Σημαντικό βήμα για τη σταθεροποίηση στα Βαλκάνια χαρακτήρισε τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στο ονοματολογικό λέγοντας ότι «είναι όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του».

«Ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να έχει επιλέξει μία πολιτική κριτική επί της συμφωνίας. Προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού ή του υπουργού Εξωτερικών να υπογράψουν τη συμφωνία. Αυτό δεν έχει καμία βάση» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ για να προσθέσει ότι «αντί να μας πει ποια είναι η πολιτική θέση της ΝΔ επί της συμφωνίας, προσπαθεί να μας πει ότι η κυβέρνηση δεν έχει την εξουσιοδότηση να υπογράψει».

Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι αν ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η συμφωνία δε θα «περάσει» από τη Βουλή ας καταθέσει – όπως είπε – πρόταση μορφής.

Η συζήτηση στη Βουλή θα γίνει πριν την υπογραφή της συμφωνίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η συζήτηση στη Βουλή θα γίνει πριν την υπογραφή της συμφωνίας ωστόσο, όπως είπε, το πότε ακριβώς θα γίνει εξαρτάται από τον Πρόεδρο της Βουλής και το πρόγραμμα της Βουλής.

Θα έχουμε ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε πως εφόσον υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, θα είναι ευρύτατη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή που θα ψηφίσει τη συμφωνία.