από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη

«Αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχήματος με την Τουρκία» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος - Επίθεση στον Καμμένο
Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Αυστηρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους ανταποκρικές ξένου Τύπου, τοποθετούμενος για όλα τα ανοικτά μέτωπα από τα ελληνοτουρκικά και το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ μέχρι την οικονομία.

Δύο γραμμές στο Σκοπιανό

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέλαβε την κριτική του ότι η κυβέρνηση εκφράζεται με δύο γραμμές, αφού ο κυβερνητικός εταίρος δεν συμφωνεί σε λύση που να περιέχει τον όρο Μακεδονία και πως ο κ. Τσίπρας λειτουργεί σαν επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ενιαίας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Όπως είπε, εφόσον υπάρξει λύση, όπως και στα ζητήματα που αφορούν τα μνημόνια, οι διεθνείς συμφωνίες δεσμεύουν τη χώρα.

«Θα εκφράσουμε την εντονότατη διαφωνία μας στη Βουλή σε περίπτωση που η συμφωνία έρθει, όπως τουλάχιστον φαίνεται σήμερα χωρίς -αν κρίνω από τις όποιες διαρροές- να είναι μία ενιαία συνολική και οριστική λύση που να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα και την αντιμετώπιση ζητημάτων εθνότητας και αλυτρωτισμού» ανέφερε.

«Αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχήματος με την Τουρκία»

Για τις τουρκικές προκλήσεις και την περίπτωση μίας σύγκρουσης, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ο δημόσιος διάλογος γύρω από ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο δεν εξυπηρετεί αυτήν τη στιγμή τους εθνικούς σκοπούς.

«Προφανώς, όταν υπάρχει αμοιβαία ένταση, ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται» τόνισε και πρόσθεσε ότι «είναι απαραίτητο να υπάρχει μία συμφωνημένη και γρήγορη οριζόντια αποκλιμάκωση» που να ξεκινήσει από την Τουρκία, η οποία θα πρέπει να εγκαταλείψει τις αναθεωρητικές προσεγγίσεις στη Συνθήκη της Λωζάννης.

Όπως επισήμανε, απαραίτητη και αυτονόητη κίνηση καλής θέλησης της Τουρκίας είναι να αντιμετωπίσει το ζήτημα των δύο αξιωματικών, που εξακολουθούν να είναι φυλακισμένοι σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Συνέστησε, δε, χαμηλότερους τόνους, υπογραμμίζοντας: «Είμαι φανατικός εχθρός της λογικής ότι για να κερδίσουμε πέντε ψήφους παραπάνω ανεβάζουμε τους τόνους και τονώνουμε τα εθνικιστικά ένστικτα, είτε αυτό γίνεται στην Τουρκία, είτε αυτό γίνεται στην Ελλάδα».

Επίθεση σε Καμμένο

Εξαπέλυσε, όμως, επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και την κατηγόρησε για «αφόρητη κυβερνητική διγλωσσία σήμερα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής» που δημιουργεί μείζον εθνικό ζήτημα στη χώρα.

«Είναι ένα ζήτημα, το οποίο το είδαμε στα Σκόπια. Το βλέπουμε διαρκώς στα ελληνοτουρκικά. Και ο κύριος Τσίπρας, ως αδύναμος πρωθυπουργός, αναγκάζεται να κρατήσει τον κύριο Καμμένο στο υπουργείο αυτό, προκειμένου να κρατήσει την κυβερνητική του πλειοψηφία. Το κόστος, όμως, για τη χώρα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Διότι σήμερα δεν υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο εξωτερικής πολιτικής. Άλλα λέει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, άλλα λέει το Μαξίμου. Γίνεται εξωτερική πολιτική με non-paper, αστεία πράγματα. Και η εικόνα την οποία εκπέμπει η χώρα δεν είναι μία εικόνα σοβαρότητας» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιμετώπιση της Τουρκίας «απαιτεί, αν μη τι άλλο, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, περισυλλογή, αυτοπεποίθηση και προβολή μίας ισχύος, όχι απλά αποτρεπτικής, αλλά η οποία θα απορρέει και από τη συνολική εικόνα της χώρας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική για την πρόσφατη επίσκεψη του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γιατί δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη ώστε να είναι επιτυχημένη: «Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος η επίσκεψη απέτυχε. Τώρα, γιατί απέτυχε μπορούμε να το συζητήσουμε. Σίγουρα όμως ήταν μία επίσκεψη η οποία δεν ήταν καλά προετοιμασμένη».

«ΝΔ, η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη»

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία μπορεί να οδηγήσει τον τόπο στην έξοδο από την κρίση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προηγείται στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

«Το 80% των Ελλήνων θεωρούν ότι η χώρα πηγαίνει στη λάθος κατεύθυνση, ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη σήμερα σε αυτήν την κυβέρνηση ότι μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες. Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη, η οποία έχει σχέδιο για το τι θα γίνει μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος» πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «εάν είναι το σωστό σχέδιο για την Ελλάδα και για τους Έλληνες, θα είναι ένα σχέδιο το οποίο θα βρει και τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών».

«Οι παράμετροι είναι πάρα πολύ ξεκάθαρες: Πρώτη προτεραιότητα του σχεδίου μας είναι η δημιουργία δουλειών μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων… Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά χρηματοδοτικά εργαλεία, ξεκινώντας από ένα επενδυτικό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων με συγκεκριμένη άποψη για τις εταιρείες τις οποίες διαχειρίζεται σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο» πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση «αν τολμά, να δώσει στη δημοσιότητα το αναπτυξιακότης σχέδιο που έχει υποβάλλει στους θεσμούς», τονίζοντας ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να δεσμευθεί από ένα αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα ανακυκλώνει ιδεοληψίες μίας άλλης εποχής».

Ακόμη, υποστήριξε ότι θα συζητήσει με τους εταίρους τούς σκληρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς που μας έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Τσίπρα, δηλαδή το πλεόνασμα του 3,5%, επισήμανε, όμως, ότι αυτό θα γίνει αφού πρώτα ανακτήσει την απαραίτηση αξιοπιστία της χώρας και της κυβέρνησης. Για τον δανεισμό από τις αγορές είπε ότι σήμερα το δεκαετές ομόλογο είναι περίπου στο 4 και της Πορτογαλίας είναι στο 1,80. «Δεν έχω δει καμία ένδειξη ότι οι αγορές σήμερα εμπιστεύονται αυτή την κυβέρνηση, να αποκλιμακώσει τα επιτόκια τόσο ώστε η χώρα να μπορεί να δανείζεται με ένα λογικό κόστος» υπογράμμισε.

Για τις μεταναστευτικές ροές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι έχουμε και εμείς ένα δικό μας εσωτερικό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. «Είναι αδιανόητο η χώρα να έχει πάρει τόσα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κέντρα υποδοχής να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτεταμένη αναφορά στο σχέδιό του για το Δημόσιο: Όπως σημείωσε, η ριζική ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε πραγματική μεταρρύθμιση στη χώρα μας. «Θέλω, λοιπόν, να είμαι για άλλη μία φορά ξεκάθαρος: Στο σχέδιό μας δεν υπάρχουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, υπάρχει αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και ουσιαστική αναδιάταξη των δομών τού Δημοσίου, έτσι ώστε το δημόσιο να έχει ένα μικρότερο λειτουργικό αποτύπωμα, όπως είχε γίνει επί των ημερών μου» κατέληξε.Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (10)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  α!-χα-χα-χα-χαχ-χου-χα-χα-χα-χα | 13/04/2018 10:58
  χα-χα-χα-χαχ-χου-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χαχ-χου-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χαχ-χου-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χαχ-χου-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χαχ-χου-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χαχ-χου-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χαχ-χου-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χαχ-χου-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χαχ-χου-χα-χα-χα-χα... Αμαν πια...
  πάλι κατούρησα το βρακί μου, αχ...
  απάντηση50
   
   
  τους εμπιστεύομαι, διότι πράγματι είναι αξιόπιστοι... | 13/04/2018 07:32
  η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που μπορεί μετ' επιτάσεως να σας εγγυηθεί την ομαλή συνέχεια της κλεπτοκρατίας, καθώς και την διαρκή και μόνιμη διατήρηση της χώρας σε συνθήκες χρεωκοπίας και μνημονίου. Ξέρουν καλά την τέχνη οι άνθρωποι.
  γι' αυτό θα έχουν την ψήφο μου
  απάντηση221
   
   
  Αξιόπιστη? δύναμη? | 13/04/2018 04:36
  Οχι μονο δεν εισαι αξιοπιστη δυναμη αλλά εισαι και κανενα εξαμηνο πισω. Οταν πήγε ο Τσιπρας στην Αμερική και μεταξυ αλλων εκανε συμφωνια για αναβαθμιση των F-16, θυμασαι τι έλεγες τοτε ολίγιστε?
  Κουλης Ζημενάκης
  απάντηση211
   
   
  Κομματική εκμετάλλευση ....... | 12/04/2018 22:51
  Η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης εθνικών θεμάτων απαράδεκτη και επικίνδυνη είναι και τα αντίστροφα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα φέρνει ,,γιατί επιχειρείται από την Αντιπολίτευση δεν κατανοείται .
  ΠΟΛΙΤΗΣ
  απάντηση211
   
   
   
  Απέραντη περιφρόνηση και βαθύτατη αηδία... | 12/04/2018 18:19
  Αισθάνομαι για οτιδήποτε αριστερό και για οποιονδήποτε αριστερό. Για τον τσίπρα, τα αισθήματα αυτά είναι υψωμένα εις την νιοστή δύναμη. Προφανώς, στις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές εγώ και τα μέλη οικογένειάς μου, θα το ρίξουμε μαύρο και δαγκωτό στον σύριζα, ενώ θα ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, με χέρια και με πόδια.
  Πολίτης με οικογένεια
  απάντηση121
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  12,622 % η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα. | 12/04/2018 18:18
  "Πλήρης επιβεβαίωση του αρθρογράφου. 02/04/2018 10:51 Ο αρθρογράφος δήλωνει ότι: "Από τότε μεσολάβησαν δύο χρόνια, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, η κυβέρνηση συνωστίζεται στον θάλαμο αναχωρήσεων και η ΝΔ προηγείται καμιά δωδεκαριά μονάδες στις δημοσκοπήσεις". Σύμφωνα με την πλέον πρόαφατη αξιόπιστη δημοσιευμένη δημοσκόπηση, (την από 23-03-2018 δημοσκόπηση της Marc για το "Πρώτο Θέμα"), στο μέγεθος "εκτίμηση ψήφου", η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 35,416 % και ο Σύριζα 22,794 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του Σύριζα κατά 12,622 %. Πλήρης επιβεβαίωση του αρθρογράφου. Γνώστης"
  Αλιεύς ενδιαφερόντων σχολίων
  απάντηση120
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  27 μήνες συνεχούς συντριπτικής δημοσκοπικής υπεροχής της Νέας Δημοκρατίας. | 12/04/2018 18:16
  Tα στοιχεία δείχνουν ότι διανύουμε τον 39ο μήνα συνεχούς διακυβέρνησης της πατρίδας μας από την πανάθλια συγκυβέρνηση συριζανέλλ και τον 27ο μήνα συνεχούς συντριπτικής δημοσκοπικής υπεροχής της Νέας Δημοκρατίας έναντι του σύριζα. Απώτατο χρονικό σημείο για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών είναι η Κυριακή, 26 Μαίου 2019, (δηλαδή η ημέρα διεξαγωγής των ευρωεκλογών). Το χρονικό αυτό σημείο απέχει πλέον λιγότερο απο δεκατρεισίμισυ, (13,5), μήνες, από σήμερα, (12-04-2018).
  Ιορδάνης
  απάντηση120
   
-