Τις τουρκικές αναφορές των ΜΜΕ της γειτονικής χώρα περί «στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων» στα κινητά τηλέφωνα των δύο ελλήνων στρατιωτικών διέψευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Παράλληλα, επανέλαβε τα «περί ομηρείας» μετά το μήνυμα που έστειλαν προς την Άγκυρα οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής.

«Δυστυχώς δικαιώθηκα για την ομηρεία. Νομίζω ότι μετά τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου της ΕΕ περί ομηρείας μιλάει η απόφαση αυτή. Λυπάμαι που δικαιώθηκα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι ήταν όμηροι. Και εγώ χρησιμοποίησα αυτή την έκφραση, διότι παρά τις προσπάθειες σε επίπεδο Ταξιαρχίας και φυσικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων βρέθηκαν κλειστοί δρόμοι γι’ αυτό και μίλησα για ομήρους» ανέφερε ο έλληνας υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον κύπριο ομόλογό του, Σάββα Αγγελίδη.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για εντοπισμό στρατιωτικών σχεδίων στα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως «τα κινητά τηλέφωνα ερευνήθηκαν παρουσία του έλληνα ειδικού και βάσει των διεθνών κανόνων έρευνας και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν ότι ξεκινά γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Πάνος Καμμένος «ευχήθηκε» καλορίζικο το γεωτρύπανο.

«Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χωρικά ύδατα. Τώρα, αν το κάνουν για να προκαλέσουν, να τους θυμίσουμε ότι την κατάσταση εγγυώνται χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.α» ανέφερε.

Επιμένει στα περί ομηρείας

Επιμένει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στα περί ομηρείας των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία.

Σε ανάρτησή του στο twitter σημειώνει πως για πρώτη φορά συμβούλιο κορυφής της ΕΕ παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση για τουρκική προκλητικότητα και απαιτεί άμεση απελευθέρωση Ελλήνων Αξιωματικών ομήρων, μετά από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.