«Το μετρό δεν είναι πια ανέκδοτο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά στα όσα ανέφερε η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης για τις εργασίες του Μετρό και τη διαβούλευση για την επέκτασή του προς τα δυτικά της πόλης.

«Εάν εκεί στη ΝΔ, επεδείκνυαν, όταν ήταν στην κυβέρνηση, την ίδια παραγωγικότητα στην εκτέλεση του έργου, με αυτήν που επιδεικνύουν στην ταχύτητα έκδοσης ανακοινώσεων, σήμερα οι Θεσσαλονικείς θα χρησιμοποιούσαν το Μετρό. Όμως δυστυχώς για την πόλη έπραξαν ακριβώς το αντίθετο με αποτέλεσμα από το 2006 να έχει υλοποιηθεί μόνον το 40% του έργου. Παρέδωσαν μάλιστα στη νέα κυβέρνηση ένα έργο σταματημένο, με την πόλη να μοιάζει με απέραντη λαμαρινούπολη και την αγορά να στενάζει μέσα σε συνθήκες κρίσης. Αυτή ήταν η συνεισφορά τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Το χρονοδιάγραμμα τηρείται πλέον απαρέγκλιτα. Έτσι η διοίκηση της εταιρίας μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον του έργου συζητώντας με την τοπική κοινωνία» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η διαβούλευση. Βλέπετε το να συζητάς με τους ενδιαφερόμενους δεν είναι κάτι που περιλαμβάνεται στην αντίληψη που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την άσκηση πολιτικής».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταλήγει πως «το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρά. Οι κάτοικοι αυτής της πόλης το βλέπουν καθημερινά περνώντας από τα εργοτάξια, τις λαμαρίνες σιγά – σιγά να απομακρύνονται, λωρίδες δρόμων να δίνονται στην κυκλοφορία. Και επειδή η πραγματικότητα όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι δεν μπορεί να παραποιηθεί, νομίζουμε πως η εμμονή τους με το Μετρό υποκρύπτει είτε προσωπική εμπάθεια είτε σκοπιμότητες».