από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Νέα προσφορά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος για την Υγεία

Υπεγράφη από τον Πρωθυπουργό - Τσίπρας: Μεγάλη επένδυση με ανταμοιβή το κοινωνικό όφελος
Νέα προσφορά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος για την Υγεία
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα», υπέγραψαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του ιδρύματος, Ανδρέας Δρακόπουλος.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μερα για όλους τους πολίτες της χώρας μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επ΄ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επένδυση διαφορετική από τις άλλες, καθώς ο σκοπός της είναι το κοινωνικό όφελος. «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Εκτίμησε πως η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος. Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο, είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως το ποσό από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «θα πιάσει τόπο, διότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, το συντομότερο δυνατόν και με τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για τους πολίτες".

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε, «πλέον στην Ελλάδα, έχει πάψει να θεωρείται η στήριξη της Δημόσιας Υγείας, περιττό δημοσιονομικό βάρος. Έχει σταματήσει εδώ και τρία χρόνια, η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των δομών και υπηρεσιών υγείας. Και έχει ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία».

Αντίστροφη πορεία «αυτής της ουσιαστικής ενίσχυσης και εν τέλει της επαναθεμελίωσης της καθολικότητας της υγειονομικής περίθαλψης για όσους και όσες ζουν σε αυτή τη χώρα. Ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής θέσης, καταγωγής ή οποιουδήποτε άλλου προσδιορισμού».

«Με τη χώρα να βαδίζει πλέον σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από τους ασφυκτικούς περιορισμούς των μνημονίων, που άφησαν πληγές στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα τελευταία χρόνια, η στενή συνεργασία μας στον τομέα της Υγείας, έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα, τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως με τη δωρεά ύψους 14 εκατομμυρίων έχουν αποκτηθεί και παραδοθεί 143 ασθενοφόρα οχήματα, τα οποία ήδη κατανεμήθηκαν πανελλαδικά και εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.

«Σε αυτά τα οχήματα περιλαμβάνονται και οι κινητές μονάδες, που είναι απολύτως απαραίτητες, ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Και ανάμεσα σε αυτές πλέον, υπάρχουν και οι κινητές μονάδες νεογνών που αποτελούσαν πραγματική ανάγκη ειδικά για περιοχές της περιφέρειας, που δυστυχώς ποτέ δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε πως παραδόθηκαν 10 γραμμικοί επιταχυντές στα πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Χώρας και στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης, για τις ανάγκες των καρκινοπαθών.

«Έχουν ήδη προχωρήσει στοχευμένες κτηριακές παρεμβάσεις, ο περαιτέρω εξοπλισμός νοσηλευτικών μονάδων, η παροχή επιπλέον κινητών ιατρικών μονάδων για εξετάσεις πληθυσμών της υπαίθρου καθώς και η χρηματοδότηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Όπως φαίνεται λοιπόν, αυτά ήταν μονάχα η αρχή», υπογράμμισε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.


Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος προς τους έλληνες πολίτες. Ετσι πέραν της δωρεάς με τα 143 ολοκαίνουργια ασθενοφόρα (που ήδη έχουν τεθεί σε υπηρεσία) και τον πτητικό στόλο για αεροδιακομηδές, το Ιδρυμα πρόκειται να κατασκευάσει σε χώρο εντός του νοσοκομείου Ευαγγελισμός δύο κτιριακών συγκροτημάτων, τα οποία θα σχεδιάσει φημισμένος αρχιτέκτονας κ. Πιάνο (που έχει σχεδιάσει και το κτίριο  του Ιδρύματος Νιάρχος).

Συγκεκριμένα, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται θα γκρεμιστούν το κτίριο «Οίκος» (που είχαν αναγερθεί επί περιόδου Βασιλίσσης Ολγας) και το κτίριο των «Αδελφών» που βρίσκονται εντός του Ευαγγελισμού και στη θέση τους θα αναγερθούν δύο υπερσύγχρονα κτίρια. Το ένα θα μείνει στην ιδιοκτησία του νοσοκομείου και το άλλο θα παραδοθεί στην Πανεπιστημιακή Σχολή, η οποία μετακομίζει στον Ευαγγελισμό, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ανέγερση κτιρίου.

 Επιπλέον το Ιδρυμα Νιάρχος πρόκειται να αναγείρει δύο ολοκαίνουργια νοσοκομεία και μιας σχολή νοσηλευτών. Το ένα νοσοκομείο θα είναι παιδιατρικό και θα αναγερθεί με έξοδα του Ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη.

Συνάντηση Παυλόπουλου με πρόεδρο του ΙΣΝ


Στην εθνικών διαστάσεων προσφορά του Κέντρου Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Α. Δρακόπουλο, καθώς και το μέλος της Εκτελεστικής Διοίκησης Β. Κασκαρέλη.

«Από τις πολυάριθμες και πολύ σημαντικές δωρεές οφείλω να αναφέρω, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, το Κέντρο Πολιτισμού και την εν εξελίξει προσφορά για την υγεία στην Ελλάδα. Μένω σε αυτή γιατί μέσα στην συγκυρία στην οποία γίνεται, είναι μια προσφορά η οποία αφορά τη στήριξη του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα. Γιατί πάσχει το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας. Και στηρίζοντας το κοινωνικό κράτος, στηρίζετε την κοινωνική συνοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «υπό τα δεδομένα αυτά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όχι απλώς συνεχίζει, αλλά δίνει ακόμη πιο εμβληματικές διαστάσεις στην παράδοση των εθνικών μας ευεργετών. Και θυμίζω ότι αυτή η παράδοση ήταν εκείνη, η οποία βοήθησε το νεώτερο ελληνικό κράτος και το λαό μας σε κρίσιμες στιγμές να αντιμετωπίσουν υπαρξιακές προκλήσεις για τον τόπο».

Από την πλευρά του, ο κ. Δρακόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη φιλοξενία και τα θερμά λόγια και πρόσθεσε ότι «εμείς πάντα λέμε, εδώ και 22 χρόνια που υπάρχουμε, ότι ποτέ δεν αναπληρώνουμε το κράτος, απλώς συμπληρώνουμε. Και αισθανόμαστε πολύ τυχεροί και υπερήφανοι που μπορούμε και βοηθάμε. Και ελπίζουμε και άλλοι να ακολουθούν το παράδειγμα, όσο ο καθένας μπορεί, γιατί, όπως είπατε, βρισκόμαστε σε μία κρίση σαν χώρα. Και οι συνεργασίες χρειάζονται σε όλα τα φάσματα. Μόνο με σωστές συνεργασίες, με διαφάνεια, με σκληρή δουλειά, με αποτελεσματικότητα μπορεί να πάει μπροστά η κοινωνία, και αυτό το οποίο είπατε, το κοινωνικό κράτος, το οποίο λέμε και εμείς, μία ανθρώπινη κοινωνία».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (7)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Στ.Νιάρχος | 22/03/2018 06:45
  Στους καιρούς μας που ακόρεστοι φοροφυγάδες και φοροκλέφτες βγάζουν πλούτο που έγινε στην χώρα σε σύγχρονες ακτές πειρατών, πόσο ευχάριστη και ελπιδοφόρα είναι μια τέτοια αγγελία.Πόσο ευγνώμονες είμαστε στην οικογένεια Στ.Νιάρχου που φέρνει πλούτο από τα ξένα, στην καταχρεωμένη Πατρίδα μας σαν τους ευεργέτες του 1821. Ο Θεός ας τους έχει πάντα καλά.
  Ν.Τριανταφύλλου
  απάντηση10
   
   
  Prosfora isn | 21/03/2018 18:52
  EXERETIKO ERGO MPRAVO STO ISN ,KAI STHN DIOIKHSH TOY! H ELLADA SAS EYXARHSTH!
  PLASTHRAS
  απάντηση10
   
   
  Εύγε | 21/03/2018 15:39
  To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο κ Δρακόπουλος είναι άξιοι πολλών πολλών συγχαρητηρίων. Εύγε
  mm
  απάντηση70
   
   
  Να τα δει το Ωνάσειο | 21/03/2018 13:06
  Κανείς θα πρέπει να αντιπαραβάλει ότι κάνει αυτό το κέντρο με τον σκανδαλώδη σε όλα τα επίπεδα τρόπο που λειτουργεί το Ωνάσειο, του οποίου την περιουσία νέμονται με αδιαφανή τρόπο άνθρωποι χωρίς την παραμικρή κοινωνική ευαισθησία. ΟΙ παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τι εννοώ...
  Ανήσυχος
  απάντηση70
   
   
   
  Ευγε! | 20/03/2018 15:57
  Ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν το καλό παράδειγμα και αλλοι που έχουν αναλογες δυνατότητες...
  Panos Papadopoulos
  απάντηση390
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-