«Δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει, εκτός αν ψηφιστεί η συμφωνία με 180 βουλευτές», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.
Ξεκαθάρισε μάλιστα πως για να κυρωθεί η συμφωνία στην Ελλάδα, θα πρέπει να γίνουν είτε εκλογές είτε δημοψήφισμα, σημειώνοντας μάλιστα πως θα άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, μόλις έρθει η συμφωνία στη Βουλή.
Φαρσοκωμωδία θυμίζουν οι στάσεις και οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, με τα στηρίζω δεν στηρίζω την κυβέρνηση. Πριν λίγες ημέρες έδωσε στην κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, βλέποντας όμως ‘οτι η συμφωνία των Πρεσπών δεν «περπατάει» στον ελληνικό λαό και φοβούμενος περισσότερο την φυλλορροή βουλευτών και στελεχών του από το κόμμα του, και τον ενδεχόμενο καταποντισμό των ΑΝΕλ στις επόμενες εκλογές, επιλέγει την στάση και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή, δεν τη δέχομαι και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω» υποστήριξε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ουσιαστικά ότι για να κυρωθεί θα πρέπει να γίνουν είτε εκλογές είτε δημοψήφισμα .

Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως όταν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή, τότε ο ίδιος θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση και όπως είπε θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας ότι αίρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση ζητώντας εκλογές.

Αναφερόμενος στην απουσία του από το Υπουργικό Συμβούλιο, σημείωσε πως ήταν «δικαιολογημένη» καθώς χειριζόταν σοβαρά θέματα. Όσο αφορά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου, τόνισε πως θα παραστεί.

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε πως «για εμάς δεν έχει καμία βαρύτητα και καμία δέσμευση για τη χώρα μέχρι την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων». Όλες οι άλλες προϋποθέσεις, πρόσθεσε, οι οποίες έχουν μπει για να ισχύσει η συμφωνία είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει το κράτος των Σκοπίων. «Χωρίς αυτές θα βρισκόμαστε, μέχρι την κύρωση από την Βουλή των Ελλήνων στην απόφαση του Βουκουρεστίου».

Μάλιστα ο κ. Καμμένος επί της ουσίας έβγαλε άκυρη την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή των Σκοπίων. «Η προϋπόθεση για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων. Ακόμη και αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη γιατί δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου Ιβανόφ. Δεν έχει καμία ισχύ», είπε χαρακτηριστικά.