από metereologos.gr
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
 
 

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Καθολική καταδίκη Μπαρμπαρούση που ζήτησε στρατιωτικό πραξικόπημα - Τον επιδοκίμασαν οι υπόλοιποι βουλευτές του μορφώματος και αποχώρησαν από την Ολομέλεια - Αποκλεισμός των χρυσαυγιτών από την συζήτηση - Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση - Διεγράφη από την Χρυσή αυγή ο Κ. Μπαρμπαρούσης
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τελευταία ημέρα σήμερα Σάββατο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Τσίπρα. Σε μια από τις κρισιμότερες κοινοβουλευτικές μάχες των τελευταίων ετών ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τη σύγκρουση για το Μακεδονικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για ένα τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών που θα σηματοδοτήσει και τον χαρακτήρα που θα έχει η προεκλογική περίοδος, όποτε κι αν αυτή ξεκινήσει.

H φασιστική πρόκληση Μπαρμπαρούση


Να παρέμβει ο …Στρατός και να συλλάβει τους «απάτριδες», όπως τους χαρακτήρισε, Τσίπρα και Καμμένο καθώς και τον «προδότη» Παυλόπουλο, κάλεσε από του βήματος της Βουλής ο χρυσαυγίτης Κ. Μπαρμπαρούσης, επιδοκιμαζόμενος από τους υπόλοιπους βουλευτές της Χ.Α. οι οποίοι αποχώρησαν αμέσως μετά από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Η πρωτοφανής προτροπή για στρατιωτικό πραξικόπημα, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων με τα κόμματα να καταδικάζουν την προκλητική αυτή στάση της Χ.Α., ενώ σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης έθεσε θέμα περαιτέρω παρουσίας του μορφώματος στην συνεδρίαση.

Η καταδίκη των προτροπών του χρυσαυγίτη βουλευτή ήταν καθολική από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Η ακραία τοποθέτηση του χρυσαυγίτη, προκάλεσε πανδαιμόνιο αντιδράσεων στην αίθουσα με τον Μπαρμπαρούση να φωνάζει «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες». «Πέσανε οι μάσκες», είπε ο κ. Βούτσης, επισημαίνοντας ότι η Χ.Α. «κάλεσε ευθύτατα σε πραξικόπημα εναντίον του πολιτεύματος και μάλιστα με την επίνευση της πλειοψηφίας της Κ.Ο. της Χ.Α.».

Εκτίμησε ότι πρόκειται για «κλιμάκωση που είναι απολύτως εσκεμμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει βίαια επεισόδια και διχασμό και να προκαλέσει σε ελάχιστους θύλακες και πρόσωπα εντός των Ενόπλων Δυνάμεων ταραχή».

Όπως είπε, θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν εισηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ενώ είπε ότι θα συζητηθεί το θέμα της μη παρουσίας της Χ.Α. περαιτέρω μέσα σε αυτή την Βουλή. Ενώ σημείωσε ότι η ανοικτή πρόκληση για πραξικόπημα έρχεται μετά από πρωτοσέλιδα που προέτρεπαν σε πράξεις βίας κατά κορυφαίων πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων, για τα οποία παρενέβη ο εισαγγελέας και την δημοσιοποίηση των αριθμών των κινητών τηλεφώνων όλων των βουλευτών οι οποίοι δέχονται ενοχλητικά τηλεφωνήματα.

Η διαγραφή Μπαρμπαρούση


Τελικά το μεσημέρι της Παρασκευής και σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής προς το προεδρίο της Βουλής διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης με την αιτιολογία ότι «ήταν εκτός γραμμής» αυτά που υποστήριξε για επέμβαση του στρατού.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής για την δήλωση Μπαρμπαρούση:

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την δήλωση Μπαρμπαρούση, η οποία είναι εκτός γραμμής της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι ένα πολιτικό Κίνημα και ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης με την δήλωση του αυτή έδωσε μια βαθιά επικοινωνιακή ανάσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα όλα τα ΜΜΕ αντί να μιλάνε για την προδοσία της Μακεδονίας που είναι ένα πραγματικό γεγονός, μιλάνε για τα κατά φαντασίαν πραξικοπήματα που δεν υπάρχουν.

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι σε πλήρη συμφωνία απέκλεισαν την Χρυσή Αυγή από την συζήτηση, το μόνο εθνικιστικό κόμμα που έχει ξεκάθαρη θέση για την εθνική μειοδοσία που θα γίνει στις Πρέσπες.

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική τους συμπεριφορά και καλεί τον Ελληνικό Λαό να αναλογιστεί: Ποιοι είναι τελικά οι φασίστες; Ποιοι είναι οι τύραννοι και αυτοί, οι οποίοι έχουν φτιάξει ένα αυταρχικό καθεστώς σε αυτήν Χώρα;»


ΣΥΡΙΖΑ: Φαρισαϊσμός η διαγραφή Μπαρμπαρούση«Η διαγραφή του Κ. Μπαρμπαρούση από την Κοινοβουλευτική Ομάδας της Χρυσής Αυγής δεν πιστοποιεί παρά τον φαρισαϊσμό και τη δειλία τής νεοναζιστικής συμμορίας, μπροστά στις συνέπειες των πράξεών της» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλά για «προσχηματική» διαγραφή, επισημαίνοντας ότι «ο Κ. Μπαρμπαρούσης προέβη στην εγκληματική πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, ως βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, με προφανή εντολή του αρχηγού της και καταχειροκροτούμενος από το σύνολο των βουλευτών της».

«Ως εκ τούτου», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι ευθύνες, πολιτικές και κυρίως ποινικές, βαραίνουν το κόμμα στο οποίο εξακολουθεί να ανήκει, έστω κι αν εκ των υστέρων οι αγκυλωτοί σύντροφοί του δεν διστάζουν να τον αποκηρύσσουν, όπως έπραξαν με τον δολοφόνο του Π. Φύσσα, Ρουπακιά».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «παραμένουν και οι ευθύνες όλων εκείνων στη ΝΔ, που άνοιξαν, με τον διχαστικό τους λόγο, τον ασκό του Αιόλου και έστρωσαν τον δρόμο στο θράσος των νεοναζί».


Η δήλωση Τζανακόπουλου


Η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το «Κουτί της Πανδώρας» και η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της δημοκρατίας, βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δήλωσή του μετά την προτροπή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπραμπαρούση, προς τις Ένοπλες Δυνάμεις να προχωρήσουν σε πραξικόπημα.

«Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το «Κουτί της Πανδώρας». Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού. Ακραίες θεωρίες που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας» επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στην προτροπή του βουλευτή της ΧΑ προς τον ελληνικό στρατό για πραξικόπημα ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως «είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της δημοκρατίας, βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη» πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον περάσει από τον πανικό στην παράκρουση» τονίζει, σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, απαντώντας σε αυτά που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη, «η ΝΔ, παρά τις προκλήσεις, αντιμετωπίζει το σοβαρό εθνικό ζήτημα με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης καταδίκασε την στάση της Χ.Α. και ζήτησε αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, ενώ υπενθύμισε ότι η παράταξη της ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είναι αυτή που αποκατέστησε την Δημοκρατία στην χώρα.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ζήτησε να μην διαγραφούν από τα πρακτικά οι επίμαχες φράσεις του βουλευτή της Χ.Α., διότι, όπως είπε, «είναι τεκμήρια του μέλλοντος και ο ναζισμός δεν μπορεί να έχει το προνόμιο της λήθης».

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Αν. Λοβέρδος είπε ότι ο χρυσαυγίτης «κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας», και ζήτησε «να μην διαγραφεί από τα πρακτικά και να ζητήσουμε από αυτούς να ανακαλέσουν εδώ και τώρα, ειδάλλως η συζήτηση δεν τελειώνει εδώ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης καταδίκασε και από την πλευρά του την ανοιχτή πρόκληση του βουλευτή σημειώνοντας ότι η Χ.Α. είναι απόγονοι των ταγματασφαλιστών και των συνεργατών των Γερμανών και θιασώτες της Χούντας, ενώ άσκησε κριτική στην Δικαιοσύνη για την καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων για όσα κατηγορείται το εν λόγω μόρφωμα. «Ας φωνάζουν. Ο λαός έχει εμπειρία, τους τσάκισε και θα τους ξανατσακίσει και θα τους πετάξει στα σκουπίδια της ιστορίας», είπε ο κ. Παφίλης.

Για «φασίζουσα ομιλία μίσους», έκανε λόγο εκ μέρους των ΑΝΕΛ και ο Δ. Καμμένος. «Είναι σα να χαϊδεύουμε την ανομία, τους ναζί και τους φασίστες», είπε.

Ενώ σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α. Χρ. Παππάς είπε ότι «ο κάθε βουλευτής είναι εκπρόσωπος του Έθνους και υπεύθυνος των λόγων του και αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ.Αποκλεισμός των χρυσαυγιτών από την συζήτηση


Μετά από πρόταση του κ. Βούτση η Ολομέλεια αποφάσισε ομοφώνως τον αποκλεισμό των βουλευτών της Χ.Α. από την συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, κάνοντας λόγο προσχεδιασμένη και διχαστική στάση. «Η προτροπή σε στρατιωτικό πραξικόπημα θίγει και την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε, κάνοντας λόγο για «ρόκληση διχασμού, πρόκληση προς την Δημοκρατία με ενδεχόμενο πρόκλησης ακραίων ενεργειών». «Κανείς εκ των βουλευτών της Χ.Α. που είναι εγγεγραμμένοι να μιλήσουν να μην έχουν αυτό το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα», πρότεινε στα κόμματα, ώστε «να δοθεί ένα μήνυμα ενότητας Δημοκρατίας ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών τους πατριδοκάπηλων». «Αυτή η πρόκληση αφορά στο σύνολο των μελών της Κ.Ο. της Χ.Α.», σημείωσε και πρότεινε την στέρηση του δικαιώματος να λάβουν οι εγγεγραμμένοι χρυσαυγίτες να μιλήσουν.

Κουτσούμπας: Δεν φτάνει μόνο να καταδικάζουμε


«Δεν φτάνει μόνο να καταδικάζουμε την στάση των ναζί χρυσαυγιτών ή να παίρνουμε μέτρα με βάση την διαδικασία αποκλεισμού τους, όταν μιλάμε για δολοφόνους, για μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι «αυτό από μόνο του τα λέει όλα». Και κάλεσε τον ελληνικό λαό «να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και το λαϊκό κίνημα να τους τσακίσει οριστικά».
Μετά το τέλος της ομιλίας του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ το κόμμα αποχώρησε από τη συζήτηση υποστηρίζοντας «ότι δεν θα νομιμοποιήσει αυτή την παρωδία».
Με ενστάσεις της ΝΔ και κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ξεκίνησε η διαδικασία συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης η οποία συνεχίζεται την Παρασκευή. Αφορμή η απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σύμφωνα με την οποία η συζήτηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 2.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Ιουνίου και όχι τα μεσάνυχτα, όπως ανέμεναν τα κόμματα, βασιζόμενα στην κοινοβουλευτική παράδοση που προέβλεπε τριήμερη συζήτηση και ψήφιση στις 12.00 τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας.

Η πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης παίρνοντας τον λόγο διατύπωσε τις ενστάσεις του κόμματος υπενθυμίζοντας ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης της ΝΔ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, η διαδικασία διήρκεσε τρεις ημέρες.

Όπως είπε, «δεν είναι μόνο η φαλκίδευση του δικαιώματος της αντιπολίτευσης, αλλά και κάτι άλλο». «Τι φοβάται η κυβέρνηση; Φοβάται τη Βουλή ή μήπως φοβάται τον λαό, καθώς έχουν εξαγγελθεί συλλαλητήρια για εκείνη την ημέρα (Σάββατο απόγευμα)», σημείωσε και καταλόγισε στην κυβερνητική πλειοψηφία «φοβική τακτική και αλαζονική ταυτόχρονα», ενώ την κάλεσε «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» καθώς αυτό αποτελεί «υποχρέωση απέναντι στη Βουλή και τον Λαό σύμφωνα με τις παραδόσεις της Βουλής των Ελλήνων». Και ο Αν. Λοβέρδος, εκ μέρους της ΔΗΣΥ, είπε στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση ότι «είναι υποχρέωσή σας να δώσετε χώρο σε κάθε άποψη που θέλει να εκφραστεί», ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος είπε ότι «ανεξάρτητα των επιδιώξεων της ΝΔ πρέπει να ακολουθήσουμε την πεπατημένη». Κατά της σύμπτυξης των διαδικασιών τοποθετήθηκε και ο αρχηγός της Χ.Α. Ν. Μιχαλολιάκος.

Ωστόσο, ο κ. Βούτσης διευκρίνισε πως «είναι σαφές ότι θα υπάρξει άπλα στην συζήτηση αυτή», υπενθυμίζοντας ότι ο Κανονισμός της Βουλής μιλάει για συζήτηση «μέχρι τρεις μέρες». Ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση ως προς τον περιορισμό του χρόνου, αλλά, όπως είπε με αιχμηρή διάθεση, «δεν θα οριστούν οι ώρες από το πότε το κάθε κόμμα έχει κινητοποιήσεις». «Το τελευταίο που φοβάται αυτή η κυβέρνηση και αυτή η έδρα είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις», τόνισε, ενώ διερωτήθηκε: «Οι αιτιάσεις που αφορούν σε μαζικές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν αύριο (Παρασκευή) με ομιλητή τον κ. Πατούλη θα συνεχιστούν και το Σάββατο;». Σε κάθε περίπτωση, είπε ότι την πρώτην και δεύτερη μέρα η συζήτηση θα διαρκέσει μέχρι την 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, οπότε θα υπάρχει χρόνος για να τοποθετηθούν όσοι θέλουν. Σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τον κατάλογο των ομιλητών.

Ο κ. Χατζηδάκης επέμεινε λέγοντας ότι η κυβέρνηση «μπορεί να σέβεται ή να μην σέβεται τον εαυτό της». «Δεν δικαιούται όμως να μην σέβεται την αντιπολίτευση. Πάντα έτσι γινόταν από την μεταπολίτευση», είπε και ζήτησε «να τηρηθεί αυτό που τηρήθηκε από τη ΝΔ στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ». Η συζήτηση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών της ΝΔ Κ. Τσιάρα και Γ. Γεωργαντά, ενώ θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, περί τους 15 υπουργούς και βεβαίως οι πολιτικοί αρχηγοί (το Σάββατο), για να ολοκληρωθεί η διαδικασία με ονομαστική ψηφοφορία. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνo αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών. Σημειώνεται ότι πρόταση δυσπιστίας δεν μπoρεί να υπoβληθεί πριν περάσει εξάμηνo από την απόρριψη πρoηγoύμενης όμoιας πρότασης (εκτός αν υπoγράφεται από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών).


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Παρασκευή θα ενημερώσει την Βουλή ο Τσίπρας για το Μακεδονικό - Φουντώνουν οι φήμες για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ 
 
 
σχόλια (31)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  «Είμαστε η παράταξη της ευθύνης», είπε ο Κούλης. | 17/06/2018 04:51
  Όχι πως με την ΣΥΡΖΑΝΕΛ βρήκαμε τον πολιτικό μας σωτήρα, αλλά εγώ λέω ότι με κάποιον Κούληη ex padres omnes η Ελλάδα θα καταστραφεί ολοσχερώς.
  Παλαιός Δημοκράτης.
  απάντηση14
   
   
  MARC 14,4 η διαφορα Ν.Δ.-συριζα απο 10,3 τον Μαρτιο | 16/06/2018 19:04
  Η Μακεδονια αρχιζει και καιει τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ Συριζανελ !! Η νεα δημοσκοπηση της MARC δινει τους προδοτες 14,4 μοναδες πισω απο 10,3 που ηταν τον Μαρτιο !! Οποιος πιστευε οτι η ΠΡΟΔΟΣΙΑ θα εμενε ατιμωρητη απο τον κοσμο, εκανε λαθος...Και που, μολις αρχισε η συνειδητοποιηση απο τον κοσμο του τι κανανε...
  Ζηνων
  απάντηση44
   
   
  Πιστεύω ότι την πιο ουσιώδη ομιλία | 16/06/2018 18:16
  την έκανε ο κ. Θεωδοράκης, αρχηγός του «Ποτάμι». Εύχομαι να εισακουσθεί.
  Michail Leon
  απάντηση18
   
   
  το φουμο και οι πατριδοκαπηλοι | 16/06/2018 11:36
  Οσοι επιθυμουν μια σωστη συμφων,, απο τη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ που μπηκε ποτε για εγκριση, ακομη και επι σκληρου γκρουεφσκι,ειναι για τους αρχιΨΕΥΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ. Η ΜΟΜΦΗ ειναι ισχυρη και τεκμηριωμενη DE FACTO. Οι κολωτουμπες κλπ ακροβατισμοι των συριζανελ,δεν αλλαζουν αυτη τη πραγματικοτητα,απλα βεβαιωνει πανηγυρικα τον πολιτικο αμοραλισμο,καταλυτη της παρα φυσει συμβιωσης,που για να παραταθει λιγο ακομα (γιατι εχει τελειωσει) δε λογαριαζουν ΤΙΠΟΤΑ. Δεν δεχονται τη συμφωνια,αλλα στηριζουν τους εμπνευστες-εκτελεστες της,τρομαρα τους ΥΓ Το τι θελει ο ΛΑΟΣ,θα τους το πει στις εκλογες,η "Θα φαει η μυγα σιδερο και οι συριζανελ ΦΟΥΜΟ" ΔΑΓΚΩΤΟ
  DKK
  απάντηση33
   
   
  kyriakos | 16/06/2018 02:25
  Τώρα μιλάει ο Πάλλης!!! 80 κιλά κρέας και λίγο χασικλης.
  kyriakos
  απάντηση21
   
   
  kyriakos | 16/06/2018 02:23
  Από τις 01:00 και μετά, όλοι οι συριζαιοι είναι ανίκανοι να ΕΚΦΡΆΣΟΥΝ λόγο με αλληλουχία και ειρμό. Δεν σας κάνει την παραμικρή εντύπωση που εκφράζουν γνώμες με Ελληνικά σοβαροφανους καφενείου και χωρίς καμία αίσθηση προορισμού και σκοπού;
  kyriakos
  απάντηση53
   
   
  Ασχέτως "κομματικών πιστεύω", | 15/06/2018 21:03
  νομίζω ότι ο κ. Δραγασάκης είπε τα πιο ουσιαστικά για το θέμα των Σκοπίων και τον συγχαίρω και ευχαριστώ για αυτό.
  Michail Leon
  απάντηση35
   
   
  Εθνικα επικινδυνοι | 15/06/2018 18:18
  Ο προεδρος της Δημοκρατιας , ο πρωθυπουργος, και ο υπουργος εξωτερικων πρεπει αμεσα να καθαιρεθουν, να συλληφθουν, και οδηγηθουν σε δικη επι εσχατη προδοσια. Διοτι χωρις την απαραιτητη πλειοψηφια, και χωρις την συμφωνη γνωμη του λαου, προχωρησαν σε παραχωρηση κομματιου της πατριδας, μονο και μονο για να εξυπηρετηθουν ατομικα και κομματικα μικροσυμφεροντα. Οι πατριδες χανονται σε πολεμο. Οποιος παραδιδει πατριδα ειναι προδοτης.Ολοι οι μηχανισμοι του εθνους πρεπει να αποτρεψουν παση θυσια τον ακρωτηριασμο της Ελλαδας. Το πατριωτικο φιλοτιμο και οι δικλειδες ασφαλειας πρεπει να λειτουργησουν .. Το συνταγμα κατοχυρωνει πληρως αντιστασιακη δραση και δικαιωνει μετα την επιστροφη στην ομαλοτητα.
  Ολυμπιος
  απάντηση93
   
   
  Γαβ γαβ γαβ | 15/06/2018 17:40
  και δόξα τον θεό.
  Ελλαντιστανός πολιτικός
  απάντηση00
   
   
  Νιώθω για σε, πατρίδα μου, στα σπλάχνα χαλασμό. Αριστοτέλης Βαλαωρίτης | 15/06/2018 14:59
  Μια χαρα τους τα ειπε ο Μπαρμπαρουσης. Με αυτην την αποψη συμφωνει το 80% του γνησιου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Οι δημοκρατες εθνοπροδοτες ομως θελησαν να μην καταγραφουν στα πρακτικα ο πυρινος λογος των πατριωτων. Να ξερετε ομως οτι οταν ξυπνησουν ολοι ακομα και οι φραπεδομυαλοι γραικυλοι δεν σας σωζουν ουτε ελικοπτερα ουτε η φρουρα σας...Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ...προδοτες πολιτικοι ερχονται κρεμαλες! Το ιδιο ισχυει βεβαια και για τους προηγουμενους νδ-πασοκ εδω και 30χρονια που ειναι υπευθυνοι για το ξεπουλημα του ονοματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας στα σκοπια. Πολλοι τωρα εμαθαν οτι απο το 1977 υπαρχει αναγνωριση της Μακεδονικης γλωσσας...!!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
  Eθνικιστης Μεσολογγιτης
  απάντηση6045
   
   
  Τι εννοείτε; | 15/06/2018 14:10
  Ψηφίσαμε και αποφασίσαμε να στερήσουμε το δικαίωμα λόγου σε μια ολόκληρη Κ.Ο; Τί εννοείτε κύριοι; Εσείς τους βάλτε στην ελληνική βουλή ή ο ελληνικός λαός; Ποιοι νομίζετε πως είστε και με πιο δικαίωμα στερείτε το λόγο από βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου;
  Απαγορεύεται
  απάντηση5535
   
   
  "ΒΙΑΝ ΔΕ ΠΑΤΡΙΔΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΝ ΜΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΝ" | 15/06/2018 13:06
  Είναι θλιβερό, ότι η Χρυσή Αυγή μετά 6 έτη κοινοβουλευτικού βίου δεν έχει απολύτως τίποτε διδαχθεί και επιμένει στον πολιτικό συμμοριτισμό που όχι μόνον εκθέτει την ίδια, αλλά κυρίως προσβάλλει κάθε Έλληνα πολίτη, ψηφοφόρο της. Τούτο δεν οφείλεται τόσο στους παροιμιωδώς αστοιχείωτους βουλευτές της, όσο στην παροιμιωδώς ανίκανη ηγεσία της. Ή η ΧΑ είναι νομοταγής ήτοι αποδέχεται τους κανόνες λειτουργίας του πολιτεύματος και άρα τους σέβεται μέχρι ο λαός να της δώσει εντολή να τους μεταβάλει ή αν επιμένει στον συμμοριτισμό, πρέπει να αποβληθεί του πολιτικού παιγνίου. Και αυτό το λέγω ως συνιδρυτής της ΧΑ. Διότι ο συμμοριτισμός δεν οδηγεί στην κάθαρση, αλλά όπως βοά ο μέγας Πλάτων, στον εμφύλιο.
  ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  απάντηση3830
   
   
  Οι "Λαϊκοί " αγώνες του Κουτσούμπα τι σημαίνουν ; | 15/06/2018 13:00
  Στη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία οι πολίτες ψηφίζουν , τη υπονοεί ο Κουτσούμπας με τους ¨αγώνες" ; μήπως ένοπλους ;
  Πέτρος
  απάντηση4218
   
   
  Ο λαος μπορει να μποθκαρει στην Βουλη,οπως επρατε ο Τσιπρας | 15/06/2018 12:10
  αγαπητοι μου Ελληνες, ολοι γνωριζουμε τι καλο φερουν τα εξωφρενικα κομματα,αυτο διαλεξε ο λαος σε μια φαση αγανακτησης και απογνωσης.Ναι αλλα τοτε και μονο τοτε,ο ανθρωπος θα πρεπει να κρατα την ψυραιμια του,ποτε στον θζμο δεν πρεπει να περνουμε αποφασεις και τωρα εχουμε μεγαλυτερο προβλημα, χανουμε το ονομα Μακεδονια απο δυο Εφιαλτες,αυτο ηταν παντα ο φοβος και ο τρομος καθε Ελληνα,η προδοσια.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥ΅Σ πριν υπογραψουν,μπειτε στην Βουλη και αποκλυστε το κτηριο οπως δρουσε ο Τσιπρας,γιατι εχουμε Χουντα.Πολλοι Ελληνες δεν εχουν καταλαβει την σημασια του προβληματος,γιατι δεν εχοθν αλλο Εθνικη υπερηφανεια,αλλοι πουληθηκαν ακριβα και αλλοι εγιναν ΡΑΓΙΑΔΕ
  Constantin
  απάντηση4222
   
   
  ΜΗ ΜΟΥ ΒΙΑΖΕΣΤΕ | 15/06/2018 12:02
  Όλα θα γίνουν, αν δεν φύγει νύχτα το αδουλευτο παλικαράκι που ξυπνησε πρωθυπουργός, θα γίνουν αυτά που πρέπει. Πίσω απο τέτοιου μεγέθους ενέργειες υπάρχει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. και δεν το λέω εγώ, το λέει ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου αντιπροσωπεύοντας όλους τους πρώην Προέδρους του Αρείου Πάγου. Google it... Ε κάτι ξέρουν και αυτοί απο νομικά Αλλα και έτσι να μην ήταν, πάλι ο Ελληνικός Λαός θα κάνει το χρέος του και θα αποδόσει δικαιωσύνη
  ΝΥΧΤΑ ΒΑΡΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
  απάντηση4725
   
   
  Τι τη θέλετε τη «μομφή» βρε μπαγλαμάδες. | 15/06/2018 10:36
  Χρεοκοπήσατε και καταστρέψατε τη χώρα μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ανεβάσατε το «πεζοδρόμιο» και τους «Καρανίκες» στην κυβέρνηση και τώρα σας έπιασε ο Εθνικισμός για τα προβλήματα που εσείς είχατε δημιουργήσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα κρύβατε κάτω από το χαλί. Έχουμε και εμείς μια «μομφή» για του λόγου σας και σας τη φυλάμε για τις εκλογές.
  Άντε στα τσακίδια
  απάντηση4952
   
   
  Μικρή ερώτηση. | 15/06/2018 09:55
  Γιατί δεν κατατέθηκε πρόταση μομφής προ της 6. Ιουνίου και για τα δυο θέματα? Τώρα και τα δυο είναι τελεσίδικα και θα τα κληρονομήσει κάποια νέα κυβέρνηση (πια κυβέρνηση?) που αφενός θα οδύρεται για το τι κληρονόμησε και αφ’ ετέρου με τι εθνικό ηρωισμό ανταποκρίνεται –παρά ταύτα. Όχι πως δεν υπάρχει και αλλού, αλλά τέτοιο πολιτικό κουκλοθέατρο είναι δυνατόν μόνο στο Ελλαντιστάν.
  Michail Leon
  απάντηση2916
   
   
  Αντε μωρε,ενα ντουζ ανανηψης.. | 14/06/2018 19:30
  Ειθε ο Θεος να φωτισει το 50% 1να νειψουν τουλαχιστον ανομιματα..
  Να φυγει η χολερα..
  απάντηση2715
   
   
  Σήμερα, (14-06-2018), πόσο απέχουμε από τις πιθανές ημερομηνίες εκλογών ;; | 14/06/2018 18:32
  Εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν την 21-10-2018, απέχουμε εκατόν είκοσι οκτώ, (128), ημέρες από σήμερα. Εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν την 26-05-2019, (ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές), απέχουμε τριακόσιες σαράντα πέντε, (345), ημέρες από σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και μέρα που περνάει δεν θα ξαναπεράσει. Συνεπώς, οι υπολειπόμενες ημέρες διακυβέρνησης της πατρίδας μας από τους πανάθλιους ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ είναι πλέον μετρημένες!!!
  Αλιεύς ενδιαφερόντων σχολίων
  απάντηση3223
   
-