Νέα «πυρά» κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία που αφορά στο Μακεδονικό, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ αναφερόμενος στη συνέντευξη Τσίπρα και τις δηλώσεις του για το δημοψήφισμα, αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πόσο κοστίζει αυτή η λάθος επιλογή.

«Όλους αυτούς τους μήνες, έχω τοποθετηθεί λέγοντας ότι το momentum είναι θετικό. H κυβέρνηση Zaev αλλάζει μία κατάσταση η οποία ίσχυε στη γειτονική μας χώρα τα τελευταία περίπου 16 χρόνια και η οποία παρεμπόδιζε τη λύση, γιατί υπήρχε κακοπιστία από την άλλη πλευρά και μία εσωτερική κατάσταση η οποία ήταν απρόσφορη. Και, δεύτερον, έλεγα ότι θα έπρεπε η λύση αυτή να έχει όλες τις θεμελιώδεις εγγυήσεις. Η διαφωνία μου με αυτό που τελικά υπεγράφη έγκειται στο γεγονός, όπως έχω πει κατ’ επανάληψη στη Βουλή, ότι δεν υπάρχει η ορθή και λειτουργική λύση για την ιθαγένεια και για τη γλώσσα και δεν υπάρχει σωστός συγχρονισμός σε σχέση με την ένταξη στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Αυτά τα τρία σημεία, πρόσθεσε, τα οποία τα είδαμε, νομίζω, ανάγλυφα μπροστά μας με την ομιλία που έκανε ο κύριος Zaev, ο οποίος «την έκανε σκοπίμως και ευφυώς, για να υπάρχει ένα στοιχείο ιστορικής ερμηνείας, ας το πούμε έτσι, της υπογραφής που έβαλε ο Υπουργός του των Εξωτερικών στη συμφωνία αυτή, λέγοντας «οι Έλληνες και οι Μακεδόνες, οι Μακεδόνες και οι Έλληνες», χρησιμοποιώντας, δηλαδή, τον όρο κατά τη δική του εκδοχή και ερμηνεία και αυτή, δυστυχώς, θα επικρατήσει».