Χυδαία πρόκληση στη μνήμη των ανθρώπων που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, χαρακτηρίζει την προσφορά των εμβατηρίων της χούντας από εφημερίδα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι νοσταλγοί της χούντας, όσοι επιχειρούν να παραχαράξουν την ιστορία, έστω και διά της «πλαγίας οδού», να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά, ούτε τη φρίκη της επταετίας, ούτε τους αγώνες που δόθηκαν εναντίον του χουντικού καθεστώτος, αγώνες που αποτελούν, ιδιαιτέρως σήμερα, πολύτιμη παρακαταθήκη» συμπληρώνει η Κουμουνδούρου.

ΣΥΡΙΖΑ: Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα λησμονήσουμε τη βαρβαρότητα της 21ης Απριλίου

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν πρόκειται να λησμονήσουμε τη βαρβαρότητα, το σκοτάδι και τα εγκλήματα του καθεστώτος της 21ης Απριλίου» αναφέρει στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 51 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«51 χρόνια μετά την εγκαθίδρυση της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών, αποτίουμε φόρο τιμής στους αγώνες του λαού για Δημοκρατία, Ελευθερία και λαϊκή κυριαρχία. Θυμόμαστε και τιμούμε όσους και όσες αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, θυσιάστηκαν, υπερασπιζόμενοι ανώτερες αξίες και ιδανικά» τονίζει, προσθέτοντας πως «στις μέρες μας, όπου σε πολλές χώρες της Ευρώπης βρίσκουν ξανά πρόσφορο έδαφος ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός, το μίσος για τη Δημοκρατία, είναι αναγκαία όσο ποτέ η διαρκής πάλη για την Ελευθερία, την Αλληλεγγύη, για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

«Ιδιαίτερα στη χώρα μας, όπου οι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού, όπως η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, ποντάροντας στη λήθη και βασιζόμενοι στα πιο ταπεινά ένστικτα, η μνήμη της αντίστασης του ελληνικού λαού κατά τη σκοτεινή περίοδο της επταετίας, αποτελεί καθήκον και πολύτιμη παρακαταθήκη για τους νέους αγώνες ενάντια στη βαρβαρότητα» καταλήγει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα η καταδίκη του Ζαριανόπουλου

Την ολόπλευρη συμπαράσταση του στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ.Ζαριανόπουλου εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η καταδίκη του γιατί αποκάλεσε τους χρυσαυγίτες «αυτό που πραγματικά είναι» προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

«Η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, για εξύβριση και ηθική βλάβη επειδή το 2012 είχε αποκαλέσει τους χρυσαυγίτες, αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή νοσταλγούς του Χίτλερ και των πολιτικών απογόνων του, προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την ολόπλευρη συμπαράσταση του στον ευρωβουλευτή.

«Η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική συμμορία, κάτι που και η ίδια, μέχρι πρότινος, όχι μόνο δεν το έκρυβε αλλά και το διατυμπάνιζε», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Τέτοιες αποφάσεις, το μόνο που καταφέρνουν αντικειμενικά, είναι να χρησιμοποιούνται από το νεοναζιστικό μόρφωμα, ως φύλο συκής για να καλυφθεί η εγκληματική του δράση, τη στιγμή μάλιστα που η δίκη του, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες και σωρεία κακουργηματικών πράξεων, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

«Απαράδεκτη» θεωρεί την καταδίκη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter: «Υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους για την άστοχη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης ότι η ΧΑ διώκεται από την ελληνική δικαιοσύνη για ‘σύσταση εγκληματικής οργάνωσης’. Απαράδεκτη η καταδίκη για εξύβριση ευρωβουλευτή του ΚΚΕ για αυστηρές δηλώσεις του κατά της ΧΑ».