Η ιστορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – πΓΔΜ έχει τεράστια σημασία για τα Βαλκάνια και το ευρωπαϊκό τους μέλλον, δήλωσε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σήμερα γράψαμε ιστορία και ανοίξαμε το μέλλον μας» επισήμανε ο Νικολά Ντιμιτρόφ, λίγες ώρες αφότου υπέγραψε τη συμφωνία με τον έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.

«Αυτό θα έχει κατευναστικό αντίκτυπο στα Βαλκάνια. Από γεωπολιτικής άποψης, αυτό θα ξεπεράσει τις δύο εμπλεκόμενες χώρες» συνέχισε ο Ντιμιτρόφ.

«Τα Βαλκάνια δεν είχαν μεγάλο μέλλον»

«Βρισκόμαστε στα Βαλκάνια, μια περιοχή με πολύ πλούσια ιστορία, που όμως δεν είχε μεγάλο μέλλον. Και γι αυτό πρόκειται για μια τεράστιας σημασίας εξέλιξη» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ.

«Δύο χώρες των Βαλκανίων αποδεικνύουν αυτή την στιγμή ότι η περιοχή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης διότι διευθετούμε τα προβλήματά μας εμείς οι ίδιοι, με ευρωπαϊκό τρόπο» τόνισε.

«Το καλύτερο πράγμα που η ΕΕ θα μπορούσε να κάνει είναι ν’ αναγνωρίσει αυτή τη συμφωνία και να μας βοηθήσει ν’ ανοίξουμε την πόρτα» της ΕΕ, είπε ο Νικολά Ντιμιτρόφ.