Αν τα στοιχεία του ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής είναι ψεύτικα, τότε γιατί διατάχθηκε ΕΔΕ; Αλλά ούτε ΕΔΕ χρειάζεται να κάνει το ΓΕΑ.
Τα στοιχεία του ρεπορτάζ «διέρρευσαν» από τα δελτία Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην ιστοσελίδα του οποίου ανακοινώνονται τα ταξίδια του υπουργού με φωτογραφίες και όλες τις λεπτομέρειες, και από το ΦΕΚ.
Δηλαδή από δημόσιες πηγές, τις οποίες μπορεί να ψάξει ο καθένας αρκεί να διαθέσει χρόνο και υπομονή.
Θα είχε όμως ενδιαφέρον να μας κοινοποιήσει το ΓΕΑ τα επίσημα στοιχεία που έχει για τα ταξίδια του υπουργού Εθνικής Αμυνας.
Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΑ αναφέρει:
«Σχετικά με δημοσίευμα στον έντυπο τύπο της Κυριακής 1 Ιουλίου 2018 για τη χρήση του αεροσκάφους Gulfstream, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αναφορικά με το εμφανιζόμενο κόστος ανά ώρα πτήσης, το οποίο προορίζεται για την πιθανή χρήση από τρίτους, καθώς εμπεριέχει πάγια κόστη, όπως μισθούς Ιπταμένων και προσωπικού υποστήριξης των πτήσεων, φύλλα πορείας κ.λ.π».

«Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ο εμφανιζόμενος, στο δημοσίευμα, αριθμός αποστολών/δρομολογίων και ωρών πτήσης.

Όσον αφορά τη διαρροή στοιχείων στον τύπο, το ΓΕΑ έχει διατάξει ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση», καταλήγει η ανακοίνωση.