Δυσκολεύουν επικίνδυνα τα πράγματα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τους πολίτες να αντιδρούν με κάθε νόμιμο μέσο του διαθέτουν στη συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα της γειτονικής χώρας και τα περιστατικά προπηλακισμών να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όπου πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για τη συμφωνία.

Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, καθώς και κατά της κυβέρνησης.

Μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Σταμπουλή, και των ΑΝΕΛ, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά.

Αρχικά, σταμάτησαν κάτω από το γραφείο της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και καλώντας την να παραιτηθεί.

Στη συνέχεια βρέθηκαν κάτω από τα γραφεία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και της βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδιτης Σταμπουλη, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Επίσης οι διαδηλωτές τοποθέτησαν τη σημαία των Σκοπίων, στην πινακίδα στην είσοδο των γραφείων της Τοπικης Οργανωσης του ΣΥΡΙΖΑ στις Σερρες.