Τη θετική πλευρά της «ιστορικής συμφωνίας» που επιτεύχθηκε στο Εurogroup για το ελληνικό χρέος ανέδειξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η απόφαση διαμορφώνει ένα πλαίσιο συμφωνίας πολύ πάνω από τις προσδοκίες των αγορών.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η απόφαση ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των ευρωπαίων εταίρων έναντι των θυσιών της Ελλάδας, καθώς και ότι η συμφωνία αυτή κρατά αρραγή την Ευρωζώνη και προστατεύει το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Η 21η Ιουνίου θα μείνει στην Ιστορία ως μια σημαντική ημερομηνία για την Ευρώπη, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το ίδιο ισχύει και για τη χώρα που θα αλλάξει σελίδα.

Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι η κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει το συνετό δρόμο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τις μεταρρυθμίσεις, αλλά υποστήριξε ότι θα εγκαταλείψει τα Μνημόνια, την ακραία λιτότητα και θα ανακτήσει την εθνική κυριαρχία της.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποτέ θα φορέσει τη γραβάτα και εμφανώς ευδιάθετος, απάντησε «όταν τη βρω».

Ομιλία Τσίπρα στις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων στις 19:30. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Ζαππείου.