Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Σαλαμίνα κατά την έκτακτη άσκηση ετοιμότητας των Ειδικών Δυνάμεων.

«Διαμηνύουμε προς κάθε γείτονα χώρα, και ιδίως προς την φίλη και γείτονα Τουρκία, ότι βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας μας καθώς και της ευρωπαϊκής της προοπτικής -την οποία ευνοούμε ειλικρινώς- είναι η πλήρης και πιστή τήρηση του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του. Τούτο, άλλωστε, συνιστά και θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως κατέστη σαφές προς την ηγεσία της Τουρκίας κατά την προχθεσινή Σύνοδο στη Βάρνα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως το διεθνές δίκαιο ισχύει στο σύνολο του και «δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις και δεν υπάρχει κανένα άλλο ζήτημα από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας».

Σημεία της ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου

Εκτακτη άσκηση ετοιμότητας των Ειδικών Δυνάμεων

Εκτακτη άσκηση ετοιμότητας των Ειδικών Δυνάμεων, διέταξε ξαφνικά το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και η ηγεσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Η άσκηση είναι ευρείας έκτασης και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται ακόμη και ανακατάληψη βραχονησίδας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, κατόπιν εντολής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, από Αρχηγό ΓΕΕΘΑ διετάχθη άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής».

Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με συμμετοχή μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Εντωμεταξύ στο Αρχηγείο του Στόλου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας μετέβη το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.