Διαψεύδει τις δηλώσεις του συμβούλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, στις οποίες ισχυρίζεται ότι τουρκικές δυνάμεις κατέβασαν ελληνικές σημαίες από βραχονησίδες και έστειλαν βίντεο στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Σε συνέντευξη του στο «Ραδιόφωνο 24/7», ο Φ. Κουβέλης αναφερόμενος στη συνέντευξη του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε «βήμα καλής θέλησης» το πρώτο σκέλος της, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό το βήμα αναιρείται με το δεύτερο σκέλος της συνέντευξης, στο οποίο ο Ερντογάν, μιλάει για ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους Έλληνες στρατιωτικούς, μετατρέποντάς τους, όπως υπογράμμισε σε ομήρους και εργαλείο πίεσης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε παράλληλα ότι πρόκειται για ανόμοιες περιπτώσεις, καθώς οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κάνει κάποια παρανομία, ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο και δικάστηκαν με βάση το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο.

Για τις δηλώσεις του Γ. Μπουλούτ που είδαν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες αναφέρει ότι έχουν αφαιρεθεί ελληνικές σημαίες από βραχονησίδες και υπάρχει βίντεο με το οποίο ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν γνωρίζει το δημοσίευμα και πως δεν υπάρχει σχετικό βίντεο.