Για ελεεινή πλεκτάνη και σχέδιο εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας πως τα στοιχεία της υπόθεσης θυμίζουν άλλες «σκοτεινές» εποχές.

Το κυρίως μέρος του όμως θα αποκαλυφθεί τον επόμενο καιρό, «όταν θα αποκαλυφθούν ο αρχιερέας και οι διοργανωτές αυτή της σκευωρίας» συμπλήρωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκεται μέσα στα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis.

«Τα μέλη της σπείρας δεν πρέπει να ξεχνούν ότι εδώ είναι Ελλάδα, και τίποτα δεν μένει κρυφό» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, συμπληρώνοντας ότι κάνουν λάθος όταν πιστεύουν ότι αποσύροντας ένα θέμα από την επικαιρότητα, θα ξεχαστεί η δράση τους.

«Το πόρισμά σας αποκρύπτει ότι από τη θητεία μου και μετά μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη, ωστόσο δεν αναγνωρίζετε όσα κάναμε και υποστηρίζετε ότι έγινε μόνο από την περικοπή της χρηματοδότησης του υπουργείου Οικονομικών» σημείωσε ο κ. Λοβέδρος από το βήμα της Βουλής.

«Συνεχίζετε να ευτελίζετε αντιπάλους» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπενθυμίζοντας την επιλογή της κυβέρνησης να στήσει δέκα ξεχωριστές κάλπες στις 21 Φεβρουαρίου, κατά την ψήφιση σύστασης της προανακριτικής επιτροπής, όπως θα συμβεί και σήμερα.

«Η υπόθεση είναι στη Βουλή για 3,5 μήνες όχι για να εξακριβωθεί η αλήθεια, αλλά για να συντηρείται μια δικαστική διαδικασία» συμπλήρωσε ο κ. Λοβέδρος, τονίζοντας την καθυστέρηση για ένα χρόνο της εξέτασης στη Βουλή της μη τιμολόγησης τιμών φαρμάκων το 2015, υποστηρίζοντας ότι έγινε σκόπιμα για να μην εξεταστεί ο υπουργός «Π.Κ.» -όπως είπε χαρακτηριστικά, υπονοώντας τον τότε υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Τον κ. Φρουζή τον γνώρισα ως πρόεδρο του ΣΦΕΕ, δεν τον ήξερα νωρίτερα, ενώ κανένα μέλος της Novartis δεν ζήτησε να με δει» ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, ενώ διερωτήθηκε: «Πως μπορεί να συντελεστεί δωροδοκία-δωροληψία, χωρίς να έχει συντελεστεί απιστία;».

«Έχουμε λοιπόν, σφοδρότατη πιθανότητα, αυτή η υπόθεση να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και κάποια στιγμή αυτή να αποφανθεί για την αναρμοδιότητά της, και να μην μπορέσουμε να διαλευκάνουμε την υπόθεση» συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας πως την κυβερνητική πλειοψηφία ότι «η λάσπη που πετάξατε, επέστρεψε σε σας».

«Μέσα στους κόλπους σας οργανώθηκε η μεγαλύτερη πολιτική πλεκτάνη και εσάς δεν πρόκειται να σας ξεπλύνει τίποτα» κατέληξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση θα πάρει τις απαντήσεις της όταν η κοινωνία θα προσέλθει στις κάλπες.