Με μια σκληρή ανακοίνωση, η οποία καταλήγει με τη φράση «Στη ΝΔ δεν χωρούν «Δούρειοι Ίπποι»», η ΝΔ διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μίχαλο. Τα σύννεφα στις σχέσεις του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Πειραιώς πύκνωναν το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας του διαρκούς φλερτ του κ. Μίχαλου με την κυβέρνηση που είχε προκαλέσει ακόμα και δημοσιεύματα περί πιθανής υπουργοποίησης του ή δημιουργίας νέου κόμματος μετά από συνάντηση του με τον Νίκο Παππά.

Ακόμα και για τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία η ΝΔ καταδίκασε ως εθνικά επιζήμια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα την ψηφίσει, ο κ. Μίχαλος δήλωνε αισιόδοξος ότι θα βοηθήσει τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της απόφασης του Eurogroup για το χρέος και κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Και αυτά αφότου του είχαν γίνει συστάσεις για τη συνολικότερη στάση του που δεν αντανακλούσε τις πολιτικές επιλογές της Πειραιώς. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ εξέτασε τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Μίχαλου και προχώρησε στη διαγραφή του, η οποία, ασφαλώς, αποτελεί μήνυμα και για όσους διαφοροποιούνται συστηματικά από την επίσημη στάση του κόμματος.

Η ανακοίνωση της ΝΔ είναι η ακόλουθη: «Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος. Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν «Δούρειοι Ίπποι»».

Την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας σχολίασε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτηση του στο twitter. «Με βάση τον καταστατικά αυτονόητο σεβασμό στις αρχές, τις αξίες &τις βασικές θέσεις της ΝΔ,ο κ.Μίχαλος τέθηκε από σήμερα εκτός κόμματος.Στη ΝΔ δεν χωρούν»Δούρειοι Ίπποι».Την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε πολλά σε συνάντηση με όλα τα στελέχη των Επιμελητηρίων μελών της Παράταξης».