από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 
 

Το σκοτεινό σχέδιο Τσίπρα

Επιχείρηση κατασυκοφάντησης και λάσπης από το Μαξίμου - Στοχοποιούν πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και κατασκευάζουν ενόχους για να μείνουν στην εξουσία - Εργαλειοποιύν τη Δικαοσύνη και καταπατούν τους Θεσμούς - Σενάρια και για εκλογές-δημοψήφισμα
Το σκοτεινό σχέδιο Τσίπρα
Το μόνο που ήθελε να μάθει ο Αλέξης Τσίπρας είναι πώς θα προσγειωθεί, χωρίς να γκρεμοτσακιστεί, από τον κατασκευασμένο κόσμο του στον πραγματικό
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στις 4 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo» συνέντευξη του Φελίπε Γκονζάλες, η οποία δεν έγινε γνωστή στην Ελλάδα παρότι είχε την ελληνική πτυχή της. Ο ιστορικός ηγέτης της ισπανικής Σοσιαλδημοκρατίας και μακροβιότερος πρωθυπουργός, εκλεγμένος τέσσερις συνεχόμενες φορές από το 1982 ως το 1996, απαντούσε σε ερωτήσεις για το παρόν και το μέλλον του Σοσιαλιστικού Κόμματος. «Πρέπει να αποκτήσουμε ένα σχέδιο μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό για τη σημερινή εποχή... Ο Τσίπρας με ρώτησε αν μου προκάλεσε άγχος η ανάληψη της διακυβέρνησης. "Οχι" του είπα. "Εμένα με στρεσάρει γιατί σε κάποιες περιπτώσεις έκανα το αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκα" απάντησε. "Αυτό συμβαίνει επειδή εσύ εξελέγης ως επαναστάτης ενώ εγώ ως μεταρρυθμιστής" του είπα».

Μια σπάνια ομολογία του Πρωθυπουργού, έστω και διά στόματος Γκονζάλες, για τον πραγματικό εσωτερικό του κόσμο. Και ένας αποκαλυπτικός διάλογος για την πολιτική παιδεία του και τον αυτοαναφορικό ορίζοντά του - δύο επικίνδυνα στοιχεία για τα πολλά εθνικά και άλλα μέτωπα που έχει ανοίξει ταυτοχρόνως χωρίς συναίσθηση των περιπλοκών.

Εχοντας μπροστά του έναν ζωντανό θρύλο της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής δεν κοίταξε να επωφεληθεί από την εμπειρία, τα λάθη, τη γνώση και τους προβληματισμούς του - στη συνέντευξη, παραδείγματος χάριν, ο Γκονζάλες σχολιάζει ότι ο κόσμος σήμερα κυβερνάται από «ένα είδος Τραμπούτιν», αυξημένης τεστοστερόνης αλλά μειωμένης ευαισθησίας για τις ανισότητες που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση.

Εγκλωβισμένος σε αδιέξοδα


Αυτά δεν ενδιαφέρουν τον Αλέξη Τσίπρα. Το μόνο που ήθελε να μάθει ο 44χρονος έλληνας πρωθυπουργός, που εξελέγη για πρώτη φορά το 2015, από τον 76χρονο ισπανό πολιτικό ο οποίος μεσουράνησε τη δεκαετία του '80 - ό,τι πιο κοντινό θα μπορούσε να βρει στον Ανδρέα Παπανδρέου - ήταν πώς θα τη σκαπουλάρει από τα αδιέξοδα που μόνος του δημιούργησε. Πώς θα προσγειωθεί, χωρίς να γκρεμοτσακιστεί, από τον κατασκευασμένο κόσμο του στον πραγματικό.

Ο Γκονζάλες βρίσκεται σε μια ηλικία που δεν έχει ανάγκη να ωραιοποιήσει τα λάθη του, έχοντας αποδεχθεί το παρελθόν του. Ο Τσίπρας δυσκολεύεται να συμφιλιωθεί με το παρόν του. Ο παραπάνω διάλογος αποκαλύπτει μια αλλοιωμένη συνείδηση, έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να βρει πνευματική και εσωτερική ισορροπία επειδή τελεί υπό το διαλυτικό άγχος της προσωπικής ασυνέπειας. Και επιδιώκει να κάνει το μεγάλο κόλπο με τους ψηφοφόρους παρότι αντιλαμβάνεται ότι όσους κι αν ξεγελάσει δεν θα μπορέσει να γλιτώσει από τον εαυτό του.

Αυτή η ανισορροπία εξηγεί ίσως και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται. Σε μια διαρκή περιπλάνηση, με αδυναμία εύρεσης σταθερού τόπου, κατασκευάζει διαρκώς εχθρούς και μέσω της σύγκρουσης με αυτούς αποκτά υπόσταση και οντότητα. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός που έχει σχέδιο, έστω και αν το σχέδιο - αν υπάρχει - αφορά τον εαυτό του και την παραμονή του στην εξουσία και όχι τη χώρα. Τι νόημα έχει η συνεχής προσπάθεια αλλοίωσης των θεσμών και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης αν όχι να μετατραπούν σε εργαλεία για την εξόντωση των αντιπάλων του;

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε την παραπομπή 10 πολιτικών του αντιπάλων στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με τη συνδρομή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος εντόπισε στην υπόθεση Novartis το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Λίγες εβδομάδες αργότερα, αντί να διερευνά το σκάνδαλο, ο κ. Τσίπρας έψαχνε τρόπο για να επιστρέψει η ατεκμηρίωτη δικογραφία στη Δικαιοσύνη, η οποία δήλωσε κατά Σύνταγμα αναρμόδια, εξού και διαβίβασε την υπόθεση στη Βουλή. Υποχρεώθηκαν λοιπόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην αρμόδια Επιτροπή, αφού επιχείρησαν να ακουμπήσουν λίγο το κοινό περί δικαίου αίσθημα και περίπου ομολόγησαν την πολιτική σκοπιμότητα της παραπομπής (τουλάχιστον για τον Ευάγγελο Βενιζέλο), να δηλώσουν και εκείνοι αναρμόδιοι ώστε να επιστραφεί η δικογραφία στη Δικαιοσύνη μετά το Πάσχα.

Με τόσο αλλοπρόσαλλη στρατηγική, απούσης της αντιπολίτευσης, η οποία αποχώρησε καταγγέλλοντας τη διαδικασία επειδή ούτε μάρτυρες θα καλούνταν ούτε διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών θα γινόταν, δεν είχαν και πολλά να κάνουν.

Σκελετοί από το ντουλάπι


Ο κ. Παπαγγελόπουλος από την άλλη πλευρά κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κερδίσουν φίλιες δυνάμεις την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων στις εκλογές του Μαΐου μήπως και περισώσει κάτι από το «μεγαλύτερο σκάνδαλο» και από το κύρος του. Αμφότερα κινδυνεύουν να διαλυθούν εάν η υπόθεση των 10 πολιτικών ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή.

Τι έμαθε από αυτή την περιπέτεια ο κ. Τσίπρας; Οτι πρέπει να βγάλει και άλλους σκελετούς από το ντουλάπι, να διευρύνει τη σκανδαλολογία, να εξοντώσει ό,τι περιλαμβάνει το «τρίγωνο της διαπλοκής» (πολιτικοί - τραπεζίτες - ΜΜΕ). Θα ανοίξει, μεταδίδουν οι συνεργάτες του, τον φάκελο των δανείων των κομμάτων, τον φάκελο των «πανούργων και διεφθαρμένων» τραπεζιτών - ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, παρότι δεν μπορεί να θεωρηθεί τραπεζίτης, αποτελεί αγαπημένο στόχο της κυβέρνησης για τα πάντα, από την προληπτική πιστωτική γραμμή μέχρι τη Novartis. Επιπλέον, θα στριμώξει στη γωνία τους ολιγάρχες, χρησιμοποιώντας ακόμα και δικογραφίες-«φούσκες».

Οι στόχοι είναι μελετημένοι· επιχειρηματίες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας που έχουν πολλά να χάσουν και οι οποίοι είτε θα σπιλωθούν είτε θα συνθηκολογήσουν. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως μια λεπτή γραμμή που συνδέει συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο Παναγιώτης Πικραμμένος που από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι στοχοποιήθηκε επειδή είναι φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, με τον εκλογικό σχεδιασμό του πρωθυπουργικού επιτελείου. Ειδικότερα με την προσπάθεια να πληγεί ηθικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προετοιμάζεται για να αποκρούσει ανηλεή προσωπική επίθεση, σύμφωνα με τους συνεργάτες του. Ηδη ο Πάνος Καμμένος λέει ότι η Νέα Δημοκρατία εξαιτίας μιας κουμπαριάς «έχει μετατραπεί σε πολιτικό βραχίονα μιας εγκληματικής οργάνωσης». Η εμπειρία δείχνει πως όταν οι κατηγορίες του αποδεικνύονται κούφιες, ο κ. Καμμένος αναζητεί καταφύγιο στη βουλευτική ασυλία, μια επισφαλής επένδυση με βάση τη δημοσκοπική άμπωτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Εργαλειοποιούν τη ΔικαιοσύνηΣτόχος, μεταδίδεται από τις ίδιες πηγές, είναι να επιτευχθεί ακόμα και κάποια προφυλάκιση, να καταγραφεί σε ζωντανή μετάδοση η μάχη κατά της διαπλοκής ώστε να συσπειρωθεί το ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ και να μετριαστεί η πολιτική ζημιά του. Πρόκειται για τη νοοτροπία που εκφράζει με τον ακατέργαστο τρόπο του ο δεξιός σύμμαχος της κυβέρνησης Νίκος Νικολόπουλος για όποιον στοχοποιεί κάθε φορά: «Να τον δω να κάθεται στο σκαμνί κι ας αθωωθεί μετά».

Αν πετύχει ο κ. Τσίπρας τον πρώτο στόχο, θα πετύχει και τον δεύτερο, επισημαίνουν πολιτικές πηγές και αναλυτές των μετρήσεων, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης αρέσκεται σε τέτοιου είδους θεάματα και ψάχνει πάντοτε τον ένοχο για τα δεινά του. Πολιτικοί, εκδότες, δημοσιογράφοι, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, μεταμορφώνονται σε ύπουλες δυνάμεις τις οποίες μπορεί ανέξοδα να πετροβολήσει η λαϊκή οργή – αρκεί να μη μεταστραφεί, επειδή ως γνωστόν είναι ευμετάβλητη.

Ας μείνει η «ρετσινιά»


Πρόκειται για ένα σκοτεινό σχέδιο, με πολλές άγνωστες παραμέτρους για την ευόδωσή του. Γι’ αυτό προηγούνται, έναντι όλων των άλλων, η συκοφάντηση και η δαιμονοποίηση του αντιπάλου – στιγμιαίου, ευκαιριακού ή μόνιμου. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, η αλήθεια είναι αδιάφορη. Οπως γνωρίζουν όλοι οι αυταρχικής νοοτροπίας πολιτικοί, σε ορισμένες συγκυρίες αυτά που λέγονται δεν είναι για να ειπωθεί κάτι αλλά για να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι η «ρετσινιά». Ακόμα και αν στην πορεία δεν αποδειχθεί αληθινή καμία από τις κατηγορίες, ο αντίπαλος θα έχει εξοντωθεί συμβολικά – και γι’ αυτό χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν οι θεσμοί. Οσο μεγαλύτερη η διαβολή τόσο αμετάκλητη η εξόντωση.

Οταν απειλούνται οι δικοί τους και δεν μπορούν να τους διασώσουν, τους σπρώχνουν όλους στον γκρεμό. Η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου για το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικό Grexit τα λέει όλα. Αντί η κυβέρνηση να εφαρμόσει τον νόμο απέναντι σε έναν παραβάτη μεγαλομέτοχο και σε μια ανίκανη ΕΠΟ, επικαλείται την εξυγίανση του ποδοσφαίρου για να διακηρύξει ότι «δεν μας τρομάζει το ενδεχόμενο του Grexit, της αποβολής δηλαδή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA. Αυτό το ενδεχόμενο θα συνεχίσει να υπάρχει στον ορίζοντα όσο δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο κανόνων και αρχών οι αρμόδιοι παράγοντες των ΠΑΕ. Αυτοί είναι και θα συνεχίσουν να είναι υπόλογοι απέναντι στον φίλαθλο κόσμο».

Δεν είναι εξίσου υπόλογοι όλοι οι παράγοντες. Ο Σταύρος Κοντονής εντόπισε αμέσως τη διαφορά μετά την επεισοδιακή ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Πειραιά και την επίθεση που δέχθηκαν οι διαμαρτυρόμενοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού από τα ΜΑΤ. «Για το περιστατικό στον Πειραιά η αντιπολίτευση δεν είπε κουβέντα. Γιατί; Μήπως γιατί έχει εκλεκτική συγγένεια ο κ. Μαρινάκης με την οικογένεια Μητσοτάκη; Οι εφημερίδες του κ. Μαρινάκη έχουν γίνει ντουντούκες της ΝΔ και της ΔΗΣΥ» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.


Τσουβάλιασμα Κοντονή


Με άλλα λόγια, για τα στραβά του πρωταθλήματος ευθύνονται οι παράγοντες των ΠΑΕ και κυρίως ο εξής ένας, μαζί με τη ΝΔ, «Τα Νέα» και «Το Βήμα». Καταπληκτικό τσουβάλιασμα από τον υπουργό που απέδειξε στην πράξη πού γράφει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την πολιτική άμιλλα και τον ρόλο των ΜΜΕ, που για εκείνον δεν είναι τίποτε άλλο από ντουντούκες, είτε δικές τους είτε των άλλων.

Αν ο κ. Τσίπρας διέθετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του όχι για να συσσωρεύει εχθρούς γύρω του αλλά για να κάνει μια βαθύτερη συζήτηση με τον Φελίπε Γκονζάλες, θα άκουγε μια σοφή συμβουλή, την οποία ο έμπειρος πολιτικός εμπιστεύθηκε στην «El Mundo»: «Υπάρχει κάτι το οποίο πιστεύω ακράδαντα. Στη ζωή δεν μπορείς πάντα να διαλέξεις όλους τους φίλους σου. Το μοναδικό που έχεις την πολυτέλεια να επιλέξεις είναι με ποιον δεν θα πίνεις καφέ. Δηλαδή, τους εχθρούς. Και επιπλέον, για να μη γίνει πολύ άβολη η ζωή, είναι καλό να είναι λίγοι. Εγώ έχω τέσσερα-πέντε άτομα με τα οποία δεν θα πιω καφέ ποτέ. Τελεία». Μήπως είναι καιρός να διερωτηθεί ο κ. Τσίπρας με ποιον θα πίνει καφέ όταν λήξει η θητεία του;


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (25)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Με ένα τσαπρί στην σούβλα | 03/04/2018 05:40
  το ερχόμενο Πάσχα θα είχαμε «καθαρή έξοδο» από τα πάντα -μέσω καμινάδας.
  Ψήστης
  απάντηση03
   
   
  Στην εισαγγελέα διαφθοράς επιστρέφει η δικογραφία. | 02/04/2018 20:23
  Στην εισαγγελέα, Ελένη Τουλουπάκη, αναμένεται να περάσει αμέσως μετά το Πάσχα, πιθανόν έως τα τέλη Απριλίου η υπόθεση της NOVARTIS. Έτσι λοιπόν Δημητρούλα μου, αν αυτή η κυρά Λένα καταφέρει και τους τυλίξει όλους σε μια κόλα χαρτί και τους στείλει μέσα στην ψειρού δεν αποκλείεται να τη δούμε μια μέρα να προαχθεί και σε ΠτΔ, σαν τον ανάδελφο το Σαρτζετάκη. Έχει κίνητρο η κυρά Λένα να κάνει το κάτι τις, άμα της περνάει από το χέρι. Όσο για τις λάσπες, τι ψάχνεις να βρεις μέσα στη «χαβούζα»..; Άστα να πάνε στη Ψυτάλλεια για επεξεργασία. Το ζαγάρι όμως δεν πρόκειται κερδίσει πολλά πράγματα από τη φασαρία, διότι από έργο επέδειξε "μηδέν".
  Πάμε για τον επόμενο.
  απάντηση10
   
   
  Αλητεια | 02/04/2018 17:23
  Η αλητεια αντιμετωπζεται ι μονο με Ειδικο Δικαστηριο. Τα υπολοιπα ειναι για τους ανοητους.
  From NY with poisonous Love!!
  απάντηση2631
   
   
  έχει δίκαιον η κ. Κρυστάλλη και ορθώς ομίλησεν | 02/04/2018 16:50
  Διότι δεν υφίσταται σκάνδαλον τι με την Novartis. Ουδείς εκ των ηγετών μας εχρηματίσθει. Μόνον κάποιοι ιατροί των δημόσιων νοσοκομείων τα ήρπαξαν, εις αντίθεσιν με αυτούς των ιδιωτικών που εστάθησαν εις το ύψος τους. Να μην ακούετε λοιπόν τας συκοφαντίας των κατσαπλιάδων οίτινες λοιδωρούσιν ασυστόλως τους εντιμότατους αυτών αντιπάλους. Πότε προηγουμένως εις το παρελθόν ηκούσθει πως εχρηματίσθησαν οι πολιτικοί μας; Ερωτώ πότε; Μα ασφαλώς ποτέ! Σιγά τώρα μην εχρηματίσθησαν οι κ.κ. Σαμαράς, Γεωργιάδης. Βενιζέλος, Λοβέρδος κλπ, όλοι τους οικογενειάρχαι με υψηλάς αρχάς τε και ηθικόν ανάστημα. Επιτέλους δεν αντιλαμβάνεσθε την σκευωρίαν των λασπολόγων; Ώντινες αι μαρτυρίαι προέρχονται από τους πληρωμένους κουκουλοφόρους του FBI, που επιχειρήσεν μιαν αδέξιαν απόπειραν εμπλοκής εις τας εσωτερικάς υποθέσεις της χώρας μας; Είναι φίλοι των Τούρκων οι Αμερικανοί, επιθυμώσιν δε το κακόν μας. Όσο δε δια την χρεωκοπίαν μας, ουδεμίαν ευθύνην έχουσιν οι ηγέται μας. Τούτη ήτο μια ατυχής συγκυρία προερχόμενη εκ του εξωτερικού και δη εκ της πτωχεύσεως της Λήμμαν Μπρόδερς, και ουχί εκ της κακής εγχωρίου διαχειρίσεως. Αυτό μας έλειπεν τώρα, να έχετε και παράπονα. Τα σκοτεινά σχέδια του Τσίπρου έχουσιν καταρρεύσει πλήρως, η συνομωσία αυτού εξεσκεπάσθει, οι δε ένοχοι θα πληρώσωσιν δια τα κρίματά των. Θα τους πάει μέχρι τέλους ο κ. Σαμαράς
  αφού το είπεν ο άνθρωπος.
  απάντηση2237
   
   
  Ρε παιδια μιλατε για λασπες και αλλα .... | 02/04/2018 14:30
  Αυτοι κοβανε λαιμους με κονσερβοκοουτια στον ανταρτοπολεμο οι λασπες και οι συνομοσιες ειναι αγγελικες σε σχεση με το παρελθον των πατεραδων και παππουδων τους.....
  Θουκυδιδογλου
  απάντηση1941
   
   
   
  Απάντηση σε Kyriakos | 02/04/2018 14:00
  Εγωπαθής, φανατισμένος , μισαλλόδοξος και αγενής . Καλό Πάσχα .
  ΠΟΛΙΤΗΣ
  απάντηση336
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΟΧΟΣ ? | 02/04/2018 13:01
  Ας υποθεσουμε οτι ειναι οπως τα λες... Κανεις ενοχος ? Φτασαμε στην καταστροφη χωρις κανεις να φταιει για τιποτα ? Τα εθνικα μας θεματα δεν τα δημιουργησε το ξεπνεμενο σωμα της χωρας που εξαθλιωθηκε απο τις επιλογες τριαντα ετων και βαλε απο ΝΟNARTαπατεωνες πολιτικους ? Γραψε μια απαντηση ! Στη φωτο καλη φαινεσαι .Στην πενα ομως....
  Stavros
  απάντηση5031
   
   
  Αλέξη μου, καμάρι μου. | 02/04/2018 12:57
  Σου έφεξε η τύχη και η αγανάκτηση του κόσμου σ’ έφερε από το πεζοδρόμιο στο Μαξίμου αλλά εσύ καμάρι μου, κουκούτσι μυαλό, αντί να κάνεις πέντε πράματα απλά και να καθίσεις 100 χρόνια στη πολυθρόνα, προτίμησες να αντιγράψεις τους προηγούμενους λεχρίτες και μας γέμισες μόνιμους και ανακλητούς ΔΥ που πρέπει να ξεσκιστούμε στους φόρους για να τους θρέψουμε. Γι’ αυτό καμάρι μου, επειδή εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα πράσινα τα κόκκινα τα μπλε σας τα βραχιόλια και τα συνθήματα αλλά πέντε πράματα απλά, αυτά που τα λέμε «Αλλαγή», (όχι την "αλλαή" τση Φωφός), θα πάς τώρα να κάνεις παρέα με τον ΓΑΠ, τον Αντωνάκη και το παχύδερμο τον Βαγγέλη και εμείς θα ψάξουμε για τίποτα άλλο φρέσκο.
  Κουκούτσι μυαλό το ζαγάρι.
  απάντηση2748
   
   
  συκοφάντης, ναι, είναι συκοφάντης... | 02/04/2018 11:51
  δεκάρα δεν εισέπραξαν οι άξιοι πολιτικοί μας ηγέται από την Novartis. Ακούτε; Δεκάρα τσακιστή. Κι' έρχεται τώρα αυτός ο κομμουνιστής, που αντί να επιδιώξει την εθνική συμφιλίωση με τους δεξιούς αντιπάλους του, αντιθέτως τους σκευωρεί. Και σκευωρεί ακατάπαυστα λοιδωρώντας αλόγιστα.
  είμαστε όλοι αθώοι
  απάντηση2150
   
   
  Δεν ξέρω εάν η προσπάθειά του ήταν ειλικρινείς | 02/04/2018 10:55
  η μόνο για λόγους εξουσίας. Σίγουρα όμως ήταν αναγκαία -ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ. Όμως όποια και να ήταν η πρόθεσή του, η στελέχωση της κυβέρνησης για ουσιαστική αλλαγή υπήρξε κατά πολύ ανεπαρκείς, διότι υπέρ του δέοντος κομματικό-ιδεοληπτική.
  Michail Leon
  απάντηση1340
   
   
  είσαι γάτα καλή μου Δήμητρα... | 02/04/2018 10:42
  γιατί αμέσως κατάλαβες το μυστικό σκοτεινό σχέδιο Τσίπρα. Και τώρα πες μου τις προβλέψεις σου...
  για το ζώδιό μου, χα-χα-χα-χα...
  απάντηση5025
   
   
  Αν δεν βαλετε καποιους φυλακη | 02/04/2018 09:31
  ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ στο κορφο σας........
  VERITAS
  απάντηση595
   
   
  μπουμπουκα | 02/04/2018 09:23
  το γιουσουφάκι στο χαρίζουμε. το αξίζεις.
  μπουμπούκα
  απάντηση508
   
   
  Σωκράτ μασκάτ | 02/04/2018 09:11
  οι τουρκοι έχουν την κατάλληλη λέξη για τους τιπτένιους σοβαροφανείς με μεγάλο στόμα. τσογλάν.
  Σωκράτ μασκάτ
  απάντηση3733
   
   
   
  Μάταια...... | 02/04/2018 09:03
  Τα όποια σκοτεινά σχέδια για επάνοδο του παλιού πολιτικού προσωπικού που χρεοκόπησε την Χώρα δεν μπορεί να εδραστεί σε πραγματική κοινωνική βάση. Μπορεί οι κατευθυνόμενοι δημοσιογράφοι (καλή ώρα ) να πασχίζουν να ξεπλύνουν τα ανομήματα του ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. , να ασκούν άγονη και άδικη κριτική στην σημερινή Κυβέρνηση που προσπαθεί να επαναφέρει την Χώρα στην κανονικότητα για να ΄την ρίξουν ,αλλά μάταια ...... ο Τσίπρας θα ξανακυβερνήσει γιατί εναλλακτική δεν υπάρχει και ο κόσμος (παρά τις όποιες επιφυλάξεις του) το κατανοεί απόλυτα .
  Πολίτης
  απάντηση5099
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αει | 02/04/2018 08:36
  Τα σκοτεινά σχέδια ειναι αυτά που καταλήγουν σε τριχοτόμηση μιας χώρας σε αντάλαγμα έναν τραπεζικό λογαριασμό στις μπαχάμες. Καλόν ύπνο δημοσιογράφοι.
  Αει
  απάντηση6510
   
   
  Συγχαρητηρια! Κα Κρουσταλλη Δημητρα | 02/04/2018 08:11
  γραψατε ενα Εξαιρετικο αρθρο Μπραβο σας. Η δε φωτογραφια που βαλατε πρεπει ο κ.Τσιπρας να την κρεμασει στο γραφειο του διπλα στην αλλη με το Χαμογελο. Οπως λεμε να δειχνει το πριν και το μετα.
  eva b.
  απάντηση6046
   
   
  Μόνος και έρημος | 02/04/2018 06:36
  Μόνος του θα πίνει τον πικρό καφέ καθόσον άφιλος. Και να θελήσει να γράψει τα απομνημονεύματα του δεν διαθέτει την κατάλληλη παιδεία, θα αφήσει πίσω του ένα πολιτικό κενό , σήψη και παρακμή.
  Βασίλης
  απάντηση8142