«Στα άκρα» οδηγείται η σύγκρουση του Δ. Καμμένου με τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καθώς ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος της Βουλής δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το αξίωμα παραδίδοντας τα όπλα που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής.
«Εγώ τις επόμενες μέρες θα προεδρεύσω…», έλεγε στους συνομιλητές του ο διαγραφείς από τους ΑΝΕΛ βουλευτής, καθιστώντας σαφή την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής, πόστο στο οποίο εξελέγη εκ μέρους των ΑΝΕΛ. Για να υποβληθεί πρόταση μομφής κατά μέλους του Προεδρείου της Βουλής απαιτούνται τουλάχιστον 50 υπογραφές βουλευτών και στην πρόταση πρέπει να καθορίζονται με σαφήνεια οι λόγοι της μομφής.
Η συζήτηση επί της πρότασης ορίζεται σε μια από τις δυο επόμενες συνεδριάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου και κατά την διάρκειά της μπορεί να τοποθετηθεί και ο αντιπρόεδρος κατά του οποίου στρέφεται η μομφή και μάλιστα για μια ώρα. Ενώ για να γίνει δεκτή απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 151.
Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις τους στις τηλεοπτικές κάμερες στην Βουλή, ο κ. Καμμένος απάντησε στους επικριτές του εντός και εκτός ΑΝΕΛ. «Αλίμονο εάν κάποιος υιοθετεί την άποψη ότι χρειάζεται χρηματισμός βουλευτή για να ψηφίσει υπέρ της Μακεδονίας μας. Οι καρδιές μας είναι ματωμένες αυτή την περίοδο και καλύτερα όλοι να σιωπούν παρά να μιλάνε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας σε αυτούς «οι οποίοι προσπαθούν αυτές τις ημέρες να δημιουργήσουν εντυπώσεις με νέου τύπου κακή προπαγάνδα», όπως είπε, δήλωσε: «Αν βαφτίσεις το παιδί μετά δεν μπορείς να φωνάζεις. Οι νονοί είναι για πάντα ένοχοι».