Τα ονόματα των εκλεγέντων θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Γιατί, λέει, η συμμετοχή ήταν τέτοια που σε ορισμένες περιοχές δόθηκε παράταση και οι κάλπες θα έκλειναν μετά τις επτά το απόγευμα. Οι εσωκομματικές της ΝΔ, όμως, μέσα από τους αριθμούς που έχουν ήδη στα χέρια τους τα επιτελικά στελέχη της Πειραιώς, πέτυχαν – κατά την ανάλυση των ίδιων πηγών – έναν από τους στόχους τους, εκείνον της περιλάλητης ανανέωσης του κόμματος που συχνά διαφημίζει το επιτελείο του προέδρου.

Στις κάλπες προσήλθαν 155.000 ενεργά μέλη της παράταξης, οι οποίοι κλήθηκαν να εκλέξουν τους 4.050 εκπροσώπους τους που διεκδίκησαν τις θέσεις των προέδρων και των εννεαμελών συμβουλίων των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ). Στις ΝΟΔΕ βγήκαν 66 νέοι πρόεδροι και στις τοπικές 339. Οι συμμετέχοντες ψήφισαν και για 1.000 νέους συνέδρους του επόμενου γαλάζιου συνεδρίου που θα γίνει το φθινόπωρο.

Οι κάλπες ήταν πάνω από 1.500 σε 400 σημεία της επικράτειας. Άνοιξαν στις 9 το πρωί και η διαδικασία διεξήχθη από 2.450 εθελοντές που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές. Από τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν στο κόμμα υπολογίζουν ότι «η ανανέωση σε όλες τις εκλεγμένες θέσεις θα ξεπεράσει το 50%». Και για του λόγου το αληθές αναφέρουν πως «είναι ενδεικτικό ότι τις 4.050 θέσεις των ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ και τις 1.000 των συνέδρων διεκδίκησαν περισσότεροι από 8.000 πολίτες».