«Πήραμε κρίσιμες αποφάσεις και εσείς ήσασταν αταλάντευτα προσηλωμένος στην άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο στενό πυρήνα της Ευρωζώνης και κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της ανταμοιβής. Ομολογώ ότι είχατε δίκιο».

Αυτό είπε χθες από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνοντας όσους έλεγαν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας και άλλα στελέχη στο Μαξίμου είχαν δεύτερες σκέψεις για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Κι απ’ ότι μας είπε στο Ζάππειο, ευτυχώς που επικράτησαν οι «ευρωπαϊστές» ή όπως έλεγε τώρα σκωπτικά ο ΣΥΡΙΖΑ «οι μενουμευρωπαίοι».

Ο Τσίπρας ομολόγησε με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι η προεκλογική περίοδος πριν από το 2015, οι φούσκες του προγράμματός του έσκασαν από την ίδια την πραγματικότητα κι ότι ο ίδιος το αντιλήφθηκε όταν όμως ήταν ήδη αργά. Όταν η χώρα είχε υποστεί μεγάλη ζημιά.

Μην ξεχνάμε ότι εξαιτίας της αναταραχής του πρώτου εξαμήνου του 2014, της «επανάστασης» του… αγραβάτωτου τότε Τσίπρα η χώρα οδηγήθηκε στο δημοψήφισμα, τις κλειστές τράπεζες, το νέο μνημόνιο, τις οδυνηρές περικοπές.

Η ομολογία λανθασμένης κρίσης σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, δε γίνεται από ένα τυχαίο πρόσωπο. Γίνεται από τον πρωθυπουργό της χώρας που διαχειρίστηκε τη χώρα στα κρίσιμα αυτά χρόνια.

Κι ο κ. Τσίπρας λέει mea culpa εκτιμώντας ότι έτσι «καθαρίζει» από τις ευθύνες του; Δεν θα πληρώσει κανείς γι’ αυτές τις αυταπάτες που προκάλεσαν τεράστια ζημιά;

Ο ένας λέει 200 δις, ο άλλος 100 δις, ο τρίτος (συριζαίος μάλιστα) λέει καμιά 35αρια δις ότι ήταν η ζημιά. Κι έρχεται τώρα ο πρωθυπουργός να πει ότι είχαν δίκιο όσοι έλεγαν να μείνουμε στην Ευρώπη κι άδικο αυτός.

Αλλά, το τονίζουμε: Δεν υπάρχει ευθύνη; Δεν θα πληρώσει κανεις για το έγκλημα του 2015.

Η φράση αυτή του κ. Τσίπρα θα μπορούσε να είναι η βασική γραμμή κατηγορίας της ΝΔ ή όποιου άλλου, όταν τεθεί θέμα Ειδικού Δικαστηρίου. Διότι η παρούσα κυβέρνηση ομολογεί χωρίς πίεση ότι αν δεν έκαναν κόλπα με τη χώρα, αν δε ην έπαιζαν στα ζάρια, τότε η Ελλάδα δεν θα είχε περάσει μια τριετία κακή, χωρίς ανάπτυξη, θέσεις εργασίας κ.λπ

Ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που λένε πολλοί. Ότι είναι άνθρακες ο θησαυρός. Και δε θα έχει κανένα πρόβλημα η ΝΔ να καταθέσει αίτησης με αφορμή την παραπομπή του στην αρμόδια επιτροπή ή στις δικαστικές αρχές