Έκκληση να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης στον διαγραφέντα από τους ΑΝΕΛ Δ. Καμμένο, ο οποίος, ωστόσο, δεν φέρεται διατεθειμένος να διευκολύνει τις διαδικασίες. Έτσι, στην περίπτωση που δεν παραιτηθεί τελικά, θα κινηθεί εναντίον του η προβλεπόμενη από τον Κανονισμό της Βουλής διαδικασία πρότασης μομφής εναντίον του. Ο κ. Βούτσης είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ο κ. Καμμένος αρχικά τον είχε ενημερώσει ότι θα παραιτείτο μετά και την ανεξαρτητοποίησή του, όμως άλλαξε στάση.
«Όταν κάποιος δεν είναι σε ένα κόμμα δεν μπορεί να παραμείνει αντιπρόεδρος» είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Τον καλώ δημοσίως να εκθέσει με άλλο τρόπο τις απόψεις του και να μην επιβαρύνει τη Βουλή με πολιτικού τύπου μομφή». Μάλιστα επικαλούμενος την σχετική συζήτηση που έγινε στην Διάσκεψη των Προέδρων την περασμένη Δευτέρα, είπε ότι δεν είναι σωστό για τη Βουλή να ανασυρθούν πολιτικά επιχειρήματα και απόψεις για ένα κανονιστικό ζήτημα που δεν αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων του αντιπρόεδρου. Σε κάθε περίπτωση, αν ο κ. Καμμένος δεν παραιτηθεί, στην πρόταση μομφής δεν θα εγείρονται πολιτικά ζητήματα, διευκρινίστηκε, ενώ θα συνέλθει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων για να εξετάσει το θέμα που έχει προκύψει.

Καμμένος: Ήθελαν να με πετάξουν έξω με τις κλωτσιές

Από την πλευρά του ο μέχρι πρότινος βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Καμμένος είχε πει στον Πρόεδρο της Βουλής ότι θα τον διευκολύνει. «Υποσχέθηκα στον κ. Βούτση, τον οποίο εκτιμώ πάρα πολύ ως Πρόεδρο της Βουλής ότι θα τον διευκολύνω. Πήγα όμως τη Δευτέρα στο γραφείο μου και οι συνάδελφοί μου των ΑΝΕΛ και της Κ.Ο. ήθελαν να με πετάξουν έξω με τις κλωτσιές από το γραφείο μου στη Βουλή. Ενώ δεν δικαιούνται γιατί το γραφείο είναι της Βουλής και είναι γραφείο Αντιπροέδρου Βουλής. Μου είπαν να φύγεις από εδώ. Δεν έχει σημασία ποιος το έκανε, σημασία έχει ότι έζησα αυτό την Δευτέρα. Εγώ έχω κάθε καλή πρόθεση και έχω στείλει γραπτώς και μήνυμα στον κ. Βούτση και το γνωρίζει, υπάρχει και στα πρακτικά της χθεσινής διάσκεψης των Προέδρων», έχει πει ο κ. Καμμένος (στον Σκάι).
Ο ίδιος επικαλείται ακόμα τον χρόνο που χρειάζεται για να μαζέψει τα πράγματά του: «Επικοινώνησα με τις Υπηρεσίες της Βουλής, χρειάζομαι μια βδομάδα πρέπει να μαζέψω τα πράγματά μου, έχω απόρρητα, έχω εξεταστικές, ήμουν τρία χρόνια Βουλευτής, έχω όλα μου τα αρχεία. Δεν μπορώ να φύγω αύριο και να τρέχω στον δρόμο και ως Αντιπρόεδρος και ως Βουλευτής. Και μου είπαν ότι δεν μπορεί να σας βγάλει κανένας διότι είναι γραφείο του Αντιπροέδρου.
Όταν αντικατασταθείτε, αν παραιτηθείτε ή αν γίνει πρόταση μομφής, τότε θα έχετε κάποιο χρόνο να παραδώσετε το γραφείο και να αποχωρήσετε». Ωστόσο, επέλεξε να μην παραιτηθεί και να περιμένει να δει τι θα αναφέρει η πρόταση μομφής εναντίον του: «Ο Κανονισμός της Βουλής λέει ότι η πρόταση μομφής γίνεται για πλημμελή άσκηση καθηκόντων, το οποίο δεν έχει συμβεί με εμένα», δήλωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος θα περιμένει, όπως φαίνεται, να εξελιχθούν οι διαδικασίες και όταν κατατεθεί η πρόταση μομφής θα αποφασίσει τότε τι θα πράξει.