Αποσύρθηκε τελικώς, όπως όλα έδειχναν, η υποψηφιότητα του Ευ. Μαρίνου για την διοίκηση του ΕΦΚΑ μετά την αδυναμία λήψης απόφασης στην αρμόδια επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής για τον διορισμό του (απουσίαζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα και η ψηφοφορία ήταν 10-10, ενώ τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν θετικά αλλά «με ερωτηματικό»), αλλά κυρίως μετά τις αποκαλύψεις της ΝΔ ότι ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός σύμβουλος του προέδρου της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. δίνονταν με απευθείας αναθέσεις έργα στην εταιρεία που ήταν διαχειριστής.

Για σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή προκειμένου να λάβει απόφαση, ωστόσο ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης.

Ο κ. Πετρόπουλος άλλωστε είχε ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον προτεινόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του για λόγους ευθιξίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπήρξαν ενδοκυβερνητικές τριβές για το θέμα, αλλά τελικώς πρυτάνευσε η επιλογή της απόσυρσής του.

Έτσι, ο κ. Μαρίνος με επιστολή του προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου αναφέρει ότι «για λόγους ευθιξίας και μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον μου από την αξιωματική αντιπολίτευση, αποσύρομαι από την διαδικασία επιλογής και διορισμού του διοικητή στον ΕΦΚΑ».

Μάλιστα αναφέρει ότι «τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει στην πρόταση διορισμού μου όπως και στην επαγγελματική μου σχέση με την ΗΔΙΚΑ, παρά την προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων». «Αποσύρομαι από τη διαδικασία γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείο Εργασίας και στην προσπάθεια που κάνει για να σταθεί στα πόδια του το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης», αναφέρει.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι βουλευτές της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, Ι. Βρούτσης και Ι. Τραγάκης προσκόμισαν στην επιτροπή -η οποία ενημερώθηκε από τον κ. Βούτση για την επιστολή Μαρίνου και νέα στοιχεία- σύμφωνα με τα οποία ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση ενώ ήταν σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ έπαιρνε όχι μόνον η εταιρεία στην οποία ήταν συνδιαχειριστής έργα, αλλά και ο ίδιος προσωπικά ως φυσικό πρόσωπο.

«Ακόμα και σήμερα με την επιστολή του δείχνει ότι δεν ήταν κατάλληλος για την θέση αυτή και μιλάει για επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον του», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Χατζηδάκης, δηλώνοντας ότι «έχουμε και νέα στοιχεία με βάση τα οποία δίνει έργα στον ίδιο του τον εαυτό, ύψους 7.300ευρώ και 37.000 ευρώ στα τέλη του 2017 από την ΗΔΙΚΑ». «Θα έπρεπε να είναι σεμνότερος γιατί προσβάλλει και αυτούς που τον πρότειναν», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ ο κ. Βρούτσης είπε ότι «αντί να ζητήσει συγγνώμη μιλάει για επικοινωνιακό πόλεμο».

Μάλιστα διερωτήθηκε αν η εταιρεία είχε φορολογική ενημερότητα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

«Τις τελευταίες δύο ημέρες η ΝΔ επιδόθηκε σε έναν πόλεμο λάσπης σχετικά με το διορισμό νέου Διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος οδήγησε στην απόσυρση από τη διαδικασία τον κ. Ευστάθιο Μαρίνο για λόγους ευθιξίας.

Το κόμμα- πυλώνας ενός πολιτικού συστήματος που ταυτίστηκε με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ, με τεράστια σκάνδαλα και απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού, το κόμμα που έφτασε να μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιώντας το ΚΕΕΛΠΝΟ ως ταμείο μαύρου πολιτικού χρήματος, έχει το θράσος να αμφισβητεί την ηθική της κυβέρνησης με ανυπόστατα και χυδαία ψεύδη.

Το κόμμα που βύθισε στα χρέη και την ανυποληψία τα ασφαλιστικά ταμεία δεν δέχεται ότι το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης ανασυντάσσεται και ανακτά την αξιοπιστία του. Για το λόγο αυτό δίνει διαπιστευτήρια με κάθε τρόπο σε ιδιωτικά συμφέροντα και υπονομεύει τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Η προσπάθειά του θα πέσει στο κενό».