από metereologos.gr
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
 

Στην Αθήνα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα - Ζήτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο Παυλόπουλος

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό - Στο Μουσείο Μπενάκη Μπαζιάνα-Καμίλα - Επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο - Στο θάρρος και τη καρτερία των Ελλήνων αναφέρθηκε ο πρίγκιπας
Στην Αθήνα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα - Ζήτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο Παυλόπουλος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το ελληνικό αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, τα οποία βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, κατά το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Eυελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα τελικώς θα ευοδωθεί, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την προσφώνησή του.

Επικαλούμενος την μακρά παράδοση που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη διδασκαλία και στην έρευνα των κλασικών σπουδών και του ελληνικού πολιτισμού, καθώς και τη διμερή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί στον τομέα αυτόν, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «είναι δε ακριβώς αυτή η παράδοση, σε συνδυασμό με τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν, η οποία μας κάνει να ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, για την αποκατάσταση της ενότητας αυτού του υπέρλαμπρου λίκνου του Πολιτισμού μας, τελικώς θα ευοδωθεί».


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θεωρεί το Ηνωμένο Βασίλειο πολύτιμο εταίρο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την ευχή, η τελική και οριστική απόφαση των αρμόδιων οργάνων της χώρας σας να ληφθεί με γνώμονα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της.


«Ανεξαρτήτως όμως τούτου, και υφ’ οιεσδήποτε συνθήκες, η αρμονική συμπόρευση των χωρών μας και των λαών μας θα συνεχισθεί αδιατάρακτη» επισήμανε.


Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής συνεργασίας μας στον τομέα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού ζητήματος, το οποίο αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για την Ευρώπη, και όχι μόνον.


Αναφερόμενος στην Ελλάδα, τόνισε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει, ιδίως μετά την έξοδό της από την βαθιά οικονομική κρίση να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και να συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα και στην ειρήνη, μέσω των πρωτοβουλιών που έχει ήδη αναλάβει, τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στην Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος είχε υπενθυμίσει τους μακροχρόνιους, ιστορικούς, δεσμούς της Ελλάδας με το Ηνωμένο Βασίλειο, ήδη από τις απαρχές του νεώτερου ελληνικού κράτους.

«Από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αναπτύχθηκε μεγάλο Φιλελληνικό κίνημα στην Μεγάλη Βρετανία, εμβληματικό μέλος του οποίου υπήρξε ο Λόρδος Βύρων, ο οποίος έδωσε ακόμη και την ζωή του στον Αγώνα των Ελλήνων. Στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους του 20ου αιώνα, οι Χώρες μας υπήρξαν Σύμμαχοι και θρήνησαν πολλά θύματα για την υπεράσπιση του Ανθρώπου, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Αυτούς τους ιστορικούς δεσμούς μας μπορεί να τονώσει ακόμη περισσότερο η Διασπορά, δοθέντος ότι είναι γνωστός ο μακροχρόνιος δυναμισμός της Ελληνικής Παροικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Παροικίας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα» τόνισε.


Πρόσθεσε, επίσης, ότι πέραν των ιστορικών δεσμών, οι λαοί μας μοιράζονται μια μεγάλη ναυτική παράδοση και παρατήρησε ότι η συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, όπως καταδεικνύει η δυναμική κοινότητα εφοπλιστών και Ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Ειδική μνεία έκανε και στην αγάπη, που τρέφει ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης για την Ελλάδα, την οποία έχουν επισκεφθεί ιδιωτικώς πολλές φορές στο παρελθόν.


Όπως επισήμανε «αυτή την χαρά την ενισχύει το γεγονός ότι στην Ελλάδα πραγματοποιείται η πρώτη επίσημη επίσκεψη σας αφότου, με απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας, επιλεχθήκατε ως ο επόμενος επικεφαλής της Κοινοπολιτείας. Και δεχθείτε, παρακαλώ, τα θερμά μας συγχαρητήρια γι’ αυτό».

Η αντιφώνηση του Πρίγκηπα Καρόλου

Στις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια της κρίσης, στο θάρρος με το οποίο οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις απροσδόκητες προσφυγικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στους κοινούς δεσμούς, ιστορικούς και πολιτισμικούς, που ενώνουν την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του στο δείπνο, που παρέθεσε προς τιμήν του και της συζύγου του Δούκισσας της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας υπογράμμισε ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και έχουν πληρώσει υψηλό τίμημα για την επανοικοδόμηση της οικονομίας τους, ενώ παράλληλα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν για λογαριασμό όλων μας, μια απροσδόκητη ροή προσφύγων από την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως τόνισε οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις παραπάνω εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις επιδεικνύοντας φοβερό χαρακτήρα, θάρρος και καρτερία και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν θαυμάσει την επιμονή τους.

Αναφερόμενος στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών εστίασε στις διαχρονικές τους προσπάθειες για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεκτικότητας και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία μεταξύ των λαών μας που μας συνδέουν όπως η εξωστρέφεια και η ναυτική παράδοση, που αποδεικνύουν στην πράξη, ότι κοιτάμε εκτός συνόρων για νέες εμπειρίες, αλλά και για να κατανοήσουμε καλύτερα την ίδια μας την θέση στον κόσμο.

Υπογράμμισε, επίσης, τους προσωπικούς τους δεσμούς με την Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε, όπως είπε για πρώτη φορά πριν από 54 χρόνια και ακόμα θυμάται την εξαιρετική εντύπωση που είχε αποκομίσει από εκείνη την επίσκεψη, αλλά και όλες τις υπόλοιπες φορές, που είχε την ευκαιρία σε ιδιωτικό επίπεδο να επισκεφθεί την χώρα μας και να γνωρίσει τις ομορφιές της.

Εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δυο χωρών θα συνεχιστούν και θα ενδυναμωθούν και τόνισε την ιδιαίτερη χαρά τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του Δούκισσας της Κορνουάλης, που βρίσκονται στην Ελλάδα και θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο δείπνο προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους παρευρέθηκαν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, αρκετά μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, καθώς και εξέχοντα στελέχη του επιχειρηματικού, διπλωματικού και ακαδημαϊκού κόσμου, αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και της διανόησης από Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία.

Το μενού


· Αιγαιοπελαγίτικη τριλογία ψαριών με ούζο και αυγοτάραχο Μεσολογγίου

· Σφυρίδα στο φούρνο με ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα, γαρνιρισμένη με λαχανικά ατμού

· Καρυδόπιτα με παγωτό μαστίχας Χίου

· Φρούτα εποχής

· Καφές

Κρασιά


· Λευκό κτήμα Βιβλία Χώρα 2017

· Κόκκινο Shateau Julia, Merlot, Κτήμα Κ.Λαζαρίδη 2014

· Γλυκό κρασί Μοσχάτος Ρίου-Πατρών, Α. Παρπαρούσης 2014

Η επίσκεψη του Καρόλου

Αρχισε το μεσημέρι της Τετάρτης η επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα στην Ελλάδα.

Στις 15:00 το αεροσκάφος του πρίγκιπα της Ουαλίας και της συζύγου του δούκισσας της Κορνουάλης προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Τους υψηλούς καλεσμένους υποδέχθηκε ο Τέρενς Κουίκ.

Το πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και στη συνέχεια θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο.

Στο προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Αφού καλωσόρισε τον πρίγκιπα της Ουαλίας, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «ποτέ δεν ξεχνάμε το Λόρδο Βύρωνα, το Ναυαρίνο και τους κοινούς αγώνες που οι δύο χώρες δώσαμε σε δύο Παγκόσμιους πολέμους», ενώ έκανε λόγο για ιστορική επίσκεψη.

Τόνισε, δε, ότι οι δύο χώρες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στον ταραγμένο πλανήτη.

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Κάρολος στάθηκε στους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών.

«Έχω μόνο θερμά λόγια για τη σχέση των δύο χωρών. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε», πρόσθεσε.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κάρολος

Ορόσημο στις σχέσεις της Ελλάδας και της Βρετανίας μπορεί να αποτελέσει η πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στην Αθήνα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, και ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε πρόσκληση που του απηύθυνε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέϊ, να επισκεφθεί το Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Τη βεβαιότητα ότι Ελλάδα και Βρετανία θα πετύχουν πολλά με τη συνεργασία τους στα θέματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης, εξέφρασε, από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Κάρολος.

Στο Μουσείο Μπενάκη Μπαζιάνα-Καμίλα

Το Μουσείο Μπενάκη επισκέφθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέττυ Μπαζιάνα και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας.

Μετά από πρόσκληση της κ. Μπαζιάνα, οι δύο κυρίες επισκέφθηκαν το κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη  που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο της οικογένειας Μπενάκη, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έναντι του Εθνικού Κήπου. Το εν λόγω Μουσείο φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά έργα όλων των εποχών της ελληνικής ιστορίας και τέχνης, από την προϊστορική εποχή μέχρι τους σύγχρονους καιρούς.

Η κ. Μπαζιάνα είχε την ευκαιρία να ξεναγήσει στη σημαντική αυτή συλλογή τη δούκισσα της Κορνουάλης, η οποία έχει εκδηλώσει την αγάπη της για τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, όπως άλλωστε και ο πρίγκιπας Κάρολος.

Το Μουσείο Μπενάκη αποτελεί τον παλαιότερο πολιτιστικό φορέα ιδιωτικού δικαίου στη χώρα και έναν από τους σημαντικότερους του είδους, αφού υπό την διεύθυνση του προσφάτως εκλιπόντα  Άγγελου Δεληβορριά κατόρθωσε, όχι μόνο να αναπτυχθεί και να αποκτήσει διεθνή αίγλη, αλλά και να αναδείξει τη διαχρονικότητα των μορφών του πολιτισμού και της ιστορίας μας.


Το πρόγραμμα της Πέμπτης

Την Πέμπτη οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα μεταβούν στον Πειραιά για επαφές και επίσκεψη στο συμμαχικό κοιμητήριο του Φαλήρου, επίσκεψη σε βρετανικό πολεμικό πλοίο καθώς και στο θωρηκτό Αβέρωφ. Στη συνέχεια θα βρεθεί στο συνέδριο του Βρετανικού Συμβουλίου για το διεθνή πρόγραμμα ανώτατης εκπαίδευσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Παρασκευή Κάρολος και Καμίλα θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στην Κρήτη, που έχει συνδεθεί με την βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια τα γραφεία ΜΚΟ για τους πρόσφυγες.

Η Κρήτη θα αποχαιρετίσει το πριγκιπικό ζεύγος με ένα καλό κρητικό γλέντι.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου στην Ελλάδα, καθώς η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 1998, και την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας για τη δούκισσα της Κορνουάλης. Όπως έχει γίνει γνωστό από τη βρετανική πλευρά, η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα, έχει σκοπό να τιμήσει τους μακραίωνους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας στο παρελθόν, στο πλαίσιο ιδιωτικών επισκέψεων, ενώ διατηρεί στενούς δεσμούς με το 'Αγιον Όρος, το οποίο έχει επισκεφθεί πολλές φορές και ειδικότερα τη Μονή Βατοπεδίου.

Επίσης, αρκετές φορές έχει επισκεφθεί ιδιωτικώς τα νησιά του Ιονίου, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στη Λευκάδα. Εξάλλου, ο πατέρας του Καρόλου, πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, έχει γεννηθεί στην Κέρκυρα.Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κόκκινα βέλη» της RAF πάνω από τον Φλοίσβο στην επίσκεψη Κάρολου 
 
 
σχόλια (20)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ψαχνωντας για στρατηγικους συμμαχους εν οψη Brexit | 11/05/2018 14:25
  Μαγκες η Ελλαδα και η ναυτιλια της δεν ειναι παραγκα ουτε μπερντες του καραγκιοζη, ετσι και αιμοραγιση απο την ελληνικη ναυτιλια η Fenchurch street μετα το Brexit...την εχουνε βαψει πια για τα καλα οι Αγγλοι.... Ηδη τα νοσοκομεια υπολειτουργουν λογω ελειψης νοοσοκομων, χιλιαδες θεσεις εργασιας εχουν ηδη χαθει, ακομα και η BT ετοιμαζετε για αναχωρηση, και ολα αυτα εξ αιτιας των Αρχισαλιαγκων μπορις και ναιτζελ.Τωρα στελνουν τον Καρολο μηπως μπαλωσει καμμια τρυπα.Το ηνωμενο βασιλειο ταξιδευει ολοταχως προς το περιθωριο και δυστυχως η αντιπολιτευση και ειδικα ο Τζερεμυ Κορμπιν που καποτε τον εμπιστευτηκαμε το παιζη ποντιος πιλατος.Οι μονοι μη ευρωσκεπτικιστες ειναι η μειοψηφια των liberals
  Σαφριδης
  απάντηση01
   
   
  Περι Μαρμαρων και Μουσείων | 11/05/2018 14:09
  Εχουν γραφει πολλα για το θεμα των Ελγινιων Μαρμαρων, αλλα εχω μια απορια..... γιατι δεν απαιτήσαμε ποτε την Νικη της Σαμοθρακης απο τους γάλλους, γιατι η Αιγυπτιοι δεν ζητουν πισω τις μουμιες, την στηλη της Ροζετας γιατι οι Ιταλοι δεν ζητουν πισω τα χιλιαδες εκθεματα της Αρχαιας Ρωμης...εμεις ομως εκει επειδη η Μελινα η συγχωρημενη ξεκινησε αυτην την εκστρατεια επιστροφής των Μαρμαρων στην χωρα τους. Ξερετε οτι στην Κοπεγχαγη βρισκεται ενα πανεμορφο αγαλμα απο χρυσο που αποτυπώνει τον Απολλωνα με το αρμα του και συναμα αποδεικνύει τις εμπορικες σχεσεις των Ελληνων ακομα και με τους αρχαιους Βικινγκς. Το Βρεττανικο μουσειο ενα απο τα μεγαλυτερα του κοσμου τιμα την Ελλαδα και την Αιγυπτο με τις μεγαλυτερες αιθουσες του. Εκκατομυρια ανθρωποι απο ολο τον κοσμο ισως εχουν μοναδικη ευκαιρια να δουν τα θαυματα του αρχαιου ελληνικου πολιτισμου, πολλοι απο αυτους αποφασιζουν να δουν τον Παρθενωνα απο κοντά και έρχονται Ελλαδα που πολλοι απο αυτους ουτε ξερουν κατα που πεφτει. Προσωπικα εχω την αποψη οτι τα Αγαλματα καλα βρισκονται εκει που ειναι.. Ζωντας Αγγλια εχω πάει για ξεναγηση στο Βρετανικο μουσειο σχεδον ολους οσους μας επισκεπτονται, Ελληνες και μη Ελληνες.... Μια τελευταια ερωτηση 5.000.000 Αθηναιοι αραγε ποσοι εχουν ανέβει στην Ακροπολη???? που την βλεπουν καθε μερα απο τα παραθυρα των σπιτιων τους και ποσοι απο αυτους εχουν επισκεφθει εστω μια φορα το νεο Μουσειο της Ακροπολης....??? Και διαβαστε κατι που ισως σας κανει να αλλαξετε γνωμη περι αγαλματων του Βρεττανικου μουσειου...φυσικα αυτά δεν τα αναφερει ο ελληνικος τυπος.... Και επειδη ισωςδεν επιτρεπετε να βαζουμε links σε σχολια γκουγκλαρετε αυτο “British Museum Rodin's work to go on show in London next to Parthenon marbles”
  Γιωργος Σ. Chelsea
  απάντηση01
   
   
  Βήμα ..τα μάρμαρα έρχονται .. | 11/05/2018 04:42
  Σας το είχα γράψει .απο παλια .το ερώτημα είναι θα μπορούν οι Έλληνες να τα πάνε όπου θέλουν η θα είναι ακόμα υπό την κηδεμονία των πρωιν ιδιοκτητών ..μεχρι και το τεράστιο διαμάντι θα επιστρέψουν πίσω στην ίνδια ....
  Christos
  απάντηση05
   
   
   
  ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΖΟΥΛΟΥ | 11/05/2018 00:07
  ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΜΜΕΣΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ DIANA ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΡΝΗ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ, ΑΦΟΥ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΕΙΧΕ ΒΟΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ MAΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ,ΓΙΑΤΙ Ο CHARLY ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΕΦΤΑΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
  N.
  απάντηση26
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Εκτιμώ βαθύτατα... | 10/05/2018 09:32
  ...την σύντροφο του πρωθυπουργού κα Περιστέρα: για λόγους εθνικού συμφέροντος «ξενάγησε» μιά ταξική εχθρό σ'ένα ταξικά εχθρικό μουσείο...
  aanton
  απάντηση83
   
   
  Μας ξαναβάλανε στη θέση μας... | 10/05/2018 08:47
  ... δηλαδή στο περιθώριο της «Δύσης» στην οποία ανήκομεν.Να εξηγήσω:Την πρώτη χαϊδευτική καρπαζιά μας την έδωσε ο πρόεδρος Ομπάμα.Στα (8) προεδρείας επισκέφτηκε την Τουρκία 2 φορές την Ελλάδα ΚΑΜΜΙΑ.Βρήκε να μας επισκεφθεί την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ εβδομάδα της προεδρίας τουόταν πιά ήταν "lame duck".Ταξίδεψε με το AirForce 1 και έκανε τον τουρισμό του.Τώρα, μας θυμήθηκε για επίσημο τουρισμό το Η.Β.Η Ελισάβετ, στα 66 χρόνια της βασιλείας της επισκέφθηκε την Τουρκία 2 φορές την Ελλάδα ΚΑΜΜΙΑ. Μας ήρθε ο Κάρολος, διάδοχος, για να εισπράξει τεμενάδες. Έπρεπε διπλωματικά να ΜΗΝ δεχθούμε τις 2 επισκέψεις. Να μας επισκεφθούν οι κανονικοί αρχηγοί κρατών των χωρών αυτών όταν - όχι να μας πετάνε ξεροκόμματα.
  aanton
  απάντηση78
   
   
  Για μιά ακόμη φορά μας έβαλαν στη θέση μας... | 10/05/2018 08:43
  ... δηλαδή στο περιθώριο της «Δύσης» στην οποία ανήκομεν.Να εξηγήσω:Την πρώτη χαϊδευτική καρπαζιά μας την έδωσε ο πρόεδρος Ομπάμα.Στα (8) προεδρείας επισκέφτηκε την Τουρκία 2 φορές την Ελλάδα ΚΑΜΜΙΑ.Βρήκε να μας επισκεφθεί την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ εβδομάδα της προεδρίας τουόταν πιά ήταν "lame duck".Ταξίδεψε με το AirForce 1 και έκανε τον τουρισμό του.Τώρα, μας θυμήθηκε για επίσημο τουρισμό το Η.Β.Η Ελισάβετ, στα 66 χρόνια της βασιλείας της επισκέφθηκε την Τουρκία 2 φορές την Ελλάδα ΚΑΜΜΙΑ. Μας ήρθε ο Κάρολος, διάδοχος, για να εισπράξει τεμενάδες. Έπρεπε διπλωματικά να ΜΗΝ δεχθούμε τις 2 επισκέψεις. Να μας επισκεφθούν οι κανονικοί αρχηγοί κρατών των χωρών αυτών όταν - όχι να μας πετάνε ξεροκόμματα.
  aanton
  απάντηση56
   
   
  Ένα βραδάκι αδιάφορο | 10/05/2018 03:47
  Ως "κόρη" η κ. Μπαζιάνα δίπλα στην ολοστόλιστη "δούκισσα" μασουλώντας ωμά μπρόκολα και στεγνά ψάρια(πάλι!) μασκαρεμένα με σαλτσούλες και φυλλαράκια μάλλον πλήξη και αμηχανία (ενίοτε) εξέλαβα, όσο και τα λεγόμενα από προέδρους, πρίγκιπες, πρωθυπουργούς και βεζίρηδες αυτά άστα να τα πάρει το φαιδρό αεράκι... ουφ! Ευτυχώς που υπήρχαν φρέσκα λουλούδια, νόστιμοι τσολιάδες και το θεσπέσιο μοσχάτο του Παρπαρούση. Έστω.
  θεατής
  απάντηση73
   
   
  Και τώρα θα ακολουθήσει το Καμήλιο γεύμα: | 09/05/2018 23:15
  Πρώτο πρόγευμα τα παυλοποιημένα δαχτυλάκια γιαχνί, δεύτερο οι μεταξωτές γραβάτες του Δρ. Τσιπ με κέτσαπ και ως κύριο πιάτο κουλικό μπούτι φρικασέ. Dessert έχουμε άφθονα: Mattonella, Lukumades, Yogolicious κλπ. Κατόπιν αυτού, ο κ. Παυλάρχης ΠτΔ θα πάει αυτοπροσώπως στο Λονδίνο για να μας φέρει πίσω τα αγάλματα. Βέβαια, καθώς αυτά είναι λίγο βαριά, θα τα φορτώσει στην Καμήλα, αλλά πάντα υπό το ξάγρυπνο βλέμμα του Δρ. Τσιπ για να μην πάει κάτι κατά της «δίκαιης ανάπτυξης».
  Michail Leon
  απάντηση94
   
   
   
  kyriakos | 09/05/2018 20:33
  Ρεζίλι και στον Κάρολο! Όχι φυσικά για τα αγγλικά του μπετοβλακα αλλά γιατί ο Κάρολος είναι και λίγο αλάνι και θα τον πάρει χαμπάρι τον αλητακο σε πέντε λεπτά.
  kyriakos
  απάντηση115
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Το Brexit έφερε τον διάδοχο του Βρεττανικού στέματος στην Ελλάδα. | 09/05/2018 17:19
  Γράφονται πολλά για τον λόγο που η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της ποτέ δεν ήρθαν στην Ελλάδα. Απ΄όσο θυμάμαι ούτε Βρεττανός πρωθυπουργός μας έχει επισκεφθεί επίσημα. Ο λόγος είναι το Κυπριακό.Δεν μας την έδωσαν την Κύπρο επειδή είναι απέναντι από το κανάλι του ΣΟΥΕΖ. Τα περί πικρίας για το ότι καταργήσαμε την μοναρχία είναι γελοία. Τον πατέρα του πρίγκηπα Φιλίππου άλλωστε δεν τον τουφεκίσαμε, όπως ποτέ δεν πειράξαμε ούτε μια τρίχα από οποιοδήποτε μέλος της (ξένης) πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας η οποία μάλιστα έχει πολύ βεβαρημένο ποινικό μητρώο. ΥΓ Επειδή τιμούμε τους φίλους μας έχουμε άγαλμα της βασιλίσσης Βικτωρίας και οδό Γλάδστωνος και πλατεία Κάνιγγος. Αυτά.
  Ο προβληματιζόμενος.
  απάντηση1915
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Λοιπόν μάγκες .. | 09/05/2018 14:10
  Χθες ο τραμπ κατούρησε τους μουλάδες .σημερα αποβιβάζεται βρετανός αυτόκρατωρας .για να δούμε την συμπεριφορά του γείτονα .στης προσεχής μέρες ;
  Christos
  απάντηση1128
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-