Ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Χρήστος Πρωτόπαππας, δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι για να ανακάμψει η Ελλάδα και να ξεπεράσει οριστικά τη κρίση είναι απαραίτητο να ηττηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις επόμενες εκλογές και να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί.

«Η πολιτική αλλαγή, απαιτεί και νέους πολιτικούς συσχετισμούς με τις εκλογές, ώστε να γίνει η προοδευτική διακυβέρνηση πράξη. Απαιτεί όμως και εθνική συνεννόηση για τα εθνικά ζητήματα, τη συνταγματική αναθεώρηση, την ανάκτηση της αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος, την ενότητα των Ελλήνων. Απαιτεί την πολιτική σταθερότητα μια και η χώρα δεν αντέχει διαρκείς εκλογικές αναμετρήσεις», τονίζει.

Ο κ. Πρωτόπαππας καλεί τη κυβέρνηση να παρουσιάσει αν έχει τα στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες της για αποστασία βουλευτών, προσθέτοντας «πάντως η συγκεκριμένη κυβέρνηση από ό,τι βλέπω έχει πολύ στενές σχέσεις με αρκετά επιχειρηματικά συμφέροντα».

Σημειώνει ότι στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι η προοδευτική διακυβέρνηση, με ήττα τόσο της πολιτικής που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αυτής που επαγγέλλεται η ΝΔ, και άρα η ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ ώστε να πάρει τη τρίτη διερευνητική εντολή για να προτείνει ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα. «Ας μην κάνει το λάθος κανείς να μας αντιληφθεί ως «πρόθυμους» για το μοίρασμα καρεκλών της εξουσίας και ταυτόχρονα συνυπεύθυνους για την συνέχιση των συντηρητικών πολιτικών. Θα διαψευσθεί οικτρά», επισημαίνει.

Σχετικά με την συνοχή του Κινήματος Αλλαγής εξ αφορμής της ενδεχόμενης αποχώρησης του Ποταμιού, υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι κανείς δεν εκδιώκεται από το Κίνημα Αλλαγής αλλά, όπως αναφέρει, «όλοι μαζί … με κοινή όμως δράση και κοινούς στόχους, επιδιώκουμε τον πλουραλισμό των ιδεών, μέσα στο κοινό μας σπίτι». Επιπλέον αναφέρει ότι οι προοδευτικοί πολίτες, με την μαζική συμμετοχή τους στην ψηφοφορία για την εκλογή επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έστειλαν μήνυμα ότι «απαιτούν την ενότητα του χώρου μας, τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» και τονίζει: «Ελπίζω ότι αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Δεν έχει καμία αξία να είσαι στρατηγός ενός ανύπαρκτου στρατού».

Επίσης ο κ. Πρωτόπαππας δηλώνει την πλήρη διαφωνία του για στρατηγική συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προτείνει ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης. «Όχι δεν θα γίνουμε αναπληρωματικό δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ,», υποστηρίζει .