Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ ο Π. Καμμένος είπε ότι θα απαιτήσει πλειοψηφία 180 βουλευτών για την συμφωνία με τα Σκόπια, σε περίπτωση που έρθει προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή, κάτι που έχει ήδη θέσει στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι «πιθανόν να μην έρθει ποτέ». Σε κάθε περίπτωση δήλωσε ότι «θα παρεμποδίσουμε και θα μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο την κύρωση της συμφωνίας».
Κατά τα λοιπά, κάλυψε πλήρως τον αντιπρόεδρο του κόμματός του Π. Σγουρίδη αποδίδοντας όσα είπε (στον «Σκάι») σε παρερμηνείες. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σγουρίδης ερωτηθείς αν υπήρξαν οικονομικά ανταλλάγματα για την συμφωνία, είπε ότι αυτό κουβεντιάστηκε και σε πηγαδάκι με βουλευτές των ΑΝΕΛ αλλά χωρίς τον Π. Καμμένο και αλλά δεν ετέθη ποτέ στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε κατηγορηματικά σχετικά με το θέμα τυχόν ανταλλαγμάτων, ότι «δεν βάζουμε ποτέ στην ζυγαριά τα εθνικά με το θέμα του χρέους», ενώ επιτέθηκε κατά ΜΜΕ τα οποία, όπως είπε, «δεν μας αγαπάνε, αλλά ο ελληνικός λαός είναι αυτός που ψηφίζει».
Επίσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ κατηγορώντας την για «συνεργασία με την Χρυσή Αυγή και τους νεοφασίστες».
Αναφορικά δε με την συνοχή της Κ.Ο. είπε ότι «οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν είναι βουλευτές προς εξαγορά, δεν συναλλάσσονται και δεν διαπραγματεύονται». Ενώ κατήγγειλε απειλές μέσω SMS και e-mail προς βουλευτές και στελέχη του κόμματος που δέχονται πιέσεις να εγκαταλείψουν το κόμμα. Απειλές, που όπως είπε, φτάνουν μέχρι και σε παιδιά που τους λένε ότι θα τους φέρουν το κεφάλι του πατέρα τους σε καροτσάκι, ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.