Για σκοταδισμό και ακραία μισαλλοδοξία κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τον «αφορισμό» του Στίβεν Χόκινγκ από τον μητροπολίτη Κηφισιάς.

Σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Παπαδημούλης στο Twitter αναφέρει: «Ένα ακόμη κρούσμα σκοταδισμού και ακραίας μισαλλοδοξίας, που θυμίζει Ταλιμπάν και όχι μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα που σέβεται την ανεξιθρησκεία. Δήλωση που ευτυχώς συνάντησε την παγκόσμια αδιαφορία: Ο μητροπολίτης Κηφισιάς «αφόρισε» τον Στίβεν Χόκινγκ».

Στο πασχαλινό του μήνυμα ο μητροπολίτης Κύριλλοςαναφέρθηκε στον επιστήμονα, ο οποίος πέθανε πριν από λίγες εβδομάδες. Αναλυτικά στο μήνυμά του που διαβάστηκε στις ενορίες γράφει:

«Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Εσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Οσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».