Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επένδυση του ΟΠΑΠ στο δίκτυο των πρακτορείων του, με βάση ένα ολοκληρωμένο πλάνο που στηρίζει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας και των συνεργατών της.
Η επένδυση στο δίκτυο των πρακτορείων ΟΠΑΠ αποτελεί βασική στρατηγική προτεραιότητα της εταιρείας, στο πλαίσιο του Οράματος 2020, το οποίο προβλέπει την καθιέρωση του ΟΠΑΠ ως εταιρείας ψυχαγωγίας και τυχερών παιγνίων παγκοσμίου επιπέδου.
Απώτερος στόχος του ΟΠΑΠ είναι τα πρακτορεία να καταστούν τοπικοί προορισμοί για τυχερά παιχνίδια και διασκέδαση, μέσω σημαντικών επενδύσεων στα καταστήματα, σε προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και στην υποστήριξη και εκπαίδευση των πρακτόρων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΑΠ υλοποίησε το 2017 επενδύσεις ύψους σχεδόν 100 εκατομμυρίων ευρώ για την εισαγωγή νέων προϊόντων και την αναβάθμιση των τεχνολογικών συστημάτων και των υποδομών των πρακτορείων.

Roadshow σε 10 πόλεις

Με σύνθημα «Μαζί στη νέα εποχή», ο ΟΠΑΠ διοργάνωσε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μεγάλες εκδηλώσεις για τους πράκτορές του, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Μαΐου, με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των συνεργατών της εταιρείας.
Πραγματοποιήθηκαν 10 εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Ιωάννινα, Λάρισα, Πάτρα, Καλαμάτα, Ηράκλειο και Ρόδο. Εφέτος ήταν η πρώτη φορά που το roadshow του ΟΠΑΠ έλαβε χώρα σε Ξάνθη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Ηράκλειο και Ρόδο.
Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν πλατφόρμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ της εταιρείας και των συνεργατών της για θέματα που αφορούν τις δραστηριότητές τους και τη συνεχιζόμενη επένδυση του ΟΠΑΠ στο δίκτυό του.
Κορυφαία στελέχη του ΟΠΑΠ παρουσίασαν αναλυτικά τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο το 2017, καθώς και τον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας και τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν εντός των επόμενων μηνών.
Οπως ανέφερε ο Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, η επένδυση στο δίκτυο έχει θέσει τα θεμέλια για την αμοιβαία ανάπτυξη της εταιρείας και των πρακτόρων της.
Ο κ. Κόουπ σημείωσε ότι η εισαγωγή νέων προϊόντων (VLTs, SSBTs και Virtual παιχνίδια) έχει ήδη οδηγήσει στην αύξηση της μέσης προμήθειας των πρακτόρων. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα από την καθιέρωση του νέου σχήματος διαχείρισης της απόδοσης και επιβράβευσης των πρακτόρων, το οποίο έχει βοηθήσει μεγάλο μέρος του δικτύου να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές του.

Το στρατηγικό πλάνο για το δίκτυο

Σκοπός της συνεχιζόμενης επένδυσης στο δίκτυο είναι η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για την εταιρεία και τους συνεργάτες της, μέσα από τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών από τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.
Σε αυτή τη βάση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το πρόγραμμα υποστήριξης Retail excellence 2020 (REX2020), το οποίο εστιάζει σε 5 βασικούς πυλώνες (Σημείο και μέγεθος, Προϊόντα και υπηρεσίες, Digital Signage, Εικόνα Καταστήματος, Συνεργάτης και προσωπικό) που αναβαθμίζουν την εικόνα και λειτουργία των πρακτορείων με στόχο την απόλυτη εμπειρία του πελάτη στο κατάστημα.
Στις εκδηλώσεις παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το 2017 και η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της εταιρείας. Επιπλέον, δόθηκε έμφαση στην επέτειο 60 ετών από την ίδρυση της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, βραβεύτηκαν τρεις πράκτορες που λειτουργούν καταστήματα ΟΠΑΠ για περισσότερο από 58 χρόνια.

Σε πλήρη εξέλιξη η αναβάθμιση του δικτύου των πρακτορείων

Κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΠΑΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2018, ο διευθύνων σύμβουλος Ντάμιαν Κόουπ σημείωσε ότι η επένδυση του ΟΠΑΠ στο δίκτυό του συνεχίζεται δυναμικά.

Οπως τόνισε, μέσα στους πρώτους μήνες του 2018 άνοιξαν 150 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων νέων πρακτορείων και καταστημάτων που μετεγκαταστάθηκαν. Επιπλέον, ως προς την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου, σχολίασε ότι η διαδικασία προσέλκυσης νέων πρακτόρων εξελίσσεται θετικά και αναμένεται να ανοίξουν εκατοντάδες νέα καταστήματα εντός των επόμενων μηνών.
Οσον αφορά την τεχνολογική αναβάθμιση των πρακτορείων, ο κ. Κόουπ σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση περίπου 10.000 νέων τερματικών. Η μετακίνηση των προϊόντων του ΟΠΑΠ στα νέα τερματικά και η μετάβαση στη νέα πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού θα ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού.
Σχετικά με την ανάπτυξη των VLTs, ο κ. Κόουπ σημείωσε ότι στόχος είναι να έχουν τεθεί σε λειτουργία περίπου 20.000 παιγνιομηχανήματα σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και αποκλειστικά καταστήματα έως το τέλος του 2018. Οπως σχολίασε, ο ΟΠΑΠ έχει πλέον καλύτερη εικόνα για το περιεχόμενο που προτιμούν οι παίκτες και σκοπεύει να προχωρήσει σε προϊοντικές βελτιώσεις εντός των επόμενων μηνών.
Ο κ. Κόουπ εξέφρασε την ικανοποίησή του από την απόδοση των Virtual παιχνιδιών και επεσήμανε ότι η εταιρεία θα εισαγάγει νέο περιεχόμενο έως το τέλος του έτους. Επιπλέον, ο ρυθμός εγκατάστασης των SSBTs έχει επιταχυνθεί σημαντικά, καθώς έχουν ήδη εγκατασταθεί 3.100 μηχανές σε 1.500 πρακτορεία ΟΠΑΠ.
Το μέγεθος αυτό θα αυξηθεί περαιτέρω εντός του έτους, ενώ στα πλάνα της εταιρείας περιλαμβάνεται η αξιοποίηση των SSBTs και για άλλα προϊόντα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ