Ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Βηρυτό και αποτελείται από τους Παναγιώτη Λαφαζάνη γραμματέα που Π.Σ. της ΛΑΕ και τους Κώστα Ήσυχο, Διονύση Φλαμιάτου μέλη του Π.Σ. της ΛΑΕ καθώς και τα στελέχη της διεθνούς επιτροπής για την ειρήνευση στη Συρία Βαγγέλη Πισσία και Μιχάλη Τικτόπουλο, έγινε δέκτης επιτακτικού ανθρωπιστικού αιτήματος απο σύσσωμες τις Παλαιστινιακές οργανώσεις, τις προοδευτικές δυνάμεις και προσωπικότητες της χώρας, προς την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το αίτημα επιτακτικής ανθρωπιστικής σημασίας αφορά την αποστολή από την ελληνική κυβέρνηση αεροσκάφους για την μεταφορά σε ελληνικά νοσοκομεία βαριά τραυματισμένων Παλαιστίνιων στην Γάζα από πυρά του Ισραηλινού στρατού, οι οποίοι χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, αναγκαίας για την ίδια την επιβίωση τους. Όπως τόνισαν στα μέλη της Λαϊκής Ενότητας, επισήμως από την Παλαιστινιακή πλευρά και έχει αναγραφεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Αίγυπτος προσφέρει το αεροδρόμιο Ελ Αρίς, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Αιγύπτου – Γάζας στη Ράφα, σε κάθε χώρα και διεθνή οργανισμό που θα είχε την ευαισθησία να αποστείλει αεροσκάφος προκειμένου να παραλάβει αυτός που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη άμεσης νοσηλείας για τη ζωή τους.

Η ΛΑΕ τονίζει: «Απευθύνουμε από το Λίβανο στον όποιον ζούμε εγγύτερα την τραγική κατάσταση που βιώνει αυτήν την ώρα ο Παλαιστινιακός λαός, θερμή έκκληση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζια και τον Υπουργό Υγείας Αντρέα Ξανθό να αναταποκριθούν στην πρόσκληση και το αίτημα αποστέλλοντας άμεσα Ελληνικό αεροσκάφος προκειμένου η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός να σώσουν με αυτήν την πρωτοβουλία τους ανθρώπινες ζωές, δίνοντας έτσι και ένα ευρύτερο ανθρωπιστικό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Ταυτόχρονα με το ίδιο αεροσκάφος θα ήταν δυνατόν και πολύ χρήσιμο να μεταβούν στη Γάζα εθελοντές γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό και εξοπλισμός, σύμφωνα με την έκκληση που απευθύνουν σε ολη την ανθρωπότητα οι Παλαιστινιακές αρχές.

Ελπίζοντας στην άμεση και επείγουσα ανταπόκριση σας στην έκκληση μας και στο Παλαιστινιακό αίτημα.

Παναγιώτης Λαφαζάνης
Κώστας Ησυχος
Διονύσης Φλαμιάτος
Βαγγέλης Πίσσιας
Μιχάλης Τικτόπουλος