«Την Αθήνα το 2008 δεν την έκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος προσθέτοντας: « Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης τα λέει αυτά».

Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξή του ο κ. Αντώναρος, «ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα γεγονότα αυτά χαϊδεύοντας τα αυτιά κάποιων ακροδεξιών εκτός ΝΔ και κάποιων που έχουν εισέλθει στη ΝΔ με κόκκινα χαλιά», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ώστε, συμπλήρωσε, «να εμπεδωθεί στην ελληνική κοινωνία μία θεωρία για εκείνα τα πολύ δυσάρεστα γεγονότα ότι, δήθεν, μια μικρή ομάδα ανθρώπων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ , είπε χθες, οργάνωσαν αυτά τα γεγονότα».

Ο κ. Αντώναρος χαρακτήρισε «πολύ σύνθετα τα γεγονότα εκείνης της περιόδου» και σημείωσε ότι «το 2008 έγινε οργανωμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης με συνέργεια παραγόντων του εσωτερικού και του εξωτερικού». Ανέφερε, μάλιστα, ότι «τότε, καίτοι, υπήρξαν εισηγήσεις να αναλάβει δράση ο στρατός, επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνέντευξή του, έψεξε όσους, όπως είπε, «υπήρχαν απέξω και μας εγκαλούν εκ των υστέρων ότι δεν χρησιμοποιήσαμε βία», ενώ αναρωτήθηκε: «Ηθελαν εκατόμβες νεκρών;».

Τέλος, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραδεχθεί το λάθος του, ότι δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο Δημοκρατίας, λέγοντας ότι ένας από τους λόγους, που επικαλέστηκε ο νυν πρόεδρος της ΝΔ ήταν η «ανεπάρκειά του σε αυτή την υπόθεση». Και πρόσθεσε: Ο κ. Μητσοτάκης «είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται, σήμερα, μαζί του και αύριο, πιο στενά, εάν γίνει πρωθυπουργός», ενώ ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη «να δεσμευθεί από τώρα ότι θα τον προτείνει για μια ακόμη θητεία το 2019».