Νέος κύκλος έντασης ανοίγει μετά τη συμφωνία για το χρέος μεταξύ της κυβέρνησης και του Γιάννη Στουρνάρα.
Η απάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στην πρόκληση του Μαξίμου να τοποθετηθεί για την απόφαση στο Eurogroup δεν φαίνεται να ικανοποιεί την κυβέρνηση.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι «προκάλεσαν» τον Γιάννη Στουρνάρα να βγει και να πάρει θέση για την οικονομία και να μην σιωπά για να απαντήσει ο διοικητής πως ό,τι είναι να πει θα το πει στις 2 Ιουλίου στην έκθεση της ΤτΕ κι ότι η οικονομία δεν είναι παιχνίδι για άσχετους περί τα οικονομικά.

Αμεσα το Μαξίμου απάντησε λέγοντας ότι «δεν έχει καμιά σημασία τι λέει ο διοικητής αφού για το Eurogroup τοποθετήθηκαν ξένες κυβερνήσεις, αναλυτές και ο παγκόσμιος τύπος. Ας κάνει τουλάχιστον τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται».
«Η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στις 2 ή τις 32 Ιουλίου παρέλκει. Τον έχουν προλάβει ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις, διεθνούς κύρους αναλυτές, ο παγκόσμιος Τύπος και η πραγματικότητα. Ας κάνει τουλάχιστον τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται. Ούτως ή άλλως, ό,τι και αν πει δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που υπηρέτησε» ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.