από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 

Σε κρίσιμη καμπή οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις Γιλντιρίμ

Τι ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός σύμφωνα με τη Hurriyet - Στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς»τρεις νεαροί άνδρες ύψωσαν την ελληνική σημαία - Κουβέλης: Ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο - Τι λένε οι τρεις νεαροί και ο δήμαρχος Φούρνων - Ενημέρωσαν την Αθήνα υποστηρίζουν οι Τούρκοι
Σε κρίσιμη καμπή οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις Γιλντιρίμ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με τά τις προκλητικές δηλώσεις Γιλντιρίμ σχετικά με το κατέβασμα ελληνικής σημαίας από βραχονησίδα, αξιόπιστη πηγή σχολιάζει πως από τη στιγμή που οι δηλώσεις αυτές έγιναν δια στόματος του πρωθυπουργού της Τουρκίας και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της γειτονικής χώρας.

Είναι εμφανές ότι οι γείτονές μας επιζητούν με κάθε ευκαιρία ένταση.

Υπό αυτό το κλίμα, λαμβάνει μεγαλύτερη διάσταση και η σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο, ο οποίος στις 11.00 θα εγκαινιάσει τη μονάδα αφαλάτωσης του νησιού.

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρόδο όπου διεξάγεται το 13ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου, στο ξενοδοχείο «Ρόδος Παλάς».

Στις 18:00 ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ενημέρωσαν την Αθήνα


Μια νέα εκδοχή για όσα υποστήριξε τη Δευτέρα ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα, δίνει την Τρίτη ο τουρκικός Τύπος.

Σύμφωνα με την Hurriyet, οι τουρκικές αρχές αντιλήφθηκαν την Παρασκευή ότι ανέβηκε η σημαία σε μια βραχονησίδα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εκδοχή της τουρκικής εφημερίδας, οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το Σάββατο σε «κάθε βαθμίδα» τις ελληνικές αρχές και ζήτησαν να κατέβει η σημαία.

Όταν, σύμφωνα με τη Hurriyet, δεν υπήρξε αντίδραση, τότε άνδρες των υποβρυχίων καταστροφών του τουρκικού λιμενικού (SAT) πήγαν την Κυριακή στη βραχονησίδα και κατέβασαν μόνοι τους την ελληνική σημαία.

Σημειώνεται ότι η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ονομαστικά τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος.

Ολες οι σημαίες στις θέσεις τους


«Όλες οι σημαίες είναι στις θέσεις τους» διαβεβαίωσε την Τρίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κορυφαία πηγή του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το λιμενικό σώμα, έχει αναλάβει από τη Δευτέρα την επιτήρηση των βραχονησίδων γύρω από του Φούρνους. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του samostimes.gr, το λιμενικό δεν επιτρέπει πλέον την προσέγγιση στις βραχονησίδες Ανθρωποφάγοι, μετά την πρωτοβουλία τριών νεαρών να σηκώσουν σημαίες σε πέντε βραχονησίδες.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων και μια συνολική πολιτική. Η δημιουργία της έντασης, αυτή τη στιγμή, δεν ωφελεί κανέναν. Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ούτε στο εσωτερικό ούτε πουθενά αλλού» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Αμανατίδης για την πρωτοβουλία νεαρών να σηκώσουν σημαίες σε βραχονησίδες.

«Δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή της ελληνικής σημαίας στους Ανθρωποφάγους, δεν υπάρχει καμία τέτοια δραστηριότητα» υπογράμμισε εξάλλου ο Γιάννης Αμανατίδης, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Άγκυρας.

Την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι κατασκεύασαν την «είδηση» για το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας, ως αντιπερισπασμό στο περιστατικό στη Ρω, εξέφρασε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης. Προειδοποίησε δε, ότι ένα επεισόδιο σε αναχαίτιση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θερμό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ένας από τους νεαρούς που σήκωσαν σημαίες σε πέντε βραχονησίδες δήλωσε πως η πράξη τους δεν είχε πολιτικά κίνητρα και ότι το έκαναν για τη σημαία και την πατρίδα. «Δεν είμαστε μέλη της Χρυσής Αυγής. Εγώ δεν έχω ψηφίσει κανένα κόμμα» είπε.

Οι προκλητικές δηλώσεις Γιλντιρίμ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε την Δευτέρα ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Σε ομιλία του ανέφερε ότι η η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί στη βραχονησίδα Αντρόφωτος, όπως μεταδίδει η Hurriyet.«Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλιές παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου ανοικτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να απέχει από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση» είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσίευμα του Σκάι στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, τρεις νεαροί άνδρες από τους Φούρνους Κορσεών, ύψωσαν την ελληνική σημαία.

Οι νεαροί κατευθύνθηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στο σημείο, όπου και τοποθέτησαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα.
Κουβέλης: Ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο

 
Το υπουργείο Άμυνας γνωρίζει τις πληροφορίες για δημοσιεύματα, σχετικά με τις δηλώσεις Γιλντιρίμ, ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο και έχω ζητήσει ενημέρωση συστηματική και επίμονη από τα αρμόδια όργανα και στελέχη των Ενόπλών Δυνάμεων, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, ο Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Βρισκόμαστε σε ένα ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο, πρόσθεσε, αλλά η διάταξη των δικών μας δυνάμεων για τις αναχαιτίσεις γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε καταπόνηση των πιλότων μας.

Χαμός στην Τουρκία με προπαγάνδα και απανωτά δημοσιέυματα


Πόλεμος προπαγάνδας από την πλευρά της Τουρκίας με απανωτά δημοσιεύματα όπου δίνονται και φωτογραφίες από την ελληνική σημαία που ανέβηκε στην βραχονησίδα, αλλά και τις δηλώσεις των Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου.
Η επικίνδυνη ένταση που προκαλούν τέτοια περιστατικά ανησυχεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση η οποία έσπευσε να διαψεύσει ότι υπήρξε περιστατικό με Τούρκους, κομάντος ή όχι, που πήγαν σε ελληνικό έδαφος και κατέβασαν σημαία.

Μάλιστα, σκάφος του Λιμενικού πήγε νωρίτερα στην περιοχή και, όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές, στη νησίδα Ανθρωποφάς «ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει» ελληνική σημαία. Από την άλλη, σε άλλες 4 βραχονησίδες γύρω από τους Φούρνους «υπήρχαν και υπάρχουν» ελληνικές σημαίες. Κάτι που διαβεβαίωναν και κάτοικοι της περιοχής.
Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον έχουν οι πρώτες δηλώσεις των νεαρών που φέρεται να σήκωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάγος και να φωτογραφήθηκαν μάλιστα.

Ο ένας από τους 3 νεαρούς μίλησε στο star.gr λέγοντας: «Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο», τον σμηναγό που σκοτώθηκε με το Μιράζ».

Όπως τόνισε, η παρέα των τριών παλικαριών θέλησε την περασμένη Παρασκευή - εκ μέρους όλων των Φούρνων - να τιμήσει τον ήρωα-σμηναγό που σκοτώθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου, όταν το Μιράζ που πιλόταρε συνετρίβη στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του».

Ανέφερε ακόμη πως δεν έχει βάλει μόνο μία σημαία, στον Μικρό Ανθρωποφάγο, αλλά συνολικά 5 σε γύρω βραχονησίδες και νησάκια. Μάλιστα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι Τούρκοι κομάντος ήταν αυτοί που κατέβασαν τη σημαία, όπως ισχυρίστηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τουρκικά μέσα.

«Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία» είπε στο star.gr.

Κυματίζει κανονικά


Ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, μιλώντας σε διάφορα μέσα ενημέρωσης είπε ότι η ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα κυματίζει κανονικά. Ο ίδιος, μαζί με κλιμάκιο του λιμενικού, βρέθηκε στο κοντινότερο σημείο των Φούρνων με την συγκεκριμένη βραχονησίδα και χρησιμοποίησε κυάλια για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο κ. Μαρούσης εξήγησε ότι είχε ενημερωθεί πριν από λίγες ημέρες μέσω των social media για την ενέργεια τριών ατόμων, να σηκώσουν Ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα. «Ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Μαρούσης, επιβεβαίωσε το γεγονός της τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», του συμπλέγματος των Φούρνων, Επαρχίας Ικαρίας, από τρεις νεαρούς κατοίκους του νησιού, την Παρασκευή 13 Απριλίου. «Δεν το είδαν σαν κάτι το τόσο σημαντικό. Έτσι κι αλλιώς είναι ελληνικό έδαφος», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μαρούσης, μετέβη στο σημείο ώστε να επιβεβαιώσει αν η σημαία βρίσκεται ακόμη πάνω στη βραχονησίδα και όπως είπε χαρακτηριστικά: «η σημαία κυματίζει».

Ο κ. Μαρούσης, είπε ότι οι τρεις νεαροί «πήγαν σε τρεις βραχονησίδες στη νότια πλευρά του νησιού και μία στη βόρεια και τοποθέτησαν σημαίες. Σε αυτά τα τέσσερα σημεία κυματίζουν οι σημαίες που έβαλαν. Δεν υπήρχαν πριν σημαίες. Αν είναι τόσο εύκολο να έρθουν όπως λέει ο κ. Γιλντιρίμ και να κατεβάσουν τις σημαίες , θα διαφωνήσω».
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία των αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελάδας και Τουρκίας 
 
 
σχόλια (26)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Οι Τούρκοι είναι "φίλοι" μας..... | 18/04/2018 10:32
  Δεν άκουσα κανένα υποστηρικτή της Ελληνοτουρκικής Φιλίας να παίρνει θέση στις προκλήσεις των Τούρκων .. τι έγινε ; O Κύριος Μπουτάρης ; Αλλά και οι φίλτατοι Μουσουλμάνοι Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου ; που είναι ;
  Νίκος
  απάντηση80
   
   
   
  Η ανυψωση ελληνικης σημαιας σε ελληνικο νησι | 17/04/2018 16:47
  ειναι θεμα του ελληνικου πολεμικου ναυτικου η του λιμενικου και οχι του καθε ΜΑΛΑΚΑ....Δημαρχου η ιδιωτη. αρκετα πια....
  το παραχεσατε κυριοι Ελληναραδες προβοκατορες
  απάντηση65
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ποιοι ειναι αυτοι οι τρεις νεοι ? | 17/04/2018 16:41
  που πηγαν για πασχα στους Φουρνους?? μηπως απο Κομοτηνη.?
  προβοκατσιες.....
  απάντηση25
   
   
  Δεν βλέπω κανένα σοβαρό πρόβλημα με τους Τούρκους | 17/04/2018 14:32
  Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν έχουν δηλώσει στο κτηματολόγιο τις βραχονησίδες που διεκδικούν και πληρώνουν ΕΝΦΙΑ να τα κρατήσουν. Αν κάνουν και κανένα παράνομο κτίσμα τότε μπλέξανε και θα παρατήσουν. WIN WIN Situation.
  Γιώργος Παπαηλίου
  απάντηση132
   
   
  Προς πολιτικους! | 17/04/2018 13:58
  Ολων των κομματων. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ! Επειδη τα εχετε χαμενα, να τι πρεπει να κανετε: Υπαρχουν οπως ξερετε εκατονταδες βραχονησιδες ακατοικητες στη θαλασσα Σαμου, Δωδεκανησα, Βορειοανατολικο Αιγαιο . Οι περισσοτερες απο αυτες ομως εχουν σημαδια Ελληνικης εκμεταλευσης. Αφηστε της σημαιες προς το παρων και βοηθησετε αυτους τους ανθρωπους που εχουν καποια ζωα εκμεταλευσης και μερικες ελιες να επεκτεινουν της δραστηριοτητες τους.
  INK
  απάντηση201
   
   
  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ | 17/04/2018 11:40
  ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ? - ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ - ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ.
  KOSTAS
  απάντηση313
   
   
  Συνεχεια του σχολιου που εκανε ο σχολιαστης ετοιμος | 17/04/2018 11:37
  Η google το εχει παραξηλωσει στην εχθρικη σταση εναντι της Ελλαδας, οχι μονο η ονομασια των ιμιων ως Kardak αλλα και η FYROM στα Google maps εμφανζετε ως σκετο MACEDONIA και απο κατω σε παρενθεση (FYROM). Μηπως η κυβερνηση πρεπει να τραβηξη το αυτι τους η να τους στειλη στην Χαγη να μαθουν γεωγραφια και πολιτικη?
  ιχθυοσκαλα
  απάντηση228
   
   
  Ο αέρας | 17/04/2018 11:34
  Οταν οι τούρκοι φθάσουν στο Λαύριο διότι εμείς έχουμε ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ανεβάσουν την σημαία τους στο ναό του Ποσειδώνα τότε θα παρακαλάμε να φυσήξει ο αέρας να την πάρει όπως έλεγε και ο πάγκαλος ...
  Κωνσταντίνος Ε
  απάντηση213
   
   
  ΣΙΓΑ ΡΕ..... | 17/04/2018 08:40
  Υποστολη σημαιας εκαναν οι ανθρωποι αφου οι δικοι μας ξεχασαν να την υποστειλουν με το σουρουπο, πως κανετε ετσι!!!!
  pg
  απάντηση417
   
   
  Ποιός θα επέμβη | 17/04/2018 00:27
  για να πάψει το Google-Earth και το Google-Maps να έμφανίζουν τα Ιμια και με την τουρκική ονομασία "kardak"? Αν δεν γίνουν κινήσεις από την πολιτική ηγεσία άμεσα, σε λίγο θα μαθαίνουμε ελληνικα στο "κρυφό σχολειό"
  έτοιμος
  απάντηση346
   
   
  Επικίνδυνοι μεν, για τα πανηγύρια δε. | 16/04/2018 20:23
  Τελικά όπως διευκρινίστηκε, ο Μεγάλος Βεζίρης αναφέρθηκε στην ομιλία του σε δυο τούρκικες βραχονησίδες μέσα στον κόλπο GUELLUEK KOERFREZI, τις νησίδες PANAYIR AD και TOPRAK ADA όπου έκαναν αποβατικές ασκήσεις. Έτσι λοιπόν οι πεφωτισμένοι τούρκοι δημοσιογράφοι εξαγγείλανε απόβαση 40 μίλια δυτικά στον Ανθρωποφά. Μπορεί να δυσκολευτήκανε να βρούνε τη ΜΑΛΤΑ, αλλά φαίνεται ότι δυσκολεύονται και με τη Μαρίνα στο DIDIM HARABELERI απέναντι από το Φαρμακονήσι. Μόνο έτσι δικαιολογείται ότι δεν ξέρουν κατά που ταξιδεύουν. Όμως, καλού κακού, να έχουμε το νου μας.
  Επί του παρόντος MATA YOK
  απάντηση233
   
   
  Θα εχουμε πολεμο | 16/04/2018 20:03
  Ειναι απλα τα πραγματα. Οι Τουρκοι εχουν καταλαβει οτι η Ελλαδα κυβερναται απο αχρηστους ανικανους απατριδες διεθνιστες μαζι με φαιδρους πατριδοκαπηλους πολιτικαντηδες της πλακας, και δεν θα χασει την ευκαιρια να περασει αυτα που θελει. Η μονη λυση να παραιτηθει ο προεδρος της Δημοκρατιας αν του εχει μεινει λιγη τσιπα και να προκαλεσει εκλογες, η να γινει καποιο στρατιωτικο πραξικοπημα. Καλυταρα να χασουμε λιγα χρονια δημοκρατιας παρα την ιδια την χωρα. Η Δημοκρατια ξαναρχεται πιο ωριμη. Η πατριδα αν την χασεις παει. πρεπει αμεσα να φυγει η δειλη ανικανη ιδεοληπτικη κυβερνηση, διοτι ετσι επιτασει το εθνικο συμφερον ειναι ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΛΕΟΝ. Χρυσαφι πιανουν και χωμα το κανου
  Ολυμπιος
  απάντηση3013
   
   
  Αει | 16/04/2018 17:18
  Τα συγχαρητήρια μου στους πολιτικούς μεγάλης εμβέλειας που διαθέτει αυτή η χώρα. Στο εξής παλλικαράδες του γλυκού νερού θα προσέχετε που κάνετε έπαρση ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας και τι χρώμα μπαλαρίνες θα φοράτε.
  Αει
  απάντηση506
   
   
  Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας | 16/04/2018 16:50
  Ο Ανθρωποφάς, δίπλα στο βράχο που έγινε το επεισόδιο μπορεί να φιλοξενήσει οικονομική δραστηριότητα μέχρι ξενοδοχείο και Μαρίνα μέσα στο φυσικό του λιμάνι αντί να είναι διαθέσιμος για καταπάτηση από τον γείτονα. Κανείς ποτέ δεν απαγόρευσε στη δασκάλα να σηκώσει Ελληνική σημαία στο μονοθέσιο σχολείο της Αυγούστας, στους Αρκιούς 13 μίλια ανατολικά. Αντί να ενθαρρύνουμε την οικονομική εκμετάλλευση, όποιος εγκατασταθεί θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ για το κοτέτσι και φόρο πολυτελείας για τη βάρκα και όταν τρείς νεαροί περιέργως στήσανε σημαία στον βράχο, την ξήλωσε η τουρκική ακτοφυλακή από το Ντιμπορνού 24 μίλια ανατολικά, χωρίς να τους κυνηγήσει ένα δικό μας σκάφος δίπλα από τη Σάμο στα 9 μίλια.
  Είμαστε τελειωμένοι με τους πολιτικούς μας
  απάντηση652
   
   
  ! | 16/04/2018 16:10
  Ακριβως το ιδιο σκηνικο με τα Ιμια στηνετε... Προχωρανε δυτικα!!!
  INK
  απάντηση652
   
   
  χιούμορ | 16/04/2018 15:24
  Τελικά οι γείτονες έχουν χιούμορ, μια που ο αναφερόμενος βράχος είναι απέναντι από την Ικαρία που ο Καμένος κάνει τις διακοπές του!
  νησιώτης
  απάντηση572
   
   
  Γέλια | 16/04/2018 15:17
  Θέατρο για ένα "πανί"! Συνεχίστε και οι δυο το παιχνιδάκι σας, ωφελεί την βιομηχανία πολέμου. Ε, "πατριώτες" οι φόροι σας πάνε για σιδερικά και όχι για Εκπαίδευση,Υγεία, Υποδομές ... αλλά τι λέω αφού δεν χρειάζονται όλα αυτά, εξ' άλλου ο Έλληνας ζει για μια "ιδέα".
  και κλάματα
  απάντηση2068
   
   
   
  Εαν | 16/04/2018 14:43
  Αυτή η βραχονησίδα βρίσκεται δίπλα στους Φούρνους. Εάν οι τούρκοι έφτασαν μέχρι εκεί και κατέβασαν τη σημαία, τότε είναι εισβολή σε ελληνικό έδαφος!! Εάν είναι αλήθεια, εάν, τότε δεν υπάρχει κυρίαρχο ελληνκό κράτος.
  eΠολιτης
  απάντηση756
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Μπορεί de jure το Αιγαίο να είναι Ελληνική θάλασσα αλλά de facto υπάρχει κατανόηση δεν μπορεί η Τουρκία να παριστάνει ότι ασφυκτιά ιδίως όταν έχει τόση ακτογραμμή(τι να πει και η FYROM). | 16/04/2018 14:25
  Το νησάκι αυτό απέχει από του Φούρνους όσο απέχει το Καστελόριζο από τα τουρκικά παράλια. Οπότε αυτό που θέλουν να πουν είναι ότι το Καστελόριζο τους ενοχλεί (κάτι που είναι κατανοητό). Είναι γνωστό ότι και εμάς μας ενοχλεί η Βόρεια Κύπρος. Οπότε γιατί δεν κάνουμε ανταλλαγή; Το Καστελόριζο (με την ΑΟΖ του) στην Τουρκία και η Βόρεια Κύπρος (με την ΑΟΖ της) στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως στην εν λόγω διακρατική συμφωνία μπορούν να ρυθμιστούν και τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας. Τέλος ΑΝ αποφασίσουν να υιοθετήσουν τα Ελληνικά ως μητρική γλώσσα (είναι σαφώς πιο άρτια γλώσσα και θα τους βοηθήσει με το κουρδικό) για τα 100 εκ του πληθυσμού της Τουρκίας παίρνουν δώρο την Σάμο (του Πυθαγόρα).
  Απογοητεύτηκαν με το πετρέλαιο και πήγαν στα ψάρια
  απάντηση543
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων