«Ήλθατε στην Ελλάδα την ημέρα που οι δηλώσεις του συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα δείχνουν ότι μαζί με το πρόγραμμα έχει κλείσει ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης». Η Φώφη Γεννηματά υποδέχθηκε τον Π. Μοσκοβισί θέλοντας από την αρχή της συζήτησης να του στείλει ένα σαφές μήνυμα. Ότι δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τον κ. Τσίπρα. Όχι, ο κ. Μοσκοβισί δεν έθεσε αυτή τη φορά θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ πως θα μπορούσε άλλωστε μετά από αυτή τη υποδοχή;

Αυτό δεν σημαίνει ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ψυχρό αν και όπως μεταδίδεται ήταν «δύσκολη». Οι διαφωνίες αφορούσαν τη συμφωνία για το χρέος αλλά και τη στάση που κρατά η Επιτροπή στο θέμα των συντάξεων.
Για το χρέος, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κινήθηκε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της, αμέσως μετά τη συνάντηση. «O κ. Μοσκοβισί φεύγει εμείς όμως μένουμε με τη θηλιά στο λαιμό, με μνημόνιο διαρκείας. Εξήγησα στον κ. Μοσκοβισί ότι με αυτή την αναιμική ελάφρυνσή του χρέους και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ναρκοθετείται η αναπτυξιακή προοπτική και φτωχοποιούνται ακόμα περισσότερο οι Έλληνες». Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Γεννηματά επεσήμανε στον κ. Μοσκοβισί ότι αυτό που επί ουσίας έγινε ήταν «να βγάλουν οι Ευρωπαίοι από πάνω τους το θέμα του χρέους αλλά με όρους που δεν βγάζουν τη θηλιά από το λαιμό της χώρας και του λαού». Μάλιστα του επεσήμανε ότι «οι αγορές δείχνουν να είναι επιφυλακτικές με τις ρυθμίσεις που έγιναν.

Ένα άλλο ζήτημα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν αυτό της περικοπής των συντάξεων. «Ζήτησα τη μη περικοπή των συντάξεων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση» αναφέρει στη δήλωση της η κυρία Γεννηματά και προσθέτει: «Η Επιτροπή να ξεκαθαρίσει τη θέση της άμεσα ώστε να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των συνταξιούχων». Σε αυτό το σημείο εστίασε την κριτική της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι για τη χώρα και τους συνταξιούχους η μη περικοπή των συντάξεων είναι μια θετική εξέλιξη αλλά «ορθά κοφτά του επεσήμανε ότι ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα η Επιτροπή επί της ουσίας πριμοδοτεί το πολιτικό παιχνίδι του κ. Τσίπρα».

Συζήτηση έγινε και για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Και εκεί η κυρία Γεννηματά παρατήρησε, σε ότι αφορά το θέμα των συνεργασιών, ότι είμαι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει αλλά μετά την κατάθεση από την πλευρά των ευρωπαίων σοσιαλιστών της πρότασης για την πορεία της Ευρώπης.
Σήμερα η Φώφη Γεννηματά θα αναπτύξει τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την Αυτοδιοίκηση σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση

Συνάντηση Μοσκοβισί – Θεοδωράκη

Οι εξελίξεις στην οικονομία και κυρίως τα μεγάλα πλεονάσματα που πρέπει να διασφαλίζει η χώρα μέχρι το 2060, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Μοσκοβισί με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, «εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα υψηλά πλεονάσματα και την ανησυχία του, πως αυτά σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη».

Ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι «τα επόμενα χρόνια, χάρη στις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει οι Έλληνες, τα πλεονάσματα είναι εξασφαλισμένα. « Το 2060 δεν είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες, καθότι πολλά πράγματα μπορεί να έχουν ανατραπεί θετικά για την ελληνική οικονομία», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Οργή στο Κίνημα Αλλαγής για Ραγκούση

Εν τω μεταξύ οργή επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής για τον Γιάννη Ραγκούση. Ο πρώην υπουργός σε συνέντευξη του (Σκάι) επανέλαβε την σκληρή κριτική του για στην Φώφη Γεννηματά την οποία μεταξύ άλλων κατηγόρησε ότι πως «κατήργησε το Πολιτικό Συμβούλιο επειδή διαφώνησε μαζί της». Η οργή δεν έχει να κάνει με την κριτική που άσκησε ο κ. Ραγκούσης, αλλά με την προσβλητική, όπως τονίζεται, συμπεριφορά του απέναντι στο σύνολο των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Η Χαριλάου Τρικούπη αντιμετώπισε με απαξιωτικό τρόπο την κριτική του κ. Ραγκούση.

«Εδώ και καιρό στο Κίνημα Αλλαγής δεν ασχολούμαστε με τον κ. Ραγκούση όπως και εκείνος δεν ασχολείται με το Κίνημα Αλλαγής. Έχει κάνει την επιλογή του και συμπεριφέρεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης. Το ύφος της δήλωσης του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, φαίνεται ότι εξόργισε τον κ. Ραγκούση που στράφηκε κατά πάντων! Το «αρνούμαι να με καταστήσεις και εμένα υπάλληλο του κ. Μαρινάκη και υπεργολάβο το κ. Μητσοτάκη» προκάλεσε εξόργισε τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής που όπως μετέδιδαν «δεν μπορεί ο κ. Ραγκούσης να μας προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο εμφανίζοντας εμάς ως υποτακτικούς και τον εαυτό του ως αντιστασιακό». Θυμίζουν τις δηλώσεις του για τον Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήριζε ως τον πλέον ανέντιμο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης και αναρωτούνται: τι άλλαξε; Η απάντηση που δίνουν είναι ότι οι διαφοροποιήσεις του κ. Ραγκούση άρχισαν όταν η «Φώφη Γεννηματά του απέκλεισε την συμμετοχή του στο Πολιτικό Συμβούλιο την οποία επιθυμούσε διακαώς».

Οι δηλώσεις Ραγκούσης σχολιάστηκαν με τρόπο δηλητηριώδη από τα επιτελικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. «Αν όπως λέει η Γεννηματά με 42% στον πρώτο γύρο εκφράζει μια μεγάλη μειοψηφία, αυτός με το 2% τι εκφράζει;»
Αυτό τον ρώτησε και ο Α. Πόντας, «εάν υποθέσουμε πως έχεις δίκιο και τόσο εγώ, όσο και όσοι συμπράττουμε στο Κίνημα Αλλαγής και στηρίζουμε την Πρόεδρό του, επιβιώνουμε πολιτικά επειδή είμαστε υπάλληλοι του Βαγγέλη Μαρινάκη και «φερέφωνα» του Κυριακού Μητσοτάκη, θα ήθελα να σε ρωτήσω… Εσύ που δεν διατηρείς καμία σχέση εξαρτημένης εργασίας στην πολιτική και δεν είσαι το φερέφωνο κανενός από που αντλείς το πολιτικό σου κεφάλαιο;».