Ζητήσαμε να ερευνήσετε την υπόθεση και δεν το κάνετε, τόνισε ο πρώην Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι «το μεγάλο πάρτι στο χώρο των φαρμάκων σταμάτησε το 2010 καθώς ήταν συνειδητή επιλογής μας και είχαμε τη βούληση να τα βάλουμε με τα μεγάλα κυκλώματα που υπήρχαν στο χώρο. Μέσα από τον έλεγχο της συνταγογράφησης και της μείωσης των τιμών καταφέραμε να ρίξουμε τη δαπάνη» είπε.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για προσπάθεια εκμετάλλευσης του σκανδάλου της Novartis και όχι διερευνήσεις του. «Χρειάστηκαν 3 μήνες για να μας πείτε ότι η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητες να διερευνήσει το θέμα» σημείωσε για να προσθέσει: «Τι φοβήθηκε η επιτροπή και δεν προχώρησε στην έρευνα για τη Novartis»;

Ο κ. Κουτρουμάνης αναρωτήθηκε μιλώντας από το βήμα της Βουλής «γιατί δεν φέρανε τους μάρτυρες για να φανεί ποιοι χρηματίστηκαν και αν χρηματίστηκαν. Δεν είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να κληθούν οι μάρτυρες και άνθρωποι που εμπλέκονται με την υπόθεση. Γιατί δεν κάλεσε η επιτροπή ανθρώπους της Novartis όπως τον κ. Φρουζή»;

Σκοπός της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο κ. Κουτρουμάνης, ήταν να στηθεί μία παράσταση ενοχοποίησης αντιπάλων με δέκα κάλπες πριν τρεις μήνες και δέκα σήμερα και να μείνει η ρετσινιά και βλέπουμε. «Τι θα γίνει στην περίπτωση που η Δικαιοσύνη πει ότι δεν έχω αρμοδιότητα. Θα μας μείνει η ρετσινιά;» αναρωτήθηκε.
«Δεν ήθελε και δεν θέλει να διερευνηθεί το σκάνδαλο. Θέλει ομήρους τους πολιτικούς της αντιπάλους, υπογράμμισε.