη και των υπουργών, σήμερα έρχονται να με δουλεύουν τόσο ασύστολα ότι θα επαναδιαπραγματευτούν, όταν πριν λίγες μέρες αυτά τα κολαούζια ψήφισαν για δεύτερη φορά την επί πλέον ληστεία της σύνταξης μου. Αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκλογές και θα τους πάρουμε με τα φουρναρόξυλα όπως λένε και στο χωριό μου. Θα πάθετε την πλάκα σας το βράδυ των εκλογών σατράπες της αριστεράς όπως αρέσκεστε να αυτοαποκαλείστε. Αν είναι αυτή η αριστερά τότε η δεξιά τι είναι, ακροαριστερά.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση3034
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  φτάνει... | 04/07/2018 10:02
  Ως λαός χτυπημένος από τα συμφέροντα της εντόπιας διαπλοκής και του ευρωπαϊκού χρηματιστηριακού κεφαλαίου δεν θα δεχθούμε-και την ευχαριστούμε- από την Ν.Δ. να υπερασπίζεται πλέον τα συμφέροντά μας.Έως εδώ η κοροϊδία.Έχουν εξαντληθεί οι αντοχές !
  nikos
  απάντηση3718