Απειλές για τη ζωή του δήλωσε ότι δέχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σημειώνοντας μάλιστα ότι του έχουν στείλει κούτες με αίμα και χώμα αλλά και σφαίρες καθώς και 800 επιστολές.

Ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον ραδιόφωνο 247 αναφερόμενος στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ανέφερε πως έχουν ακουστεί συνθήματα όπως «φέρτε μας τα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια» και αναρωτήθηκε γιατί δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας και γιατί δεν έχει καταδικάσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Έχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Ολο αυτό θυμίζει την περίοδο 63-65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας ειδική μνεία στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είπε ότι αυτός «συμπεριφέρεται σαν να θέλει δημιουργήσει Λέγκα του Βορρά» καθώς επίσης και ότι έχει μία συμπεριφορά «όπως όλοι οι σωβινιστές που δεν σέβονται και δεν εκτιμούν τρίτους λαούς παρά μόνο την καριέρα τους». Επέκρινε δε τους μητροπολίτες που συμμετέχουν «σε συσκέψεις που καλεί ο κ. Τζιτζικώστας για να κάνει πολιτική καριέρα», ενώ σημείωσε ότι μερίδα ιεραρχών έχει χάσει το μέτρο.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια περί αποστασίας ο κ. Κοτζιάς παρέπεμψε στο πρόσφατο tweet που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό όπου, όπως είπε, έγραψε ότι «υπάρχει ένα συστηματάκι από ολιγάρχες που στηρίζει να πάμε σε γεγονότα του ’65», διαμηνύοντας ότι «η τραγωδία του ’65 δεν θα επαναληφθεί».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να σταματήσει η ρητορική του μίσους και η τρομοκρατία σε πολιτικούς» και ζήτησε οι εισαγγελείς να πάψουν να είναι απαθείς, διατυπώνοντας την άποψη ότι ότι «κάποιοι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση και κάποιοι τους τροφοδοτούν».

Επεσήμανε μάλιστα ότι «η πολιτική της ακροδεξιάς πτέρυγας από το ΛΑΟΣ έχει καταλάβει τη ΝΔ».

Σε σχέση με τις διαφωνίες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο Μακεδονικό ο κ. Κοτζιάς ανακοίνωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 Ιουλίου θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό και ο ίδιος και ο κ. Καμμένος.

Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συμφωνία για το Μακεδονικό θα υπερψηφιστεί στη Βουλή και απέρριψε το ενδεχόμενο ψηφοφορίας με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.