από metereologos.gr
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
 

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μετατραπεί σε φερέφωνο του κ. Σαμαρά

Ομιλία του Πρωθυπουργού στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο
Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μετατραπεί σε φερέφωνο του κ. Σαμαρά
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική αξία γιατί μετά από 8 χρόνια είναι η τελευταία φορά που θα ψηφιστούν τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αρχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας και τελειώνει οριστικά με τα προγράμματα στήριξης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί η λύση για το ελληνικό χρέος γιατί είναι κοινή βούληση όλων να βρεθεί η λύση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος μιας διαδρομής και η επιτυχία της Ελλάδας δεν είναι μόνο της Ελλάδας αλλά συνιστά και μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία», είπε ο κ. Τσίπρας και ευχαρίστησε τις Ελληνίδες και τους Ελληνες γιατί, όπως είπε, σε αυτούς οφείλεται η επιτυχία.

«Θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά« αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι καλοδεχούμενη και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας για την πρόταση δυσπιστίας, διότι, όπως σημείωσε, δίνει την ευκαιρία να τα πουν όλα.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι έχει μεγάλες ευθύνες για το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ, είχε το θράσος να σηκώσει τη σημαία τού υπερπατριωτισμού και παριστάνει τον θεματοφύλακα αξιών του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ επιτέθηκε λυσσαλέα και στους δύο την εποχή που ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη και τους ζήτησε να αποχωρήσουν από την πολιτική ζωή του τόπου.

Για «θεσμικές ακροβασίες» κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στα ζητήματα που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για το θέμα της συμφωνίας ως προς το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

«Θα αναμετρηθούμε με την ιστορία και με τις ευθύνες μας, μόνο που εσείς θα αναμετρηθείτε και με την οικογενειακή σας πολιτική ιστορία και φοβάμαι ότι θα βγείτε εντυπωσιακά ελλιποβαρής» επισήμανε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Ο Αντώνης Σαμαράς «έχτισε καριέρα, πουλώντας υπερπατριωτισμό, σε ένα θέμα που εδώ και 26 χρόνια αποτελεί πληγή για τη χώρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για το Σκοπιανό, αλλά παρατήρησε πως αυτό το θέμα το «ξέχασε» όταν ο ίδιος έγινε πρωθυπουργός.

«Το θέμα αυτό το είχε ξεχάσει όταν αργότερα έγινε πρωθυπουργός, διότι η κυβέρνηση του- και ορθώς τότε- διά του εκπροσώπου της, του υπουργού Εξωτερικών του κ. Βενιζέλου, στη συνέλευση του ΟΗΕ παρουσίασε την επίσημη εθνική θέση και της κυβέρνησης Σαμαρά, που ήταν σύνθετη ονομασία, προφανώς με τον όρο Μακεδονία, με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes».

Από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας ακούστηκαν διαμαρτυρίες και τότε ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Κάντε υπομονή. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με ονόματα και με διευθύνσεις. Όλα θα τα πούμε και για όλους θα τα πούμε. Δεν θα γλυτώσετε αυτές τις δύο μέρες».


Σημεία της ομιλίας

Ιστορικός ο χαρακτήρας της σημερινής συνεδρίασης

Ψηφίζουμε ένα νόμο που είναι αποτέλεσμα ότι αυτοβούλως της κυβέρνησης αλλά αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Τελευταία φορά ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα του τελευταίου προγράμματος που από μόνο του έχει μεγάλη σημασία.

Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας...

Αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις, πήραμε δύσκολες αποφάσεις, αντιμετωπίσαμε εθνικά ζητήματα που ταλάνιζαν την χώρα πολλά χρόνια... όμως πιστεύω ότι ο λαός που θα μας κρίνει θα αποφανθεί ότι πράξαμε σωστά.

Παραλάβαμε μια χώρα που στη συνείδηση του μέσου έλληνα η λέξη μεταρρύθμιση ήταν ταυτισμένη με τη λέξη περικοπή.

Σήμερα σημαντικές μεταρρυθμίσεις έχουν προχωρήσει, με γενναίες αποφάσεις και είμαστε στις πρώτες θέσεις στη σχετική λίστα του ΟΟΣΑ.

Βρισκόμαστε λίγο πριν από μια κρίσιμη συνεδρίαση, του Eurogroup, όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει να συμφωνηθέντα, ότι η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης, για πρώτη φορά έχουμε σχέδιο αναπτυξιακό με αρχή μέση τέλος και εργάζονται όλοι προκειμένου να εξασφαλιστεί μια λύση στο πλαίσιο του eurogroup του περασμένου έτους για το ελληνικό χρέος.

Αυτή η λύση είναι πεποισμένοι ότι θα βρεθεί. Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες για την σκληρή και δύσκολη δουλειά των κκ Τσακαλώτου, Χουλιαράκη, Λιάκου.

Η Ελλάδα φτάνει στο τέλος μιας μακράς και επίπονης διαδρομής. Η Επιτυχία της Ελλάδας συνιστά μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία και μάλιστα σε ένα ασταθές περιβάλλον.

Αυτή η Βουλή αυτά τα τρία χρόνια βρέθηκε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας βρέθηκαν σε μεγάλες προκλήσεις και ανταποκρίθηκαν επάξια.

Ακουσα την ομιλία του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά την πρόταση δυσπιστίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μετατραπεί σε φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, ο οποίος έχτισε όλη την πολιτική καριέρα πουλώντας ψεύτικο πατριωτισμό.

Αν και ήταν ο πρώτος που επισήμως ως υπουργός Εξωτερικών απεδέχθη σε επίσημο κείμενο της ΕΟΚ να καταγραφεί η γείτονος Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ηταν και ο πρώτος που γέννησε το πρόβλημα αυτό σύμφωνα με μαρτυρίες του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αυτός ο άνθρωπος σήμερα θέτει σε ομηρία έναν άλλο Μητσοτάκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον οδηγεί σε συμπεριφορά θεσμικών ακροβασιών.

Η πρόταση δυσπιστίας είναι καλοδεχούμενη, την καλωσορίζω. Είναι σημαντικό δώρο που μου κάνετε αυτή τη στιγμή. Μια ευκαιρία να μιλήσουμε με ονόματα για το ποιος έδωσε τι και πότε. Ποιος έδωσε και ποιος κέρδισε. Θα τα πούμε όλα.

Εμπόριο πατριωτισμού και πατριδοκαπηλίας στην παράταξη της Αριστεράς δεν θα κάνετε εσείς κ. Μητσοτάκη.

Θα αναμετρηθούμε με την ιστορία και τις ευθύνες μας είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Εσείς θα μετρηθείτε και με την οικογενιακή πολιτική σας ιστορία. Μόνο που φοβάμαι ότι κινδυνεύετε να βρεθείτε ελλιποβαρής.
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (3)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα... | 15/06/2018 12:44
  Αν είναι έτσι, τότε εσύ (τσιπρα) έγινες φερέφωνο του ΝΑΤΟ, τηεςΜέρκελ και του Τραμπ!!!
  Ερμόλαος
  απάντηση11
   
   
  Φτού | 15/06/2018 12:00
  Σιχαμεροί. Ελληνική γλώσσα λάστυχο ανάλογα με την μέρα και την ώρα. Ευττυχώς δεν έγινε διεθνή γιατί τότε όλος ο κόσμος μια Βαβέλ. Άσ μας πεί ένας Μπαμπινιώτης τι σημαίνει ισόβια καταδίκη. Τι σημαίνει, άδεια δύο χρόνια πριν την έκτιση της ισόβιας καταδίκης. Τι σημαίνει μεταμέλια ως όρος αδείας. Είσται για φτύσιμο όλοι οι άρχοντες, κυβέρνηση και δικαστές. Εξουσία οι μπαχαλάκηδες με μόνο ένα πανό και ένα σπρέι στο χέρι. Ο Τσίπρας υπέγραψε συμβόλαιο με τον δολοφόνο μόλις κατάλαβε ότι το τέλος του έφτασε.
  AK
  απάντηση14
   
   
  Προδοτη πουλημενε | 14/06/2018 15:36
  Τι εξυπηρετεις? Η συμφωνια στα ελληνικα , δεν ειναι η ιδια στα αγγλικα. Αλλο το νοημα στο αρθρο 7 στην αγγλικη και αλλο στην μεταφρασμενη ελληνικη. Μας δουλευετε ψιλο γαζι . Αθλιοι ψευτες το στιγμα του προδοτη δεν φευγει. Λαμπυριζει στο σκοταδι. Σας περιμενει βαρια τιμωρια. Πουλημενο τομαρι που για να περασεις τις αθλιοτητες στο πολυνομοσχεδιο και για να παιξεις πολιτικα παιχνιδια προσπαθωντας να σωσεις το σαρκιο σου, πουλησες την υποθεση της Μακεδονιας. Αδιστακτο υποχειριο αλλοτριων δυναμεων. Καταληψια της συμφορας. αμορφωτο ασπονδυλο απατριδο υποκειμενο. Διασπαστη του Ελληνικου λαου. Αρχιψευταρε οσφυοκαμπτη ηθελλημενε προδοτη οποιος την προδοσια πολλοι αγαπησαν ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΙΣ..
  Ολυμπιος
  απάντηση1114
   
-