Ανοιχτή κόντρα μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη ξέσπασε με αφορμή τις «υποσημειώσεις» του επικεφαλής του Ποταμιού στην πρωτοβουλία της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής για «εκλογές εδώ και τώρα». Η κυρία Γεννηματά με μια αυστηρή δήλωση (Πρώτο Θέμα) ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται στο εξής να ανεχθεί προσωπικές στρατηγικές που δημιουργούν διχόνοια στο Κίνημα Αλλαγής.

Η κυρία Γεννηματά στη δήλωση της επισημαίνει ότι προϋπόθεση για να παίξει το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό είναι η διασφάλιση της πολιτικής του ενότητας και προσθέτει: «Η κοινωνική βάση της παράταξής μας που αγωνιά κι αγωνίζεται, δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας. Γιατί αλλοιώνουν την εικόνα μας, θολώνουν το πολιτικό μας στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων. Μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα, σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν. Έως εδώ. Αυτό δεν θα το επιτρέψω. Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη Κυβερνητική τους θέση»

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επέμενε στην πρωτοβουλία της για εκλογές: «Ζητάμε εκλογές για να μη βρεθεί μπροστά σε νέα αδιέξοδα τετελεσμένα ο Ελληνικός λαός, να εκφραστεί πάνω στην Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και να αποφασίσει ποιον θα επιλέξει για να οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Έχω προσωπικά την ευθύνη και την υποχρέωση να πετύχουμε. Να έχουμε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την πατρίδα μας. Αυτή είναι η εντολή που έχω από τους 212.000 πολίτες που αποτέλεσαν τους συνιδρυτές του Κινήματος μας. Και θα την τιμήσω».

Ποτάμι: Δεν δεχόμαστε εντολές από κανέναν

Λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της δήλωσης Γεννηματά, η Σεβαστουπόλεως σήκωσε το γάντι. «Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν. Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας», ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου.

ΔΗΜΑΡ: Οχι στις δημόσιες αντιπαραθέσεις

Σε άτυπα ενημέρωση η ΔΗΜΑΡ αναφέρει: «Οι διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζονται με συλλογικές διαδικασίες και τακτικές συνεδριάσεις των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής.Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες αντιπαραθέσεις»