«Το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό, έχει σχέση με αυτούς που κανακεύουν ακροδεξιούς κύκλους», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε το Σάββατο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τόσκας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 «102 fm», υπογράμμισε ότι η στάση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου θα έπρεπε να είναι ενιαία, χωρίς να αφήνονται «υπονοούμενα όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της περί ανομίας, το γνωστό κλισέ, που χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση. Και θα έπρεπε βέβαια η Νέα Δημοκρατία να μαζέψει και τα στελέχη της, που κάνουν απαράδεκτα σχόλια και να αποπέμψει, θα έλεγα, τα στελέχη της που κάνουν απαράδεκτα σχόλια, τα οποία πυροδοτούν καταστάσεις».

Ο Νίκος Τόσκας επισήμανε ότι αυτός ο τόπος έχει υποφέρει από τέτοιες απόψεις και «δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουμε να ξαναφέρουν τον τόπο σε κίνδυνο. Πληρώσαμε με Κυπριακό, πληρώσαμε με χούντες. Αυτά θα έπρεπε κάποιοι ανιστόρητοι αυτών των ακροδεξιών κύκλων να τα ‘χουν υπόψη τους».

«Τα περισσότερα χρόνια έχω υπηρετήσει ως στρατιωτικός στη Βόρεια Ελλάδα και ξέρω ότι αυτοί που πραγματικά αγαπούν αυτόν τον τόπο, οι πραγματικοί πατριώτες, βρίσκονται με τη μεριά της σύνεσης. Βρίσκονται με τη μεριά της πραγματικής υπεράσπισης των εθνικών θεμάτων, ενώ αυτοί οι οποίοι καταφεύγουν σε παραληρήματα και σε εκμετάλλευση είναι οι ίδιοι που για όσους ξέρουν ιστορία προκάλεσαν το 1897», σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Νίκος Τόσκας μίλησε για οργή και αγανάκτηση που διακατέχει κάθε δημοκρατικό πολίτη για τις πράξεις ακροδεξιών στοιχείων οι οποίοι προσπάθησαν να συνδέσουν μια εκδήλωση του ποντιακού ελληνισμού με πράξεις βαρβαρότητας. Ανέφερε ότι μέχρι το πρωί της Δευτέρας, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης.