Σκληραίνει καθημερινά η αντιπαράθεση της κυβέρνησης και της ΝΔ και η γλώσσα των ανακοινώσεων τους έχει ταχθεί στην υπηρεσία της πόλωσης και της βορβορώδους ατμόσφαιρας στην οποία ζει το πολιτικό σύστημα.

«Τα παραληρήματα αυτής της κυβέρνησης χρήζουν πλέον ψυχιατρικής παρέμβασης και όχι πολιτικού σχολιασμού. Το μόνο που απομένει να καταγγείλει ο καταρρέων κυβερνητικός θίασος είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και πίσω από το Ρουβίκωνα».

Η ανακοίνωση αυτή της ΝΔ εξεδόθη με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι «τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται ένα συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες. Οι επιθέσεις αυτές υποδαυλίζονται και υποστηρίζονται από ολιγαρχικά επιχειρηματικά συμφέροντα και μερίδα του κίτρινου ακροδεξιού Τύπου που έχει αναλάβει εργολαβία το εμπόριο δήθεν πατριωτισμού».

Η ΝΔ, κατά τον κ. Τζανακόπουλο, αντί να καταδικάσει τις επιθέσεις, «με τη στάση της ηγεσίας της και τις εθνικιστικές και προκλητικές τοποθετήσεις βουλευτών της νομιμοποιεί και προσφέρει πολιτική κάλυψη σε αυτές τις πρακτικές.
Είναι προφανές πως θεωρεί ότι αφού δεν κατάφερε να πλήξει την κυβέρνηση με την καταστροφολογία θέλει τώρα να

επενδύσει στο πολιτικό κλίμα της ακροδεξιάς υστερίας και των φασιστικών επιθέσεων. Η φιλελεύθερη μάσκα του κ. Μητσοτάκη έχει πέσει εδώ και καιρό. Οι επιλογές του έχουν μετατρέψει τη ΝΔ σε ουρά της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών περιθωριακών οργανώσεων. Σε ένα μόρφωμα που καμία σχέση δεν έχει πλέον με την μετριοπαθή κεντροδεξιά.

Ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε λίγες εβδομάδες και υπό την καθοδήγηση της ακροδεξιάς ηγετικής ομάδας στην οποία έχει παραδώσει τα κλειδιά της Νέας Δημοκρατίας, έχει καταφέρει να εκφυλίσει το κόμμα του μετατρέποντάς το σε πολιτικό υπερασπιστή και συνομιλητή φασιστικών και εθνικιστικών ομάδων».

Ακροδεξιές επιθέσεις σε βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης κατήγγειλαν όλοι όσοι μίλησαν δημόσια από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Ακόμα και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υιοθέτησε αυτή τη λογική με αφορμή την επίθεση στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, την οποία ωστόσο διεκδικεί ο Ρουβίκωνας, τη δράση του οποίου ανέχονταν στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή όπως έλεγαν έκανε «πολιτικό ακτιβισμό».
Οικαταγγελίες του Μεγάρου Μαξίμου, αντί να σβήνουν επαναφέρουν πιο καθαρές τις αναμνήσεις από την πάνω και τη κάτω πλατεία, όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συγχρωτίζονται με την ακροδεξιά ή όταν απειλούσαν υπουργούς τους ΠαΣοΚ ή διοργάνωναν αντισυγκεντρώσεις και τους προπηλάκιζαν.

Η κυβέρνηση, δεν καταγγέλλει μόνο τη ΝΔ ως ουρά της Χρυσής Αυγής (και το ΚΙΝΑΛ ως ουρά της ΝΔ) αλλά προσθέτει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη, απεργάζονται σχέδιο νέας αποστασίας.
Και απειλεί τον πρόεδρο της ΝΔ επισημαίνοντας ότι έχει ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη. «Η κυβέρνηση είναι πλέον πανικόβλητη. Διότι εισπράττει σε όλα τα μέτωπα την αγανάκτηση και την περιφρόνηση των πολιτών. Στην απελπισία της, το μόνο που της μένει είναι οι συκοφαντίες και η λάσπη.
Το Μέγαρο Μαξίμου έφτασε χθες στο σημείο να αναφερθεί σε δήθεν«ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας μια ακόμη παρακρατική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ανακαλύπτει εχθρούς σε επιχειρηματικά συμφέροντα με τα οποία απροκάλυπτα συναλλασσόταν.
Για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι. Τα σχέδια και οι αθλιότητές τους δεν θα περάσουν. Οι ίδιοι θα καταρρεύσουν και όχι η χώρα».

Αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης καταγγέλλει και ο κ. Κατσίκης και η υπουργούς Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η οποία δέχθηκε φραστική επίθεση στα Χανιά, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Καταδικάζω και καταγγέλλω τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, απειλές και εκφοβισμούς κατάκυβερνητικών Βουλευτών και Υπουργών, και τις μεθοδευμένες προσπάθειες τρομοκράτησης στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και των οικογενειών τους.

Όλες αυτές οι υποκινούμενες ενέργειες έχουν ένα και μόνο στόχο, την αποσταθεροποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και την πτώση της κυβέρνησης, για να εμποδίσουν την οριστική έξοδο από τα Μνημόνια, να αποτρέψουν την πάταξη της διαφθοράς και να ανατρέψουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Καλώ τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις να καταδικάσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια που οδηγεί σε πολιτική εκτροπή, πλήττει το εθνικό συμφέρον και υπονομεύει το μέλλον της πατρίδας μας».

Η κυβέρνηση προσπαθεί έστω και με ακραία σενάρια και γλώσσα να συσπειρώσει τη βάση της απέναντι στο «μαύρο μέτωπο» της διαπλοκής και στην ακροδεξιά απειλή που εκπροσωπεί η ΝΔ. Ο πραγματικός κίνδυνος όμως δεν είναι η πτώση της κυβέρνησης αλλά η άνοδος της Χρυσής Αυγής.