Το σύνολο του πολιτικού κόσμου βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο μετά των συζύγων, αλλά και πολλοί επιχειρηματίες, φορείς που συνδέονται με τη Βρετανία, εφοπλιστές κ.λπ. για το επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα «πηγαδάκια» στο Προεδρικό

Πριν από το επίσημο δείπνο, σχηματίστηκαν πολύ ενδιαφέροντα «πηγαδάκια», από τα οποία προέκυψαν και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Μια χαλαρή χειραψία αντάλλαξαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Ανάλογα χαλαρή χειραψία αντάλλαξαν και οι δύο σύζυγοι, Περιστέρα (Μπέττυ) Μπαζιάνα και Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Πιο θερμή χειραψία είχε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι με την Έλενα Κουντουρά και στη συνέχεια οι δύο είχαν συνομιλία για business και συγκεκριμένα για το πώς σκοπεύει η σύζυγος του Κ.Μητσοτάκη να επεκτείνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στο εξωτερικό.

Ωστόσο, το σημαντικότερο «πηγαδάκι» ήταν εκείνο που σχημάτισαν ο Πάνος Καμμένος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι συνομίλησαν για αρκετή ώρα, έχοντας στη μέση την σύζυγο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Ανάλογη μακρά συνομιλία είχε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Πιπεράτες» πληροφορίες αποκάλυψε η Γιάννα Αγγελοπούλου

Ωστόσο, οι πιο «πιπεράτες» πληροφορίες προέκυψαν από τη Γιάννα Αγγελοπούλου που προσκάλεσε πριν από το δείπνο τον Κάρολο και την Καμίλα στην οικία της. Την πρόσκληση της κ. Αγγελοπούλου, που ήρθε από το Λονδίνο αποκλειστικά και μόνο για την επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας και αύριο θα επιστρέψει στη Μ.Βρετανία, αποδέχθηκε ο Κάρολος, λέγοντας: «Στο Προεδρικό θα είναι πολύ επίσημα».

Ο Κάρολος όντως επισκέφθηκε την κ. Αγγελοπούλου στην κατοικία της, μετά τις συναντήσεις που είχε με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, για ένα ελαφρύ σνακ -σάντουιτς, καφέ και κέηκ.

Αλλωστε, η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα έχουν μακρά ιστορία, καθώς όπως αποκάλυψε η κ. Αγγελοπούλου το ζεύγος έβρισκε «καταφύγιο» από τα αδιάκριτα μάτια στην λονδρέζικη κατοικία της πριν επισημοποιηθεί το διαζύγιο του Καρόλου με την Νταϊάνα και ο πρίγκιπας νυμφευθεί την δούκισσα της Κορνουάλης.

Η κ. Αγγελοπούλου εμφανίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο φορώντας μάλιστα μια καρφίτσα στο πέτο, δώρο του πρίγκιπα Καρόλου. «Λίγοι φοράμε τέτοια καρφίτσα» είπε.

Ρωτήσαμε την κ. Αγγελοπούλου, αν στη χαλαρή συνάντηση που είχε με τον Κάρολο εκείνος αναφέρθηκε στη γνώμη που σχημάτισε για τους έλληνες πολιτικούς, αλλά η ίδια απέφυγε να πει: «Δεν μπορώ να τα αποκαλύψω αυτά· αυτά δεν λέγονται». Επιμείναμε: «Είναι ικανοποιημένοι από τους έλληνες πολιτικούς;», για να εισπράξουμε ένα αινιγματικό χαμόγελο.

«Έχετε προσκληθεί στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι» ήταν μια άλλη ερώτηση, στην οποία η κ. Αγγελοπούλου απάντησε: «Εμείς την Κυριακή θα κάνουμε άλλα πράγματα».

Οι υποκλίσεις

Η κ. Αγγελοπούλου φυσικά υποκλίθηκε στον πρίγκιπα Κάρολο όταν συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως και η Μαριάνα Βαρδινογιάννη.

Μια χαλαρή υπόκλιση έκανε η Μαρέβα στον πρίγκιπα, αλλά την μεγαλύτερη έκανε ο Πάνος Καμμένος στον… Αρχιεπίσκοπο.

Λίγο αργότερα, η Καμίλα κάθισε στο μακρύ επίσημο τραπέζι και είχε συνομιλία με την Περιστέρα. Πίσω τους υπήρχε μεταφραστής, αλλά οι δύο κυρίες δεν τον χρειάστηκαν.

Επίσης, στα πηγαδάκια ξεχώρισε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης αλλά και ο Χρήστος Ζαμπούνης.

Προς τιμήν του πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα το μενού θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο ψάρια.

Το μενού

· Αιγαιοπελαγίτικη τριλογία ψαριών με ούζο και αυγοτάραχο Μεσολογγίου

· Σφυρίδα στο φούρνο με ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα, γαρνιρισμένη με λαχανικά ατμού

· Καρυδόπιτα με παγωτό μαστίχας Χίου

· Φρούτα εποχής

· Καφές

Κρασιά

· Λευκό κτήμα Βιβλία Χώρα 2017

· Κόκκινο Shateau Julia, Merlot, Κτήμα Κ.Λαζαρίδη 2014

· Γλυκό κρασί Μοσχάτος Ρίου-Πατρών, Α. Παρπαρούσης 2014


Με πράσινη τουαλέτα και χαλαρά πιασμένα πίσω τα μαλλιά η Μπέττυ Μπαζιάνα