Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ύστερα από βίντεο που τον δείχνει να φωνάζειμαζί με πλήθος οπαδών του ΠΑΟΚ, το σύνθημα «να καεί, να καεί η […] η Βουλή».

Είχε προηγηθεί η απολογητική επιστολή του βουλευτή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, η οποία κοινοποιήθηκε στη Διάσκεψη και με την οποία ο κ. Φωκάς ζητά «συγνώμη για το όλο συμβάν». «Σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της», αναφέρει.

Παραδέχεται δε το λάθος του σημειώνοντας: «Μεταξύ των φιλάθλων επικράτησαν ακραία συνθήματα, λόγω της δυσαρέσκειας για την αδικία του ΠΑΟΚ και εγώ έκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντάς τους».

Μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την απόφαση για την παραπομπή του κ. Φωκά αύριο στην επιτροπή δεοντολογίας του κοινοβουλίου.

«Αποφασίσαμε στην Διάσκεψη των Προέδρων να κληθεί αύριο στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο βουλευτής Φωκάς να δώσει τις εξηγήσεις που θεωρεί ο ίδιος ότι πρέπει να δώσει. Έχει στείλει ο ίδιος και επιστολή στην διάσκεψη των προέδρων. Αύριο θα υπάρξει αποδοκιμασία της δικής του παρουσίας και συμπεριφοράς. Δεν λέω ενέργειας, άλλο οι ενέργειες και άλλο η παρουσία. Όλα αυτά θα τα δει αύριο η επιτροπή δεοντολογίας. Δεν θέλαμε αυτό το θέμα να περάσει χωρίς συζήτηση διότι αφορά στον πυρήνα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, στην ίδια την Βουλή» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.