Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, εναντίον του Δημάρχου ανέφερε σε διαδοχικές του δηλώσεις σε ΜΜΕ ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Επεσήμανε παράλληλα ότι σε άλλες εποχές κάποιοι δεν καταδίκαζαν ανάλογα γεγονότα ούτε ξεχνιούνται τα συνθήματα: «αλήτες προδότες πολιτικοί», προσθέτοντας ότι «ακούστηκαν πρώτη φορά στις πάνω και κάτω πλατείες το 2011, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και πάρα πολλά στελέχη και σημερινοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπογράμμισε δε ότι «δίχασαν την Ελλάδα με το αντιμνημόνιο και ήταν αυτοί οι οποίοι δεν καταδίκασαν ποτέ τις επιθέσεις στους κκ Κακλαμάνη, Παναγόπουλο, Πάγκαλο. Έρχονταν ο κ. Τσίπρας η κα. Δούρου και ο κ. Κατρούγκαλος και έλεγαν ότι «λίγο νεράκι, λίγο γιαουρτάκι, αυτό δεν είναι βία». Λοιπόν δεν τα ξεχνάμε, να πούμε την αλήθεια στους πολίτες γιατί ούτε οι πολίτες ξεχνάνε. Nα τα αφήσουμε πίσω μας και να δούμε ότι η μοναδική «καθαρή έξοδος» είναι αυτή του Ρουβίκωνα, από όπου μπουκάρει…».

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε: «Απέναντι σε περιστατικά όπως η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, «δεν χωρούν ναι μεν αλλά». Είμαστε όλοι απέναντι στους τραμπούκους. Η γενιά μας μπορεί να μην έζησε τρίκυκλα και γκοτζαμάνηδες, δεν θα αφήσει όμως την Ελλάδα στα χέρια των τραμπούκων που οδήγησαν ιστορικά στις μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες».
Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα και σημείωσε ότι «δεν μπορεί το βράδυ να «ξαπλώνει στο ίδιο κρεβάτι» με τον κύριο Καμμένο ο οποίος ταξιδεύει με τους Χρυσαυγίτες στο ίδιο Σινούκ και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και το πρωί να βγάζεις μεγάλους λόγους για την ακροδεξιά. Μαζί κοιμούνται το βράδυ και το πρωί κάνουν ότι δεν θυμάται ο ένας τον άλλον».