Mήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και «αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης στη Συρία που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» έστειλε από το Σύνταγμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στην επίθεση στη Συρία, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής. Καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Τώρα ανακάλυψαν επιθέσεις με χημικά όπλα του Άσαντ μέσα στη χώρα του», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας προσθέτοντας: «Ποιον λοιπόν συμφέρει αυτή τη στιγμή η υπόθεση των χημικών; Είναι ξεκάθαρο. Μόνον αυτούς που αναζητούν προφάσεις και προσχήματα για να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους κατά των λαών. Δεν μας ξεγελούν τα προσχήματα. Τους έχουμε μάθει πια, τους έχουν μάθει ο λαοί. Είπαν πολλά ψέματα τα τελευταία χρόνια, για να δικαιολογήσουν τις επεμβάσεις τους. Ο λαός μας θυμάται και τα ψέματα που είπαν για να κάνουν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Και τα ψέματα για το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη. Και τα απανωτά ψέματα για τη Συρία που ο λαός της ζει το δράμα του πολέμου, του ξεριζωμού, της προσφυγιάς εδώ 7 χρόνια. Ο λαός μας θυμάται όλα τα προσχήματα που αξιοποίησαν ένα προς ένα. Πότε τους έπιανε ο πόνος για τα «δικαιώματα των μειονοτήτων». Πότε ανακάλυπταν «όπλα μαζικής καταστροφής». Πότε σήκωναν τη σημαία της δήθεν «καταπολέμησης της τρομοκρατίας»».

«Και μετά…, αφού πρώτα είχαν ισοπεδωθεί χώρες, αφού πρώτα είχαν δολοφονηθεί και ξεριζωθεί λαοί, αφού είχαν ξαναχαραχτεί τα σύνορα με το αίμα αυτών των λαών…, Αποκαλύπτονταν ότι όλα αυτά ήταν αέρας κοπανιστός. Ότι τίποτε από αυτά δεν ίσχυε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα κόμματα, υιοθέτησαν από την πρώτη στιγμή τα σαθρά προσχήματα περί ρίψης χημικών όπλων. Όποιος κατά τύχη άκουγε σήμερα το πρωί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε τηλεοπτικά πάνελ, θα νόμιζε ότι ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Καμιά ουσιαστική διαφορά» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας λέγοντας «Και οι δυο «ΝΑΤΟ και ξερό ψωμί». Και οι δυο «Ευρωπαϊκή Ένωση και ξερό ψωμί». Και οι δυο στρατιωτικο- πολιτική συνεργασία με το Ισραήλ που αυτές τις μέρες δολοφονεί ψυχρά τον παλαιστινιακό λαό. Οι όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις τους δεν ακυρώνουν την στρατηγική τους σύμπλευση σε μεγάλα κρίσιμης σημασίας ζητήματα. Όλοι τους θέλουν να κρύψουν τους πραγματικούς στόχους των συμμάχων τους… Που είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος, τούς φέρνει σε αντιπαράθεση με άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις. Με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια. Η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, μας φέρνει στα πρόθυρα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προειδοποίησε ότι «οι αρνητικές συνέπειες ενός τέτοιου πολέμου, θα είναι απρόβλεπτες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου. Θα κοστίσει ακόμη περισσότερο σε ανθρώπινες ζωές. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες – κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί – χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

«Είναι ψέμα ότι δήθεν η χώρα μας είναι αμέτοχη απέναντι στη νέα επίθεση! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει και μάλιστα με τα μπούνια, ενεργά και με αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί εμπλέκει τη χώρα, το λαό μας, ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Εξωραΐζει συστηματικά κι απροκάλυπτα τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας επισημαίνοντας ότι «ηκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη – δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Πρέπει να ντρέπονται».

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε λέγοντας ότι «τα σύνορα της Ελλάδας έχουν γίνει «σουρωτήρι» και ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα αμφισβητούνται όλο και περισσότερο, μαζί με τις Διεθνείς Συνθήκες που τα κατοχυρώνουν» σημειώνοντας ότι «σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας από διάφορα Μέσα Eνημέρωσης νέα παρέμβαση της Τουρκίας, με επιστολή της προς τον ΟΗΕ, με την οποία προχωρά επισήμως, σε πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και του δικαιώματος του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες, αντιδρώντας στην κατάθεση στο διεθνή οργανισμό του Κοινού Ανακοινωθέντος της Τριμερούς Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ησυμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν προστατεύει ούτε τον ελληνικό ούτε και κανέναν άλλο λαό».

«Τι προστασία μπορεί να παράσχει στο λαό το ΝΑΤΟ, που η κυβέρνηση ανεμίζει με πάθος τη σημαία του, όταν είναι γνωστό ότι πρόκειται για οργανισμό που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, δηλαδή μεταξύ των «συμμάχων» Τουρκίας – Ελλάδας; Αυτήν την «προστασία» την έχουν δοκιμάσει επανειλημμένα κι άλλοι λαοί, όπως στα Βαλκάνια, στην Κύπρο, και αλλού. Αλλά και ο ελληνικός λαός, με το γκριζάρισμα του Αιγαίου, που φέρει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας, με αποτέλεσμα ακόμα και δυστυχήματα. Όπως ο χαμός του Έλληνα πιλότου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, την περασμένη Πέμπτη, τον οποίο, ο ελληνικός λαός, κήδεψε σήμερα με τιμές ήρωα, στο χωριό της καταγωγής του στο νομό Καρδίτσας. Και με αφορμή αυτή μας την εκδήλωση, εκφράζουμε για μια ακόμα φορά δημόσια τα θερμά συλλυπητήριά μας προς την οικογένειά του» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ηόξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή. Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία».

Σημείωσε δε ότι «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης κι αλλαγής συνόρων. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα».

Μετά την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,στο Σύνταγμα, για την επίθεση στη Συρία ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και θα ξεκινούσε πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.